KUTAS: viz předchozí. Nedožijem se toho asi nikdo, budeme rádi aspoň za jižní větev okružní tramvaje, řekl bych.
Metro chybí na Žižkově, tam by asi víc než okružní ocenili přímé spojení do centra, i když tramvají to nemají úplně z ruky. Celá větev z Edenu po Českomoravskou (případně Vysočanskou) mi není jasná... mělo by to skutečně mít jednu zastávku v nové čtvrti mezi Žižkovama a Malešicema a jednu na Jarově, ale jinak to není jasné. Želivského dává smysl jako přestup, ale ne dopravně, na hřbitov takové davy nemíří. Ale zase sdružit Želivského s terminálem pro nemocnici na Vinohradech by smysl dávalo...
Většina těch průpletů by dávala smysl ve stylu Můstek, kde vestibul pro B je vlastně úplně jinde, než původní 2 vestibuly.
Smíchovské nádraží: vestibul O by byl na konci Radlické a obsluhoval nově vznikající čtvrť na místě zrušení části nádraží.
Nádraží Holešovice: vestibul O by byl na Ortenově náměstí.
Želivského: vestiblul O by byl někde u Vinohradské nemocnice.
Letná: tam by se mohlo protáhnout D z Petrského náměstí a kombinace vestibilů D a O by mohly Letnou pokrýt docela důkladně (D by mohlo končit na Letenském náměstí v prostoru dnešní Billy, O by mělo vestibul víc směrem k OC Stromovka...)
Ale celé to je pro projektování na desetiletí a na konzultace s místními obyvateli a tak. Víceméně mi přijde mimo jen ten developerský plán, který unikl do médií a který ani není pořádně okružní. Občas mi to vychází, že bez nějakých divokých kliček se to trefuje do řídce osídlených území. A i tam by se mohly objevit stanice, třeba jen ve stylu výtahové šachty (bez eskalátorů)