• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    NJAL
    NJAL --- ---
    KARLOSK: Ty nic nenavrhujes, pivni reci v skutecne nebo virtualni hospode neberu do uvahy. Myslel jsem funkcionare mesta. Ne agresivni choleriky. <3

FRK_R23: Tak to Te samozrejme slechti. Ja auto sice vyuzivam casteji, ale jen tam, kde jde opravdu o vyrazne usetreni casu. Napriklad vcera po seste vecer jsem se dopravoval z Kotlarky na Opatov na posezeni s prateli a zpet. Nakonec jsem si vybral MHD, kdyz mela bonus nebyt striktni abstinent a jinak se dojezd lisil o cca 10 minut.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NJAL: Já to navrhuji. Proti moto zmrdům je prostě třeba brutálně zakročit. 90% řidičů se hned co sedne za volat sepne agresivní režim.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FRK_R23: Kdo chce zapalovat, musi sam horet, jinak jde o pokrytce. :-) Neverim zadnemu ministrovi zivotniho prostredi (a podobnym funkcionarum), ktery do prace a na sluzebky nejezdi na kole, event. verejnou dopravou.
    KARLOSK: 60% republiky tohle nenavrhuje a neschvaluje.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NJAL: souhlasím, také by mohla půlka republiky odevzdat řidičáky a auta a mohlo by se zrušit 60% parkovacích míst. Pak jsem ochoten i klidně zvětšovat infrastrukturu pro cyklisty.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    NJAL: Platí to i pro nás, kteří nedisponumeme služebním autem a vlastním jezdíme tak jednou za měsíc. Když to fakt jinak nejde.

Ale co to vlastně plácám, samozřejmě že ne. Protože to bych pak asi nebyl pokrytec jako nejmenovaní jedinci... Tahle posedlost auty je fakt na terapii nebo rovnou Bohnice. Jste nemocní tyvole.
    NJAL
    NJAL --- ---
    KARLOSK: Nikdo Ti nebrani. :-) Ostatne to take casto delam. Ale uz bych teda rad videl vsechny tyhlety pokrytce, co tohle navrhuji a schvaluji, aby dali sva sluzebni auta a majacky do srotu.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NJAL: Kéž by... Normální je se pohybovat po městě pěšky nebo v MHD.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: Hřib se dostal na magistrát až v roce 2018, jestli si chceš stěžovat na tohle, musíš za Krnáčovou a Dolínkem. Okruh blokovala středočeská ANO v čele s Jermanovou.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NJAL: Uzs nekdy videl, aby IPR vymyslel cokoli to dava smysl? Ja taky ne. Prazska politika je proste protimobilni, chce, abys sedel doma na zadku a nikam nejezdil.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    OMNIHASH: Ovsem to je genialni. P6 je proste jako husiti - proti vsem. Nechce ani vlak, ani auta, nechce nic! Chce aby sli vsichni pryc!
    NJAL
    NJAL --- ---
    Myslim, ze naprosto dokonalym projevem prazskeho dopravniho hřibidi by bylo udelat z ni pesi zonu. Naprosto skvele misto mezi Blankou a Karlovarskou dalnici, bez dodelaneho okruhu. :-)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    OMNIHASH: A myslel tady někdo na oběti doby s řidičským průkazem skupiny B? Nemyslím si. Další utlačovaná menšina!
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NJAL: Bělohorská se transoformuje z průjezdní ulice na městskej bulvár, bylo to naplánovaný v rámci IPR už před víc než deseti rokama

https://iprpraha.cz/uploads/assets/dokumenty/kps/belohorska/belohorska_panely.pdf
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Dal jsem schválně do AI, které město má nejsrovnatelnější geografické podmínky jako Praha z hlediska řešení dopravy, aby to člověk mohl porovnat, a řikají Lyon, tam jsem ale nikdy nebyl. Pak Budapešť, tam jsem jel jednou loni a byla ucpaná. A pak prej Stuttgart, tam jsem dokonce v létě dělal, ale v roce 1991, takže netušim.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HAR4NT: tak jasně, ale nejdřív musíme obnovit hradby.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ne, nic takoveho nerikam.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAR4NT: Povozy snad zakazali, ne?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    MAKROUSEK: nebo na oslu!
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    XCHAOS: No prave. Modelovani od stolu, protoze mas presvedceni. A pak to dopada tak, ze jsou nastvani vsichni. Blahoprejeme.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAKROUSEK: ano, jde o lidi, co v něm žijí. A ano, městské hradby byly dobrý koncept. Novodobý experiment se zbouráním hradeb se v řadě ohledů neosvědčil.

Lidé, kteří žijí ve městě, potřebují zdravý městský organismus a ten dnes prakticky neexistuje. Vezmi si jen, jak třeba díky automobilismu nejsou obchody v ulicích dávno schopné konkurovat supermarketům, kam všichni jezdí na nákup auty. Auta města vydrancovala, zničila. Je to úplně špatně, města už nejsou tím, kvůli čemu byla založena, a totálně podlehla nájezdu z venkova. Venkovské obyvatelstvo se masivně dobývá do měst a snaží si s sebou přinést svůj venkovský automobilový životní styl. Na venkově to možná jinak nejde, ale ve městech je to katastrofa.

Co se modelování dopravy týče, tak silně pochybuju, že se to neděje. Ostatně, předložil jsem ti model, kdy by automobilový Dvorecký most nepochybně zvedl dopravní zatížení Břevnova, protože by se autům z oblasti Kladna snížily dojezdové části do určité části centra, kdyby vyrazily před nás.

Fakticky, navzdory svému zásadně radikálnímu pohledu na města (nutnost "obnovení hradeb", dá se říct) jsem otevřený kompromisním řešením, ale ta kompromisní řešení spočívají v lepší motivaci lidí nechat svoje auta na poli a dál do města pokračovat PID. Dnes je ta motivace nedostatečná...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    HAR4NT: Nevim, podle toho, jak by to vyslo. Ale ano, podstatou by melo byt dostat se bez problemu na Staromak metrem, tramvaji, pesky, na kole nebo autem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam