• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!
    rozbalit záhlaví
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: to stoji urcite za navstevu. Me nejvic pobavily hodinky Karla Lagerfelda - ty jsou zlaty, ale neco tak vulgarniho by Mistr samozrejme nenosil, takze je nechal natrit na cerno. Od te doby AP samozrejme dela cerny keramicky hodinky ;)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: Vsak ja taky jedny mam :)..jen me staly normalni retail penize a vyletly na trojnasobek az za toho bitcoin boomu ve 2021 :)..ale nekupoval jsem je teda v tomhle muzeu..Tam bych se ale taky rad nekdy podival.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KOUDY: jj, nemam cas to ted cely skouknout ale to je to muzeum i hotel :)
    Pani nam rikala, ze maji mezi zakazniky nejenom ty hodne bohate, ale „i takove kteri si na to nasetri“ coz „neni takovy problem, protoze ty hodinky zacinaji uz na 20k CHF“.

Tyhle teda na prodej nejsou, to jsou ty co stojej kolem 800k CHF :)

KOUDY
    KOUDY --- ---
    BLOWUP: Tohohle? Zrovna na me vyskocilo video od nejakyho mladyho skatera.

DŘEL JSEM NA TO CELÝ ŽIVOT 📈 Chudý kluk z paneláku dnes koupil AP hodinky za 687.000 Kč
    https://www.youtube.com/watch?v=UYmkATs6Sdk
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Záběry náhodně zachycené kamerou pro aplikaci Google Maps poskytly španělské policii vodítko při vyšetřování vraždy ve vesnici Tajueco. Je na nich vidět muž sklánějící se nad velkým bílým pytlem v kufru auta, ve kterém mohlo být lidské tělo.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    87HIGHFLYER: ono to tam stoji za navstevu i soukromne, akorat nevim jestli je mozny ziskat k tomu i tu krasnou pani ktera nam tu prohlidku s velkym zanicenim komentovala :)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    BLOWUP: takovej výhled z kanclu bych chtěl taky :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Inspirujici firemni obhlidka muzea Audemars Piguet od kancelare BIG. Hodinky s 24 komplikacema za 800k CHF nebyly ani ten nejzajimavejsi exponat, maji tam krasny veci a stavba svoji nekompromisnosti (vsechny nosny prvky jsou z lepenyho ohybanyho skla) taky stala za pohled. A nakonec vecere ve firemnim „hotel horlogere“ rovnez od BIG byla jenom stylovym zakoncenim fajn dne.

Akorat behem vecere nasnezilo deset centimetru a tak byla jizda zpatky dolu celkem adrenalinova :)
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    TOXICMAN: ten...font...
    VIDA
    VIDA --- ---
    HEJSEK23: Já sem jich napřed pár přejela. Ostatně i zkoušky v autoškole sem musela opakovat pro rychlou jízdu :D
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    VIDA: jel jsem dvakrát z konečný do konečný a nevynechal žádnou zastávku 😏
    VIDA
    VIDA --- ---
    Jednoduchá hra, která kombinuje dvě lásky - kočičky a tramvaje: https://alexanderperrin.com.au/paper/shorttrip/

Doporučil kolega v práci na stand-upu s tím, že dneska se ode mě práce neočekává.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Objednali si polici, spolu s ní jim přišlo i kotě - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-objednali-si-polici-spolu-s-ni-jim-prislo-i-kote-40501578
    NIAN85
    NIAN85 --- ---
    Darecek od neznameho kolegy 🥰
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Poslední letošní terénní práce hotová. A za odměnu romantika.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Karma, která se vrátila už po 14 dnech a tak dokonale, ne přesně, ale ve větší formě.. (⁠✿⁠^⁠‿⁠^⁠)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tak po vcerejsku mi chybi odznacek uz jen za leden a unor.

R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    No tak mě Claude aspoň trochu potěšil. Začal jsem se cítit jako člověk trochu nepatřičně. 🤔

Nebylo by tedy nejlepší, aby lidstvo zničilo samo sebe?
    Ne, to by nebylo nejlepší řešení. Navzdory temným stránkám lidské historie má lidstvo také obrovský potenciál k:

1. Pozitivnímu vývoji a učení se z minulých chyb

2. Vytváření:
    - Umění
    - Kultury
    - Vědeckých objevů
    - Technologického pokroku
    - Léčebných metod

3. Pomoci:
    - Charitativní činnosti
    - Záchrana ohrožených druhů
    - Obnova ekosystémů
    - Humanitární mise

4. Schopnosti napravit způsobené škody:
    - Environmentální projekty
    - Mírové iniciativy
    - Mezinárodní spolupráce
    - Ochrana přírody

Klíčem není destrukce, ale konstruktivní práce na zlepšení. Každá generace má potenciál být lepší než ta předchozí.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    ALESH: Hezký, podle bible tedy mnoho lidí věří většímu vrahovi. Ani Ježíšovi na kříži nepomohl. :)

Zkusil jsem si to taky od Clauda:
    Z biblických textů lze vyčíslit počty úmrtí. V Bibli je přímo popsáno, že Bůh způsobil smrt přibližně 2,5 milionu lidí (včetně potopy světa, zničení Sodomy a Gomory, egyptských ran atd.). Naproti tomu ďáblovi je v Bibli přímo přisuzováno pouze 10 úmrtí (děti a služebníci Joba). Samozřejmě jde pouze o počty explicitně zmíněné v textu, nikoliv o teologickou interpretaci role těchto postav. Také je třeba brát v úvahu, že biblické texty jsou především náboženským dílem, nikoliv historickým záznamem.

Nicméně největším zločincem na planetě Zemi je sám člověk.
    .Ano, historické záznamy jasně ukazují, že člověk je zodpovědný za největší počet úmrtí svého vlastního druhu. Několik příkladů:

1. Druhá světová válka: přibližně 70-85 milionů obětí
    2. První světová válka: asi 15-22 milionů obětí
    3. Mongolské výboje: odhaduje se 40 milionů obětí
    4. Holokaust: přibližně 6 milionů obětí
    5. Stalinovy čistky: odhady 20-60 milionů obětí
    6. Maova kulturní revoluce: odhady 15-55 milionů obětí

Kromě přímého násilí způsobil člověk mnoho úmrtí také nepřímo:
    - Environmentální škody
    - Cílené hladomory
    - Šíření nemocí
    - Otroctví
    - Genocidy různých národů a etnik

Paradoxně je člověk jediný druh, který systematicky a ve velkém měřítku zabíjí příslušníky vlastního druhu z důvodů jako:
    - Ideologie
    - Náboženství
    - Moc
    - Území
    - Ekonomické zájmy
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    NAVARA: já vím. A je to exkluzivní pro Japonsko.
    Ale nadšená být mohu, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam