• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    NJAL: tos rekl mozna pulku ani ne, stejne velka brzda jsou ti co odbocujou vlevo a nejde to hned, a oni nez by se poodstavili mezi proudy a dali rovnemu smeru pokracovat tak majestatne zastavi. Pripadne se poodstavi, ale ten za nima jede rovne takze netoci volantem, neobjede ho a zustane to zasekle na nem. Techle situaci je mrak.

Priznavam ze ja ze vsech moznych malych ridicskych zel uplne nejvic hynu z pomalych ridicu brzy rano, kdy jeste neni provoz. Takze ho vidite tam vepredu, casto primo pred vama, jak se na delsi rovince rozjede az na mezihvezdnych 40, ale kazdy oblouk kolem ostruvku u prechodu a tak vyzaduje brzdicku a manevricek, nekdy ani nezjistite proc na tu brzdu sel. Rano je moje duse jeste zjihla spankem a tohle funguje teda lip nez kazde kafe.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NJAL: protoze holt kazdej druhej pri cekani cuci do mobilu ci nekam okolo, aby ten cas "efektivne vyuzil". Uz jsem zahlednul i zensky, co cekani na krizovatce vyuzivaji jako cas vhodny k nanaseni sminku :-) Proste kdyz na ten semafor mrknes jen obcas at uz je motiv jakejkoliv, tak hol ty prodlevy vznikat proste a jednoduse budou. A nejen na semaforech, v kolonach je to stejny. Vtipny je, kdyz takhle "zdrzuje" auto s automatem (kterymzto se casto i chlubi marketingove stitky)... to se pak dotycny "sofer" ani nemuze vymlouvat, ze mu trva dlouho zaradit kvalt... :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    DIVA: Jojo. Nejvetsi problem prujezdnosti krizovatek jsou lidi, co pozde reaguji a nez se daji do pohybu, vznikne odstup na 2 auta i vic, nebo ti, co se tak ci onak neumi rozjet.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jen teda Patockova byvala paterni pristupovou komunikaci uz v 19.stoleti... vlastne se nezmenilo nic :D
    Ono historicke mapy casto ukazou... ze ty stopy paternich cest se v zasade v case moc nezmenily.

DIVA
    DIVA --- ---
    MAKROUSEK: ani mi nehovor, zrovna me dopravni had kousnul do prdele .)) nastesti mam kouli, jinak mi probehl behem vzeriny cely ten proces konflikt sepisovani pojistovny servisy 🤢

Video super, tohle by meli ucit v autoskolach
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    FIFI
    FIFI --- ---
    DIVA: :-( ach jo ach jo ach jo
    DIVA
    DIVA --- ---
    Osmicka stala uz od Veltrus pravy, tupolevova dve nesouvisejici nehody mhd, kbelska at its best, taxikari meli pravdu.
    FIFI
    FIFI --- ---
    DIVA: byla někde zácpa??
    DIVA
    DIVA --- ---
    DIVA: ze mi huba neupadla
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOPIK: to by tam zase byla moc brzo

je teda smutný že nejbližší rehabilitaci má jako dejvičák na osmičce :/

Já občas jako celoživotní pražák kterej bydlel na X místech koukám a říkám si že snad žiju v jiný praze
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    LOPIK: Problém je pořád stejný, v jednu chvíli se zvedne velké množství lidí a chce se dostat tam, kam potřebuje autem. Pokud k těmto situacím bude docházet, tak budou zácpy a né každý se dostane tam, kam potřebuje včas.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Co třeba vyrazit dřív?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FIFI: Jestli tě napadá, jak by to šlo vyřešit?
    FIFI
    FIFI --- ---
    ONDRAT: nerozumím. Pouze odpovídám na
    ADAMIRA:
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FIFI: Co s tím?
    DIVA
    DIVA --- ---
    Presne. Ja zatim vysledovala akorat totálně nesmyslne nelogicke spunty a jindy zas prazdne cesty bez zjevne priciny.

No a jak jsem vcelku casto svedkem situaci kdy vinou nakeho poplaseneho nemehla semafor odbavi misto deseti aut dve, soucasne tim uplne zabrani jinemu smeru vyjet a dalsi smer castecne omezi, tak ta krizovatka ktera pred chvili normalne tekla je najednou plna aut a uz zacina jedna fronta branit prujezdu jinym smerem a cele se to retezi. Jedno tele umi zpusobit korek na deset patnact minut. Jedno.

Ale vsechny ostatni teorie vitam. Hnedka jdu koukat po uredni dobe .)
    FIFI
    FIFI --- ---
    ADAMIRA: Tím chci říct, že je úplně jedno, v jaký čas a jaký den na tu rehabilitaci jedu, není vůbec možné naplánovat si, za jak dlouho tam člověk bude. Zkusila jsem všechny možné varianty - jezdím z šestky na osmičku - zkusila jsem taxi z Prahy 6 od internacionálu, taxi z Kulaťáku, mnohokrát mého manžela :-) přímo od nás, atd... někdy je Jugoslávských partyzánů tak zaseklých, že zkysnu v taxiku už na nich, někdy až na Kulaťáku, často stojí úplně celý Kulaťák, někdy ani taxikář s navigací fakt NEVÍ kudy je rychlejší jet. Někdy jsme trčeli v tunelu, někdy na Povltavské, někdy v Holešovičkách, někdy celé dlouhé minuty ve Veletržní či třeba před ruskou ambasádou Pod kaštany.
    Za ten rok jsem nevysledovala, na kdy si mám tu procederu objednat tak, aby to nekolidovalo s pražskou dopravou. A na místě samém udělali během toho roku parkovací zóny, takže manžel, který tam na začátku jezdil se mnou, sedl si tam do kavárny a pracoval na noťasu (jsem tam 1 a 3/4 hodiny každý týden nejméně 1x, měla bych tam být i vícekrát), tam už opravdu odmítá jezdit, trčet v zácpě, možná přijet pozdě, hledat místo a pak ještě platit parkovné.
    Některé pacientky už dostaly za ten rok i pokutu za parkování, jak to tam tak poslouchám. Toho taxika mi nikdo nezaplatí, naše město sice taxi k lékařům platí, ale jsou tam tyto podmínky: Senioři starší 65 let s trvalým pobytem a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P bez ohledu na věk - což nesplňuju, jsem o dost mladší a průkaz samozřejmě nemám.
    Sama tam v téhle neskutečné dopravní situaci nejedu a jen se tedy vždy vzadu v taxi:
    1. modlím, abych dojela včas.
    2. naopak jindy k žasnu, že tam ten taxi dojel o dost dříve a co tam jako budu tak brzy dělat:-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: "Ja nerikam nic, protoze je to proste uplne neresitelny si neco predem naplanovat."

co tím chceš říct?
    FIFI
    FIFI --- ---
    DIVA:
    ADAMIRA: jak rikam - taxikari se shoduji na ctvrtku 🤷‍♀️

Ja nerikam nic, protoze je to proste uplne neresitelny si neco predem naplanovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FIFI: jakože horší než pátek okolo páty odpol jo? :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    FIFI: pokud je dneska vazne ctrtek, dovoluji si oponovat, jezdi se naramne .) rekla bych mimoradne dobre, nektere mista jsem proletela az rekordne musim rict
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam