• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!
    rozbalit záhlaví
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ALEXIS: zajimavy, kdybych byl namyslenej, tak bych si ted mohl myslet ze existuji kvuli me.

Pred zhruba 16 lety, kdy to bylo aktualni pro moje deti, totiz neexistovaly. Moje deti samozrejme dostavaly krabice s nejakym „tematem“ ktery potom postavily a dal uz je to - po nekolika pokusech z toho postavit neco jinyho - nezajimalo. Problem veskerejch stavebnic je totiz ten, ze cim vic specifickejch druhu dilku, tim mene flexibilni je celek. Sice z toho jde postavit treba cool vesmirna lod, ale kdyz chces neco jinyho, zjistis ze od kazdyho dilku jich mas prilis malo na to aby sly nejak smysluplne pouzit. Naopak, klasicky cviceni na architekture je, ze smis vymyslet jeden trirozmernej objekt a potom z libovolnyho poctu tech samych objektu neco postavit. Anyway.
    U stavebnice ktera ma byt vsestranna potrebujes velkej pocet od malyho poctu druhu dilku. U stavebnice ktera ma mit za cil perfektni vysledek potrebujes naopak presne definovanej pocet exaktnich dilu ktery pasujou presne na to jedno misto kam patrej, prikladem jsou treba plastikovy modely kterejch muj syn postavil desitky, nebo elektricky auta na brushless pohon kde se vicemene stavi to auto se vsim vsudy jako u opravdickyho auta (A potom jezdi podobne rychle).

Tehdy jsem se zacal pidit po tech kyblech identickejch dilku, a tehdy neexistovaly. Potvrdilo mi to tehdy firemni ustredi v Dansku, a doporucili mi abych pouzil jejich appku na internetu kde se dalo virtualne cokoli postavit a potom z pouzitejch dilku nechat udelat balicek a koupit je doopravdy. Takze teoreticky slo i objednat dva tisice bilejch kostek s osmi nopama, jak jsem si to pral. V mym pripade uz k tomu nedoslo, deti se zacaly venovat jinejm vecem a ty lega co jsme meli jsme nekomu darovali. Mozna ale, ze moje tehdejsi komunikace s jejich zakaznickym servisem kdy jsem jim to cely zhruba timhle zpusobem vysvetloval prispela k tomu, ze to nyni opet koupit jde.

Coz ovsem nic nemeni na tom, ze koupit si vesmirnou lod ze starwars z lega a vystavit si ji na policce pro moji perspektivu predstavuje neco jako ekvivalent troubicich jelenu a hackovanejch decek.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALEXIS: A když jsme u toho, tematické sety existovaly od půlky sedmdesátých let, jen se v průběhu let ta témata obměnila. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLOWUP: nevím kdo hyperventiluje, já jsem tady za kancelář uvádění informací na pravou míru a jen oznamuji, že tebou zmíněné sety pořád existují. :D
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    A mě potěšil YT algoritmus tímhle albem

SATELLITE LOVERS - SONS OF 1973 (Full Album, 1996)
    https://www.youtube.com/watch?v=tARPWiuCQ6U
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Ohromila mě včerejší hudební performance Victorie Shen.
    Taková síla v jedné malé ženě.

Hustá, drsná, krásná.

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ALEXIS: Je legrace, kolik lidi zacne kvuli Legu hyperventilovat, dokonce i Bumbar vyleze zpod kamene a zacne googlit :-)
    jj, na mraky hrozim kvuli Legu kazdej den ;-)

Me je v podstate jedno, jakej druh kyce si lidi kupujou, plastikovy kytky jsou stejne dobry jako cokoli jinyho :-)
    BUMBAR
    BUMBAR --- ---
    BLOWUP: Ale prosím předsedo, sety pro boomery: za našich mladejch let sme si museli vystačit s kýblem identickejch kostiček, tyhle minifigy každýho jen otravují, dodávají i do Švýcarska:

https://www.lego.com/cs-cz/themes/classic
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KURE: Navíc pak existují i uživatelské alternativní buildy. Případně si to můžeš přestavět sám.
    Mě teda vždycky pobaví, když někdo není cílovka pro nějakou věc a začne vykládat, jak je daná věc zbytečná a ti, kterým se to líbí nebo je to baví, jsou banda bezmozků bez imaginace :D
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Lego je minecraft pro milenialy a je to naprosto v poradku. Musim si nejaky dneska koupit.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Zubar. Nejdriv mi ocistil zubni kamen a neposilal me na dementni dentalni hygienu. Pak mi to teda vysvetlil, ze mam tak cisty zuby, ze kdyz takhle budu pokracovat budu je mit naveky..
    KURE
    KURE --- ---
    BLOWUP: cena je... Nicmeně ty kostky furt nejsou jednoučelovy a to že z toho někdo postaví jen tu věc v návodu je afaik chyba/vlastnost uživatele. A větší množství předraženejch krabic zvětšuje možnosti.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLOWUP: pořád existují i ty krabice základních kostek, ze kterých si děti skládají cokoliv.

Nemusíme hrozit na mraky za to, že kromě základního lega existují i speciální sady, které potěší široké spektrum uživatelů.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KURE: to bylo driv, „za mejch mladejch let“. Mel jsem dva kybly plny identickejch bilejch kosticek s osmi hrbolky a stavel jsem z nich metrovy superkonstrukce, stale znovu a znovu. Dnes koupis predrazenou krabici s dvema stovkama specialnich dilku ze kterych jde podle navodu postavit jedna jedina vec, kterou si pak v lepsim pripade postavis nekam na policku, v horsim ji ani nerozbalis ponevadz za pet let ti ji nejakej kreten odkoupi za dvojnasobek.
    KURE
    KURE --- ---
    BLOWUP: ja vždycky myslel že lego je pravej opak toho na jedno použití. Ty kostičky se daj zase rozebrat a sestavit na něco jinýho.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BLOWUP: nezačali, páč je to drahý
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    me pokazdy pobavi ze transkripce cehokoli do provedeni "Lego" si najde tolik nekritickych fanousku, i kdyz je to v podstate plastikovej odpad na jedno pouziti. Byly doby kdy v kazdy cinsky restauraci meli kycovity sakury z plastiku, jestlipak uz je zacali nahrazovat tema z Lega?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SALVATOR: Tak jo, kdo z vás tady píše pro Novinky.cz?

Putina v Kazachstánu přivítala ukrajinská vlajka - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-putina-v-kazachstanu-privitala-ukrajinska-vlajka-40499117
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    87HIGHFLYER: To ani ne, je roztomilá, ale mně se líbí spíš ty kytice, sukulenty nebo orchideje. A ta japonská meruňková větvička je taky krásná.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NELLAS: nejlepší je bonsai s žábama samozřejmě
    KURE
    KURE --- ---
    Zas a znova tenhle klub.
    media jsou plny katastrof násilí a zla,
    ale tady, tady se dá přečíst o malých kouscích radosti všedních dní. :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Nevím proč mne ta holka pustila v metru sednout, ale moc mi to pomohlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam