• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: No, ja bych pockal, co udela gentrifikace. Na Praze 1 a 2 uz uraduje, Praha 3 je dalsi na rane a bude se to sirit.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Jedno slovo: Japonsko.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XCHAOS: Budme realisti, pristi obdobi ma vetsi sanci v Praze PIR a PS nez ODS a ANO. Je to take vysledek vule volicu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Neverim, ze ani spickovy management uzavirek by situaci nejak vyrazne zlepsil (jsou tu havarie, celkove slozitost staveni a jeho charakter). Tak naivni nejsem, jsem i toho nazoru, ze spousta ucpavek vznika i hez zjevne priciny, pouze silnym provozem.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ONDRAT: jako členovi stejné strany, kterou si vycentroval Hřib, mi samozřejmě představa o jeho superschopnostech lichotí, ale vysvětlení je prostší. Maximální propustnost komunikace je při 70 km/h, proto se motoristé jako čert kříže děsí 50 km/h na městských dálnicích, nedej bože dokonce 30 km/h mimo ně. Prostě se jich tam vejde méně.

Důsledky toho, že autům ve městě dovolíme tu "optimální" rychlost z hlediska propustnosti, ale budou strašné. Hluk, emise, nehody. Paradoxně, Praha je jedině dostatečně lidnaté a velké město, aby si něco takového mohlo vynutit. Na venkově všude motoristé postupně zvítězí, i když jsou menšina (v kulturních válkách menšiny často dokáží zaujmout vůdčí roli...)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Prave. To clovek ocima neobsahne. Kdyby nedelali vsechno ad hoc, ale hezky to modelovali a podle toho zavirali a otevirali, byl by problem mnohem mensi.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nevidim, protoze ten tunel by byl ucpanej na vyjezdu tak jako tak. Ja nevidim moznost, ze by pri existenci takoveho mnozstvi aut bylo mozne uvazovat nad tim, ze existuje stav, kdy bude vse prujezdne, proto jsem zvolil alternativu a nemusim se tim zabyvat, protoze to nedavam a svym zpusobem smekam pred tebou, ze to dokazes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FRK_R23: já mám kupodivu v DI jiné zdejší ID, nicméně z těch odpovědí na tohle ID se dá stejně vytušit hrubý obrys těch příspěvků, asi jako kdybys vystřihl ten tvar z papíru a zbylo ti všechno okolo něj :-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Vidis, kdybys mel tunel pod Palmovkou, nestosuji se ti tam auta na vjezdu. Je to porad dokola.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    KUTAS: Presne tak. Melo, ale kvuli spatnemu managementu dopravy tomu tak neni.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    FRK_R23: to sou ty kouzelný momenty, kdy se přepneš na druhej účet, a zjistíš, že tu probíhá intenzivní paralelní debata, o který si do teď neměl ani tušení a bylo to dobře pro všechny ne/zúčastněný
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    MAKROUSEK: No tak podle toho grafu by se Ti melo jezdit lepe, ne?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Spis husteho provozu, ja si totiz nepamatuju, ze by to kdy bylo lepsi.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Presne tak. Jsi obet uzavirek a zklidnovani dopravy.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ja strach nemam, kolo je pro me jedina moznost jak stihat vse co potrebuju, vicemene stejne jako pro tebe auto, coz neznamena, ze autem obcas nevyjedu, ale verim, ze je to tak ve stejne frekvenci jako ty jezdis tramvaji.

Proc jsem se te ptal - pro me je to auto nepredstavitelny. Bydlim na Palmovce a pracuju na Hradcansky, takze parkovat by se na ulici dalo v obou pripadech, ale ja proste nemuzu jezdit kazdy den 30min ucpanym tunelem a byt pres den v situaci, ze kdyz kamkoliv potrebuju jet, tak ani nevyjedu z Kulataku nebo Korunovacni.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Chvilku mi to trvalo, ale už jsem na to asi přišel. On tady ventiluje svá moudre Makrousek, co? :D Já ho mám v DI a ta debata mi tu nedávala moc smysl. Si teda nemyslím, že s jeho postama by to bylo o něco lepší.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    jaký tvrdý data tyvole... centrální kordon WTF? Kuwa hoši, tvrdý data vypadaj jinak, než náhodneej graf bez popisků hodnot a vstupních dat! Tohle je tragická nepráce na opakování úvodu do statistiky!!!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Na kole me do Prahy nikdo nedostane, protoze kolega takhle jel, spadl hlavou na obrubnik a je z nej zelenina. Coz asi uplne nechci.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Jo jasne, samozrejme, sem tam jedu tramvaji nebo metrem nebo i pesky, kdyz se mi chce. Taky jsem hodne jezdil na sdilenych kolobezkach, nez jsem prepad pres riditka a zavedli jejich parkoviste prilis daleko od cehokoli. Fun fact - minuly tyden jsem mluvil s byvalym sefem strategie Lime. Pry podle jejich internich dat je vzdalenost, kterou lidi jsou ochotni k parkovisti kolobezek dojit presne 100 metru. Jakmile to je dal, pada vyuzivani rapidne.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Jo to si tuhle kauzu vybavuju, no nic, pokud najdes cas na odpoved na den bez auta - budu rad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam