• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: jasně že jsou, to je inheritní vlastnost každýho právního nařízení. Čím víc omezující vyhlášku vymyslíš, tím víc lidí budou hledat cestu, jak jí obejít, a ta šance se rapidně zvýší, pokud budou mít pocit, že je to omezení nesmyslný a nehrozí za jeho ignoraci žádnej postih. Když dáš na nějakou lesní cestu ceduli se zákazem vjezdu/parkování a deset let ji pak ignoruješ, taky se ti tam taky naserou houbaři po každým větším dešti.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    ADAMIRA: dementní kecy o "pravicových motoristech" nebo "pumpičkách" jsou pořád jenom dementní kecy. nejde o žádnou tribal war, prostě lidi se chovaj jak kreténi obecně. Pak se najdou retardi jako danysek a vykřikujou cosi o mindsetech tý který skupiny. Nic než dementní kecy.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: ale to není point tohodle "skirmishe", point je že ty důvody který ty tady předkládáš, jsou upně stejný jako důvody který předkládají řidiči aut.

"myslím si že ten zákon/vyhláška/značka/zóna/stezka/silnice je špatně, Ipso facto mám absolutní morální právo ignorovat to a chovat se jak chci"

s dovětkem: "a každej kdo s tím nesouhlasí je s nemorální"

a samozřejmě s klasikou na konci: "a dokud stát/obec/whatever nevymyslí řešení který bude absolutně perfektní a ideální, tzn. řešení který bude MĚ vyhovovat, mám absolutní právo všechny nařízení nadále ignorovat"

je to rétorika "authenticky pravicových motoristů" kterou v podstatě beze změny převzali pumpičky - je to uplně primitivní tribal war ve který sis vybral stranu a považuješ jí za morální.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: tohnecto je strašně jednoduchý, pokud 95% těch značek cyklisto sesedni nefunguje a ukazuje akorát, kde byla před půl rokem rekonstukce a nikdo to nezvlád odstranit, někdo tu dostal zakázku na značky a nafrkal jí před každej výjezd ze zahrady nebo se nasral dědek s cyklostezkou před barákem a starostou za kámoše, tak jí podle toho bude 95% účastníků dopravy ignorovat a nemůžeš se divit, že pak vyiignorujou těch 5%, kde to ten smysl má. Jediný, co s tím můžeš udělat kromě jejich zpříčetnění, je před každou z nich postavit drába a vymáhat to pokutama.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ADAMIRA: Tak mi ale rekni kde mam to auto nechat, kdyz je vsude plno, no kde?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OMNIHASH: přesně, si někdo myslí že mě bude nařizovat ať vodjedu s autem když nebyli schopný udělat pořádný parkoviště a "takyokruh" nebo že nějakymu levičákovi vadí auta před barákem, dopadlo to přesně tak jak se dalo čekat, normálně parkovačka na chodníku vole pyčo ha ha ha!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    RANO: nekdy je i vyhodnejsi slezt a byt "momentalne chodec" (vedouci kolo). Ale v obecne rovine, fakt ma byt posuzovani (jakekoliv) znacky postavene na tom, jestli se ucastnikovi jeji vyznam libi nebo ne? To je obycejna anarchie. A diky podobnym obhajobam, ktere tu vy predvadite ve vztahu ke kolu... to na silnicich vypada, jak to vypada. Prave proto, ze kazdy to sve "subjektivni vnimani" ma postavene jinak. Akceptovani faktu, ze znacku muzu ignorovat, kdyz se mi z jakehokoliv duvodu nelibi je cesta do horoucich pekel. A neni to jen o znackach... s timhle pristupem i na ty bezpecne rozestupy muzou vsichni srat... prece proc by za tebou auto zpomalovalo, kdyz jede neco proti... kdyz te muzne liznou zrcatkem par centaku od riditek. Velmi prijemny, vid? ;-) A pak se div, ze i po te Praze ti lidi radsi vlezou do auta nez aby jeli na tom kole... ono holt to tak nejak souvisi vsechno spolu.
    RANO
    RANO --- ---
    DANYSEK: Tenhle typ diskuze nikam nevede, z kola na sesedni z kola sesedám (a spíš volím trasy, abych tu značku nepotkával), takže doufám, že můžu nadávat na dementy co mi nedají odstup. Ale oni by neměli nadávat, když jim v koloně oberu zrcátko? Logika jak z prvního stupně školy, mnohem lepší mi připadá uvažování o nějaký potenciální závažnosti čehokoliv, kde nemůžeš dát rovnítko mezi "on přechází na červenou" a "on jede kilo v obytný zóně".
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Ok.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: Takze prikazova znacka se respektovat nemusi...? 🤣 Vase vyklady zakona o provozu na pozemnich komunikacich jsou fakt bizar... jestli mas ridicak, bez ho prosim vratit 😁
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    Nesesedl z kola, tedy můžu překročit v autě povolenou rychlost. Zajímavé.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: holt zijeme ve zmrdistanu, kde dopravni znacky jsou jen doporucenim a kterymi neni treba se ridit 🤣 Ale pak nenadavej, ze to kolem tebe nekdo ve meste profrci kilem na tricitce... 😁
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    tohlencto překvapení, že když dám doprostřed náhodný polní cesty ceduli tady silnice končí, a zábrany tvořený dvěma metrovejma betonovejma blokama na sto metrů široký louce, tak se na to každej vybodne a projede to tak jako tak :))

Celkově tahlencta idea, že můžu někomu nařizovat ať sleze z kola, protože se nechci srát s reálně udělanou křižovatkou, nebo mě vadí, že mě před chatou jezdí moc kolařů, dopadla přesně tak, jak všichni věděli, že dopadne, a je to ta nejignorovanější značka v českým dopravním systému...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DPP dnes v návaznosti na zamítnutí rozkladu jednoho z neúspěšných uchazečů ze strany ÚOHS podepsal smlouvu se zhotovitelem na pokračování výstavby metra D v úseku Olbrachtova - Nové Dvory. Vítězné konsorcium Subterra bylo vyzváno k zahájení stavebních činností.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DANYSEK: oni maj ale právo!!!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    sice od Brna... ale hold ten "mindset" pumpicek to vystihuje presne...

SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DANYSEK: Tak na tech usecich, ktery se opravovaly jako prvni, uz je malinko tankodrom dneska.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SAMOUT: jen rekonstrukce se posuzuje jinak nez rozsireni....na rozsireni potrebujes celej ten cirkus typu EIA & spol, tedy nemale riziko oddaleni kvuli byrokraci (viz prazsky okruh, stredoceska D3 apod)i. A ze oprava D1 potreba byla snad nikdo rozporovat nebude.... nehlede na to, ze v dobe, kdy se rekonstrukce resila neplatil liniovy zakon v dnesni podobe (ktery cele rizeni dost dost zrychlil, jak mas i v tom clanku zminene). Zivotnost je cca 30 let (a zaruka 10), takze driv ci pozdejc tam nejaka stavebni firma vydela tak jako tak. A nebo zas budeme jezdit po tankodromu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SAMOUT: To je jako ten z tech Prazskejch sluzeb - zadnej fond jsem nezalozil a i kdyby, tak s nim nemam nic spolecnyho!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAKROUSEK: Protoze kdyby to udelali rovnou s rekonstrukci, tak by kamosi ve stavebnich firmach vydelali jenom jednou, neasi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam