• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Že mi VZP zase proplatí větší část saunování za minulý rok. 🙃
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    To je taková klasika 😃

THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    vždy mě pobaví a potěší, když dostanu + paleček k nějakému aktuálnímu příspěvku a o chvíli později dostanu další + palečky od stejného člověka i k výrazně starším příspěvkům :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Moc mne potěšilo, že syn udělal tu certifikovaný zkoušku CERF z AJ na B2, a prej by měl i na C1... Tak jsem zvědavá na co to všechno je použitelné kromě části maturity :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LODBROG: Keby to bolo aspon prvy krat :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SHARKIE: Ty mě začínáš bavit :)
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    CUKI: Ne, ale jen upozornuji na to, ze tahle absurdita neni novy napad. To same bohuzel plati u tzv. prazdnych nosicu (CD, DVD, pametove karty, disky, atd), kde vyrobce (a dovozce) plati poplatek OSA z kazdeho media.

Plosne to nadzveda cenu na koncoveho uzivatele a je to absurdni. Ale nikdo nedokaze argumentovat s OSA o jinem reseni (a uz vubec ne nakladatele a studia, kteri samozrejme cast penez zkasnou, nez se dostane k umelcum).

Snad se to nekdy v budoucnu zmeni a jsem rad, ze se s OSA alespon nekdo hadal, ale dokud se nezmeni financni modely jak dostat penize zpet k “majiteli / umelci” tak OSA i s zdanlive absurdnim resenim je jedina moznost :]
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Pobavilo, ze x kamaratovych objednavok mu dojde uplne bez problemov a v rozumnom case, ale ta jedina, co je pre mna, sa po par mesiacoch zrazu este v zahranici vracia naspat. Jak tie potvory vedia, ze to je pre mna, ked to objednava niekto iny? :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    EZECHIAS: A to jako nějak vysvětluje? Stále je to absurdní.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    v Saas Fee se bude stavet hotel s "flatrate all you can sleep" za 999,-CHF na celou zimni sezonu :o) Ma to samozrejme par podminek ktery zabranej tomu, aby tam nekdo bydlel tri mesice v kuse, ale jinak imho cool.

Saas-Fee: Hotel wirbt mit unbegrenzten Nächten für 999 Franken | Basler Zeitung
    https://www.bazonline.ch/saas-fee-hotel-wirbt-mit-unbegrenzten-naechten-fuer-999-franken-598764342835
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NAGASAWA: Tak on vychazel ze stejny logiky jako ze z kazdyho pametovyho media uz to vypalny presne ze stejnyho duvodu kasirujou, no. Kdyz jim to proslo jednou, proc to nezkusit znova.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    NYKRUK: Jen at se vyhnem spatne interpretaci:

Soud potvrdil dosavadní praxi a nárok autorů a umělců na odměny z chytrých telefonů | OSA.CZ
    https://www.osa.cz/tiskove-centrum/autorum-hudby-a-dalsim-profesim-nalezi-narok-na-nahradni-autorskou-odmenu-z-dovezenych-chytrych-mobilnich-telefonu/

Extract:

„Považuji za důležité zdůraznit, že tato náhradní odměna není trestem za nelegální kopírování ani na ni nevzniká nárok samotným používáním chytrého telefonu uživatelem, jak bylo v některých médiích nepravdivě uvedeno. Odměnu hradí již dovozce telefonů z každého dovezeného přístroje do České republiky, což už řadu let mnoho dovozců respektuje,“ dodává Strejček.

Slo o soudni spor, kde vodafone odmital ty poplatky uhradit a OSA u nejvyššího soudu vyhrala.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    NAGASAWA: To abychom zpoplatnili papír, protože na něj jdou napsat noty.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Dnes mě pobavil a rozesmál perex DVTV, kde byl rozhovor s šéfem OSA, který obhajuje nápad platit paušál za mobilní telefon a to 1.50,- za každý GB s tím, že si do něj
    lidé ukládají hudbu. Vážně by mě zajímalo, kde se tyhle rozverný existence z OSA celý ty roky berou :)
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATUARFIK: No. A co teprve takovej 14 968 denní novorozenec. Hlavně když dojde kafe!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Název diskuzního vlákna - "čtrnáctidenní novorozenec je nevrlý". Jak já mu rozumím!
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    FINSON: mě pobavilo Jak strašně insecure je tenhleten bezpáteřní odpad, :) a v bonusu ty random slova, zejména VPN a 40 kilo ...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    FINSON: mě to pobavilo, že si zrovna z tohohle někdo udělá business....nikoliv potěšilo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    LUSINDA + KAKIHARA: Hele a vás tohle těší? Nic ve zlém, spletli jste si klub, nebo mám já takovou depku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam