• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nebyl bych si tak jisty, ze kazdy ridic chce to co ty, ale samozrejme muzes to mit precizne zmapovane.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Dekuji za presne a trefne doplneni.

DANYSEK: Ano, opomnel jsem vinika jmenem IPR, omlouvam se.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: no jo, to jsou presne ti sraci co pak zabiraj verejny prostor svou plechovkou, co se ani poradne nehejbe :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Já chápu, že to může bejt šokující zjištění, ale vlastnictví auta nějak nutně neznamená, že tu jeho majitel jezdí autem. Jenom v my rodině jsou tři auta důchodců, co s nima dojedou v říjnu z chalupy, odstavěj je před barák a nepohnou s nima do března, než se tam zase vypravěj. Druhé extrém je strejda motorhead, co sice jezdí, kde může, ale i tak mu z jeho deseti kárek 9 stojí v garáži...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Ajo! A proto jsou ridici v mensine ve srovnani s neridici, to da rozum! Diky za vysvetleni!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    A nepřišlo ti třeba nikdy divný, že je tu víc aut než lidi, natož řidičů?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Mam pocit, ze prihlaseny auto v Praze = ridic. A jak je videt, tak jich je vetsina. To je vtipny, popirat fakta, na to te uzije.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: OMNIHASH: no a copak dela IPR ? :-) Rekne, ze kapacitni MHD z periferie "je nesmysl", takze se vykasle na tramvaje, nedejboze na metro... a pak budete fnukat, ze Praha je plna autickaru :)
    OMNIHASH: odstehuj se na mesic do Hajku, Pitkovic, Dubce, Cholupic.... a pak nam prijd poprednaset o tom, jak skvele se tam odsud cestuje MHD :-) Furt je rec o Praze, kdyby ti ty nazvy prisli "cizi" :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Chápu, netušiš, co jsou to módy dopravy, a máš pocit, že přihlásený auto v Praze= pravidelnej řidič... mno, nebudu lhát, překvapenej z toho nejsem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jasne, "ovlivnis jejich misto"... to znamena, ze jen odsunes problem nekam jinam. Doma take uklizis tak, ze smeti zametes pod koberec? ;-)
    Casto i ty "preferencni" opatreni timhle zpusobem funguji - ano, v nejakem miste MHD jakoby urychli... za cenu toho, ze se ta kolona posune jinam... a i ta MHD zacne vaznout nekde jinde. To fakt neni zadne reseni, ze jen problem presunes.

Dokazu vyjmenovat hromadu mist po Praze, kde i samotna preference MHD na SZZ... blokuje MHD. Jen proto, ze cely ten cirkus "nevidi" za roh, takze sice z jednoho smeru jakoby pousti, spoje frci... a je to fajn... ale z boku spoje trci v kolone a moc se nehybou, protoze ta SZZ proste nema anung o tom, ze tam ten spoj ceka, az ta SZZ milostive vypusti to, co stoji pred nim. Realny stav je horsi - protoze ta SZZ proste nefunguje jako liniovy system, ale spousta izolovanych individualistu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    OMNIHASH: Prumerne 1 a neco auta na cloveka. Jasna mensina.

Pražská auta v číslech: zase jich přibylo, najela víc kilometrů, benzin vede - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/statistika-rocenka-praha-auto-automobil-barrandovsky-most-tsk.A240918_090801_automoto_fdv
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    :))) klasika, autíčkáři jsou přesvědčený, jak jsou v drtivý většině, pokaždý, i když už léta v Praze dělají sotva čtvrtinu... mno tak to sem zvědavej, jestli se Makroušek podle svýho vlastního výroků taky zachová, ale moc iluzí si nedělám.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Uprimne? Nesmysl, protoze to je slozity. Nic slozityho lidi nebudou dodrzovat a navic se udela milion vyjimek a vsichni budou mit vyjimku.

Viz treba podobne nesmyslne slozity system modrych zon, ktery temer nikdo nechape a nedokaze rict, jestli muze nekde parkovat nebo ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: tak já díky ním jako někdo, kdo v nich nesedí, občas snáz přejdu čtyřproudou Patočkovu, když to stojí :-) taky je velká prdel je předjíždět na kole, i když teď je na mě moc zima. Ale jako jo, zajímá mi tvůj názor na to, že ve špičce by se jakákoliv spolujízda pokládala za taxi a směla do smíšených buspruhů...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To je dobra otazka, nicmene zacpy byly, jsou a budou, na tom nikdo a nic nezmeni, lze vsak jiste ovlivnit jejich misto a dopad na obyvatele, cimz je podle me treba se zabyvat, to ze je Praha obtizne prujezdna ve spicce je proste fakt, tedy se nabizi - nejezdit autem a dat prioritu mhd nebo nejezdit autem ve spicce.

Jednoduse nelze mit jako ridic vse a skvele dostupne to co si konretne tento preje, to proste neodpovida realite.

Ja jako cyklista napriklad nemam skoro nic a nenapadlo by me si stezovat.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Zalezi na tom, v jakem prostredi chces zit. Zacpy stvou vsechny, takze jsou lide na sebe mnohem neprijemnejsi.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Dekuji za tvuj nazor.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: je to hovadina a XCHAOSovo blouzneni, ne vsecko co funguje v USA muze fungovat tady.... :) Aneb jo, carpooly tam jsou fajn... ale soucasne tam je kde zaparkovat. Coz v Praze proste moc neni, zeano :D Teda je, ale neni ochota/vule za nej platit - neboli necti se heslo, ze kdo chce mit opici, musi mit i na banany :)
    XCHAOS: ti co chtej jet spolu davno spolu jezdi... :D Ale jen takovy "vesnicky" (primestsky) usecase rodiny se dvema auty... chlap proste jede jinam nez jeho manzelka, bonusove casto v jiny cas...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ONDRAT: obávám se, že kdyby se mnou souhlasil, způsobilo by mu to kognitivní disonanci. Ale já jsem dlouholetý trollolog a něco jsem už vypozoroval :-)

Jako když v dohledné době nedostaneme dostatečný počet řidičů z aut do vlaků, tramvají a metra (a ne, nedostaneme.... pokud vůbec, půjde to po stovkách kusů za den, spíš než po tísících), tak proč nezkusit dostat víc lidí do jednoho auta?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XCHAOS: Vskutku pro Prahu velmi odvazne reseni, ale spis nez zda to jde nebo co si o tom konkretne myslim ja, neni zas tak podstatne, spis co na to Makrousek?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam