• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    FIFI
    FIFI --- ---
    ONDRAT: nerozumím. Pouze odpovídám na
    ADAMIRA:
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FIFI: Co s tím?
    DIVA
    DIVA --- ---
    Presne. Ja zatim vysledovala akorat totálně nesmyslne nelogicke spunty a jindy zas prazdne cesty bez zjevne priciny.

No a jak jsem vcelku casto svedkem situaci kdy vinou nakeho poplaseneho nemehla semafor odbavi misto deseti aut dve, soucasne tim uplne zabrani jinemu smeru vyjet a dalsi smer castecne omezi, tak ta krizovatka ktera pred chvili normalne tekla je najednou plna aut a uz zacina jedna fronta branit prujezdu jinym smerem a cele se to retezi. Jedno tele umi zpusobit korek na deset patnact minut. Jedno.

Ale vsechny ostatni teorie vitam. Hnedka jdu koukat po uredni dobe .)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ADAMIRA: Tím chci říct, že je úplně jedno, v jaký čas a jaký den na tu rehabilitaci jedu, není vůbec možné naplánovat si, za jak dlouho tam člověk bude. Zkusila jsem všechny možné varianty - jezdím z šestky na osmičku - zkusila jsem taxi z Prahy 6 od internacionálu, taxi z Kulaťáku, mnohokrát mého manžela :-) přímo od nás, atd... někdy je Jugoslávských partyzánů tak zaseklých, že zkysnu v taxiku už na nich, někdy až na Kulaťáku, často stojí úplně celý Kulaťák, někdy ani taxikář s navigací fakt NEVÍ kudy je rychlejší jet. Někdy jsme trčeli v tunelu, někdy na Povltavské, někdy v Holešovičkách, někdy celé dlouhé minuty ve Veletržní či třeba před ruskou ambasádou Pod kaštany.
    Za ten rok jsem nevysledovala, na kdy si mám tu procederu objednat tak, aby to nekolidovalo s pražskou dopravou. A na místě samém udělali během toho roku parkovací zóny, takže manžel, který tam na začátku jezdil se mnou, sedl si tam do kavárny a pracoval na noťasu (jsem tam 1 a 3/4 hodiny každý týden nejméně 1x, měla bych tam být i vícekrát), tam už opravdu odmítá jezdit, trčet v zácpě, možná přijet pozdě, hledat místo a pak ještě platit parkovné.
    Některé pacientky už dostaly za ten rok i pokutu za parkování, jak to tam tak poslouchám. Toho taxika mi nikdo nezaplatí, naše město sice taxi k lékařům platí, ale jsou tam tyto podmínky: Senioři starší 65 let s trvalým pobytem a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P bez ohledu na věk - což nesplňuju, jsem o dost mladší a průkaz samozřejmě nemám.
    Sama tam v téhle neskutečné dopravní situaci nejedu a jen se tedy vždy vzadu v taxi:
    1. modlím, abych dojela včas.
    2. naopak jindy k žasnu, že tam ten taxi dojel o dost dříve a co tam jako budu tak brzy dělat:-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: "Ja nerikam nic, protoze je to proste uplne neresitelny si neco predem naplanovat."

co tím chceš říct?
    FIFI
    FIFI --- ---
    DIVA:
    ADAMIRA: jak rikam - taxikari se shoduji na ctvrtku 🤷‍♀️

Ja nerikam nic, protoze je to proste uplne neresitelny si neco predem naplanovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: jakože horší než pátek okolo páty odpol jo? :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    FIFI: pokud je dneska vazne ctrtek, dovoluji si oponovat, jezdi se naramne .) rekla bych mimoradne dobre, nektere mista jsem proletela az rekordne musim rict
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    XCHAOS:z toho směru prostě není ,kde to auto nechat. Celý západ Prahy je v tomhle úplně v prdeli. Vím,že si lidi,co dojížděj po D5 nechávali auta u metra v Butovicích, Jinonicích a podobně,ale tam už je to plný(rozuměj ulice, parkoviště tam taky žádný nejsou,krom toho prcka na Zličíně) a zony taky přijdou.
    Tunel měl začínat na Bílý hoře a byl by (u Vás )trochu klid.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DIVA: To se uvidi, jestli digitalizace statni spravy umensi zacpy.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Tohle je dobre tema .) ja ty vykyv pozoruju hodne zblizka uz leta, klonim se k teorii nahodnych seskupeni neridicu u volantu. Ale zajimaji me vsecky hypotezy .)
    NJAL
    NJAL --- ---
    XCHAOS: A to jeste Patockova alespon zustala obema smery dvouproudova. Az ji zariznou na jeden pruh jako Belohorskou od centra smerem k Vypichu, to teprv bude "zastavme sa bratia" :-D

Nicmene uz jsem parkrat zkejsl v zacpe na Patockove smerem do centra v busu 180 z Vypichu, od te doby tohle objizdim zasadne tramvaji.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To dává smysl, dneska jsem teda pozoroval zajímavý jev - první zácpa v 7:00 ta po hodině povolila, druhá zácpa 9:00.
    FIFI
    FIFI --- ---
    MAKROUSEK: No nevim, ja jezdim uz rok taxikem pres celou Prahu, svoje auto nechavam na periferii a pak si beru taxi (jezdim na specialni rehabilitace) a vsichni taxikari se shodnou na tom, ze nejhorsi zacpy jsou ve ctvrtek.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    MAKROUSEK: Já mám nejhorší tedy vždy úterý.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Mimochodem vite proc je ve stredu vzdy nejvetsi zacpa? Protoze je uredni den. To jako vopravdu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GREW: jj všechno by se mohlo dělat postupně, v létě a třeba jenom v noci :)

A až zkurvíš třetí podvozek za rok tak sem přijdeš psát proč to v tý praze všechno neopraví :)

Město který bylo stavěný na fiakry a chůzi prostě potřebuje ve chvíli kdy na něj vyšlš miliony tun denně nějakou udržbu
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XCHAOS: Ty vlaky jsou top, jestli neco dokaze dostat lidi z aut, tak jsou to vlaky a teda sileny kolony (ale ty uz mame).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUTAS: ano, chybějící severní větev D0 supuje Blanka už teď a co se asi tak stane po připojení I/12 a propojení D6 okolo Slanýho... nebo teď prodloužení D7.

Počet lidí, kteří zkusej dojíždět do Prahy autem prostě zase jen stoupne. A to načasování je přesně blbý - dálnice budou dokončený dřív, než S-bahn na Kladno...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XCHAOS: Tak u nas na tom vychode je to ted o tom presunout cast kolon (kamiony) na D0, to tam proste kriticky chybi. Ale vzdy rikam, ze na Sterboholske spojce jsou koloby uz i v nedeli, kdy tam kamiony prakticky nesmi.

Jen jak se dodela 511, tak o to rychleji budou auta na severu a tam se presune velka cast tohodle pekla.

Pak zacneme klasicky cekat na zazrak v tom velkem dalnicnim obchvatu Prahy, ktereho uz nevim jestli se doziju.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Uvedom si, ze deklarovanym cilem aktivistu je "znechutit lidem autodopravu". To, ze tim prudej vsechny (jako fakt VSECHNY) lidi kolem, to je jim srdecne jedno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam