• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: vsak ulice dnes po slavnostnim zakazu elektrokolobezek zaplavuji sdilena elektrokola :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SAMOUT: To nevim, ruzovy kolo je lehci nez elektrika s extra baterkou a urcite nedosahne takovych rychlosti, o kvalite jezdcu vsak nemam iluze.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: Lidi na sdilenych ruzokolech jsou minimalne stejne nebezpecni, nerespektujou nic a nikoho, navic to kolo kolikrat neumi plnohodnotne ovladat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vzdyt ten kopecek je docela mirnej... od Armadniho muzea nebo u Jeronymovy jsou vetsi krpaly :D A bejt kurva, tak te to poslu slapat z Karlina u Sluncovy :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ONDRAT: pro pěší by tam mohl být eskalátor :-) (travelátor)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DANYSEK: to nedokazuje žižkovskej tunel, to dokazuje realita všedního dne. a je jedno jestli je to někdo na kole, v autě, na zastávce nebo s kráčející s horkym kafe.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: ale Zizkovsky tunel dokazuje, ze jini ano 😁
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Nemám, já totiž nikoho neohrožuji.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: nikoliv, je tvou povinnosti neohrozovat druhe. Mas to ponekud popletene :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    HAR4NT: Nevím co s tím, na jednu stranu klíčová spojka pro jízdu na kole, která nemá moc lepších alternativ, profilem ale nebezpečná při sjezdu, no a bohužel chování některých cyklistů tomu odpovídá, sám jsem se tam jednou rozštípal (nejel jsem nijak rychle a nikdo tam nebyl) a to proto,že tam jsou na zemi střepy a smeknul jsem přední kolo po plechovce, taky tam je vlhko a z mnoha důvodů "namazanej" povrch. Přesto bych tam jízdu na kole nezakazoval.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ONDRAT: sotva. urcite ne omezeni rychlosti. dalsi vec je tamejsi provoz, ve spicce jak na obrazku, jinak polomrtvo
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    HAR4NT: Tyhle akce nemaj stejně žádnej pořádnej vliv, jak jsem psal - cožpak ten rozvážkář na tom těžkým kole a v lyžařských brýlých řeší něco jinýho než jak dovézt objednávku?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ONDRAT: 10 tam ted prej je, jenze stejne tak akorat na okrasu:))

Městská policie totiž nemá oprávnění rychlost měřit. Vronský proto v současné době jedná s Policií České republiky. „V tunelu by několikrát do roka došlo ke kontrolní akci dopravní policie, která by měla i preventivní efekt,“ vysvětlil, jak chce příkaz vymáhat. Souhlas policie s účastí na těchto akcích však zatím nemá.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Ano, proto píšu "za mě bezpečná". Samozřejmě pokud nechceš být ohrožen, nevycházej z domu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: Bezpecna rychlost je takova, pri ktere nikoho neohrozis. I 10km/h muze byt hodne v momente, kdy tam treba bude zrovna pobihat male dite.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Nikoliv. Průměrné stoupání je tam přes 8%, jak rychle bys to jel nahoru? 10km/h? To je za mě docela bezpečná rychlost pro jízdu dolů při zalidněnosti jako na fotce.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    ONDRAT: včera jsem na Strakonický (NA STRAKONICKÝ!!) v Chuchli předjížděl frajerku na elektrokole od Bolta, neměla ani helmu. Kde je pud sebezáchovy nevim.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jak toho dosahnout? Ty uz jsi v ramci odlehcovani jizdniho kola sundal uz i brzdy? :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    NJAL: Hmm, ja osobne za nejnebezpecnejsi typ cyklisty dneska v Praze povazuju rozvazkare na tezkym elektrokole, bez povinny vybavy, kteryho zadny predpisy a ostatni ucastnici provozu nezajimaj, jako bonus ma odmontovanou pojistku, takze mu to jede aniz by slapal. Ostatni jsou proti nim az na vyjimky zcela neskodni.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XCHAOS: Ja tady vidim jediny mozny reseni - jezdit na kole dolu stejne rychle jako se da jet nahoru. Jak toho dosahnout - nevim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam