• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!
    rozbalit záhlaví
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: a two by fours uz navic ani nejsou two by fours:

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Prave jsem se u kafe bavil s kolegou architektem kterej ma kancelar ve stejnym baraku jako my. On se specializoval na "rodinny domky" pro bohaty lidi - stavi je nejenom u nas ve Svycarsku, ale i ve Francii (jeho rodina odtamtud pochazi, nekdy pred dveste lety), na ostrove la Reunion, ale taky v USA, v Montane, v Kalifornii atd. Specializoval se na dreveny domy (s tim, ze treba na ty la Reunion jsou vlastne uvnitr ocelovy aby je neodnesl tajfun) atd. Prisla rec na to jak se lisej zpusoby staveni v tech ruznejch zemich a teda uz dlouho jsem se tak nepobavil :-) Nejlepsi je USA: ze se vsechno dela z two by four vi asi kazdej, ale to nemusi znamenat ze se tak neda postavit neco slusnyho. Problem jsou jejich stavebni predpisy: existuje tam predpis velkohube nazyvanej "International Building Code" podle kteryho se vicemene bez vyjimek musi stavet aby ta stavba byla zkolaudovatelna, a sice se kolauduje i kazdej mezikrok. Udajne ten predpis ale vyzaduje, ze parotesna zabrana musi byt umistena na vnejsi strane obvodovych zdi, na vnejsi strane tepelny izolace (ta je taky tema samo o sobe :-) - coz je i vysvetlenim pro fakt proc to skoro v kazdym baraku v USA to smrdi plisni :-) Na studeny strane jim to samozrejme kondenzuje o sto pero, a delat proti tomu nejde skoro nic, aniz by clovek riskoval ze mu to budto nezkolaudujou, nebo ze ho nekdo zazaluje. Neuveritelny :-)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Dnes ráno po cestě do práce. A přitom taková blbost...

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    Babička, s kterou jsem ten vztah měla z různejch důvodů ten vztah dlouho spíš složitej, i když za relativně blízkej ho už pár let považuju, minimálně jsem přestala mít problém být před ní autentická se všim všudy. A ono se to postupně zlepšuje, a teď u psycha ohledně podání výpovědi mě podržela a podpořila snad nejlíp ze všech, a uplně čumim, že z ní vlastně padaj dost terapeuticky zdatný věci. Jsem fakt ráda, že takovejhle posun a takovejhle vztah se ještě nějak stihnul, a kéž ještě chvíli vydrží. Fakt se jí povedlo mě dojmout jak hovado.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Kamarad, ktery byl takovej trochu natvrdlej, chtel mit po reinstalaci pocitace vsechny ikonky tak jak je mel puvodne a on si to rozestaveni ikonek nakreslil na papir. ;o) Misto aby udelal screenshot plochy. ;o))
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Věděli jste, že máme aspoň jednoho relativně příčetnýho ministra?
    Bude těžké zabránit ruskému vměšování do voleb, říká Dvořák | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/brusel-eu-evropska-politika-martin-dvorak-ministr-pro-evropske-zalezitosti_2501060710_kce
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: yes! prijedou! jdu! byl jsem na nich kdyz tu byli naposled a nasledujici mesic na me vsichni divne koukali co si to furt brucim a hudram a jestli se nedusim. :D
    Huun Huur Tu - Nejbližší koncerty a vstupenky 2025 - GoOut
    https://goout.net/cs/huun-huur-tu/pzefnj/
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: velký dobrý 😁
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: to je za milión plusek, hned si na mongoly kupuju lístek!
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    u vaření si tančím se sluchátky na uších a došlo mi, jak moc jsem vděčná svým dětem za to, že mi zpřístupnily (a zpřístupňují) další místa hudebních krajin. Já jsem vlastním dospíváním prošla jako těžký introvert zabořený do knih, navíc internety tehdá nebejvaly, takže jsem byla polem dost neoraným. S manželem jsem sice pronikla do světa jazzu, ale děti to se mnou vzaly od píky přes punk, ska (můj první fesťák v Žízníkově, na to se nedá zapomenout) a tak dál, následovaly třeba několikery Mighty a báječný koncerty Einsturzende Neubauten nebo Huun Huur Tu (letos v květnu budou v Praze i v Brně!) nebo nasměrování na DhakaBrakha, seznamování s technem (já se nejdřív bránila, bála jsem se pro mne neskousnutelného druhu repetitivnosti nasměrující mne do agrese - no a pak mne ve tři ráno dcera prosila, že fakt už by ráda šla spát; tuším, že to byla Zenobia, prostě mne zas nasměrovali přesně). Prostě takový krásy se mi furt otvíraj, celej kontinent k objevování dál a dál, velká radost a vděčnost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Bydlím v hotelu a mám s sebou pana Supense, vlevo.
    Paní pokojská má smysl pro detail

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tvl vono se to i množí...
    AIST
    AIST --- ---
    Včera jsem dokončil tisk a montáž vnitřního mechanismu pro chodící AT-AT ze Starwars. Strojek funguje skvěle a funguje ještě trochu líp po namazání vazelínou. Teď stačí dotisknout zbytek, koupit speciální motorek s převodovkou, LiPo akumulátor, step-up měnič na 12V, modul na nabíjení akumulátoru kde je potřeba vyměnit odpor pro snížení maximálního nabíjecí proudu, províst finální montáž a dárek pro synátora je hotovej :)
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    NELLAS: jako sup!
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Koupila jsem dneska za plnou cenu prošlý pití? Možná. (Em… jo).

Udělala bych to znovu? Hell yeah!

SITH
    SITH --- ---
    Trump: "We're going to be changing the name of the Gulf of Mexico to the Gulf of America."
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BACCARA: Stačí počkat...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Cekaj nas fakt ctyri roky srandy :))

Zvolený prezident USA Donald Trump oznámil, že přejmenuje Mexický záliv na Americký záliv.

Uvedl také, že již jedná s panamskými úřady o Panamském průplavu, který hodlá vrátit pod kontrolu USA.

Trump: "Potřebujeme Grónsko pro účely národní bezpečnosti." Lidé ani nevědí, jestli na něj má Dánsko nějaké zákonné právo. Ale pokud ano, měli by se ho vzdát."
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    LODBROG: idealni stav jak odstavit mamanka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam