• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: (ten most bychom neměli dnes ani s projektem původním, to je můj point)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: Tak odhlídni od té politickké příslušnosti, kterou zjevně u některých nemůžeš vystát. Pokud je na stole projekt, který je neprojednatelný, nad rozpočet a zřejmě bez logických návazností a udržitelnosti, tak já jsem toho názoru, že v pozici řádného hospodáře se nemáš bát projekt odmítnout a vysoutěžit nový. To, že se to dělá s jistou mírou neumětelství, tak to už je otázka jiná.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: V cem je to pragmaticky? V tom, ze, kvuli par ujecencum, nemame krucialne dulezity tramvajovy most, a jeste dloooouha leta mit nebudeme?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ONDRAT: (ideologické)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: Nevím, já bych řekl, že to je nakonec mnohem pragmatičtější a méně idealistické než by sis přál, ale klidně si pohejti, jestli to pomáhá.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Urcite. Kdyz mi postavis dalnici k baraku, muzes si jinde stavet cokoli te napadne. Zaberu nejakych 0,001% Prahy, takze na 99,999% si lidi muzou stavet, cokoli chteji. Treba zadne silnice nebo patnactiminutova ghetta. Ja jsem liberal.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: Tak zrovna u Libenaku je uz delsi dobu prosazovan aktivisticky nazor drtive mensiny. Vetsina chce neresit picoviny a mit funkcni most.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: To se určitě zeptej a pak to sem dej, já jsem to neprojednával, ale vždycky ti každej, kdo se kolem mostů motá řekne, že Povodí Vltavy zdržuje a požaduje neúměrné.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Jasně, já respektuju tvoje požadavky, tedy respektujme i požadavky těch co chtějí něco jiného.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: V cem to PVL vadilo? Pristi tyden se uvidim se spoluzackou, tak se ji schvalne zeptam, dela u nich uz roky.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: Osvedcila. Dokud ji nezacali zuzovat a stavet na ni blbosti, tak fungovala super. Treba ja vyrustal v Tyrsove ulici, ve vajicku, mezi dalnicemi a kdyz jsem dojizdel po rachote z Orientu (z Bratislavy), byl jsem doma za 7 minut z hranice Prahy. Idealni.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: No tak zakladni prekazka je vyporadat dotceny organ povodi Vltavy, tam stezi proklouznul ten projekt soucasnej, tedy jde o sirku telesa mimojine.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: protože jedna magistrála, tedy dálniční průtah centrem, se výborně osvědčila, tak uděláme ještě druhou, v pravém úhlu k té první?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: A v cem je ten budolinkuv most spatne?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Haha, spis bych ocenil, kdyby se prestalo zoufat, ze tady na stole byly nejake realnejsi (tedy zrealizovatelne) projekty, ktere by to byvaly vyresilo, casto to je totiz presne naopak.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Spravne! Na co nejake mosty? At si lidi zijou ve svych patnactiminutovych ghettech hezky na sve strane reky. A at se neopovazej jezdit do jinych patnactiminutovych ghett!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To by se dalo přece i s lepším projektem. Já se asi nedokážu spokojit s low endem, který navíc lze obtížně projednat, jestli vůbec. Takže by se přes nic nejezdilo ani nechodilo, dnes tedy bez cukříčku.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Pockej, budu chvilku premyslet... ... ... Uz to mam! Aby se pres nej chodilo a jezdilo! Wow, dostanu cukricek?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: Tak klidně prosím vysvětli, k čemu by nám byl most šířky dálničního profilu místo Liběňáku podle projektu za Dolínka? Díky za odpověď.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SAMOUT: AMEN
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Protoze proste budem porad vymyslet picoviny misto toho, aby se to cely zbouralo, postavilo znova dle dnesnich naroku na dopravu, a byl klid. Kdyby nebylo aktivistu, bylo by to uz davno hotovy. Vyton dtto.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam