• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SPIKE411: na co to hrajes? Vzdyt je tam limit litr, ne?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Že mi VZP zase proplatí větší část saunování za minulý rok. 🙃
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    To je taková klasika 😃

THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    vždy mě pobaví a potěší, když dostanu + paleček k nějakému aktuálnímu příspěvku a o chvíli později dostanu další + palečky od stejného člověka i k výrazně starším příspěvkům :D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Moc mne potěšilo, že syn udělal tu certifikovaný zkoušku CERF z AJ na B2, a prej by měl i na C1... Tak jsem zvědavá na co to všechno je použitelné kromě části maturity :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    LODBROG: Keby to bolo aspon prvy krat :)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SHARKIE: Ty mě začínáš bavit :)
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    CUKI: Ne, ale jen upozornuji na to, ze tahle absurdita neni novy napad. To same bohuzel plati u tzv. prazdnych nosicu (CD, DVD, pametove karty, disky, atd), kde vyrobce (a dovozce) plati poplatek OSA z kazdeho media.

Plosne to nadzveda cenu na koncoveho uzivatele a je to absurdni. Ale nikdo nedokaze argumentovat s OSA o jinem reseni (a uz vubec ne nakladatele a studia, kteri samozrejme cast penez zkasnou, nez se dostane k umelcum).

Snad se to nekdy v budoucnu zmeni a jsem rad, ze se s OSA alespon nekdo hadal, ale dokud se nezmeni financni modely jak dostat penize zpet k “majiteli / umelci” tak OSA i s zdanlive absurdnim resenim je jedina moznost :]
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Pobavilo, ze x kamaratovych objednavok mu dojde uplne bez problemov a v rozumnom case, ale ta jedina, co je pre mna, sa po par mesiacoch zrazu este v zahranici vracia naspat. Jak tie potvory vedia, ze to je pre mna, ked to objednava niekto iny? :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    EZECHIAS: A to jako nějak vysvětluje? Stále je to absurdní.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    v Saas Fee se bude stavet hotel s "flatrate all you can sleep" za 999,-CHF na celou zimni sezonu :o) Ma to samozrejme par podminek ktery zabranej tomu, aby tam nekdo bydlel tri mesice v kuse, ale jinak imho cool.

Saas-Fee: Hotel wirbt mit unbegrenzten Nächten für 999 Franken | Basler Zeitung
    https://www.bazonline.ch/saas-fee-hotel-wirbt-mit-unbegrenzten-naechten-fuer-999-franken-598764342835
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NAGASAWA: Tak on vychazel ze stejny logiky jako ze z kazdyho pametovyho media uz to vypalny presne ze stejnyho duvodu kasirujou, no. Kdyz jim to proslo jednou, proc to nezkusit znova.
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    NYKRUK: Jen at se vyhnem spatne interpretaci:

Soud potvrdil dosavadní praxi a nárok autorů a umělců na odměny z chytrých telefonů | OSA.CZ
    https://www.osa.cz/tiskove-centrum/autorum-hudby-a-dalsim-profesim-nalezi-narok-na-nahradni-autorskou-odmenu-z-dovezenych-chytrych-mobilnich-telefonu/

Extract:

„Považuji za důležité zdůraznit, že tato náhradní odměna není trestem za nelegální kopírování ani na ni nevzniká nárok samotným používáním chytrého telefonu uživatelem, jak bylo v některých médiích nepravdivě uvedeno. Odměnu hradí již dovozce telefonů z každého dovezeného přístroje do České republiky, což už řadu let mnoho dovozců respektuje,“ dodává Strejček.

Slo o soudni spor, kde vodafone odmital ty poplatky uhradit a OSA u nejvyššího soudu vyhrala.
    NYKRUK
    NYKRUK --- ---
    NAGASAWA: To abychom zpoplatnili papír, protože na něj jdou napsat noty.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Dnes mě pobavil a rozesmál perex DVTV, kde byl rozhovor s šéfem OSA, který obhajuje nápad platit paušál za mobilní telefon a to 1.50,- za každý GB s tím, že si do něj
    lidé ukládají hudbu. Vážně by mě zajímalo, kde se tyhle rozverný existence z OSA celý ty roky berou :)
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATUARFIK: No. A co teprve takovej 14 968 denní novorozenec. Hlavně když dojde kafe!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Název diskuzního vlákna - "čtrnáctidenní novorozenec je nevrlý". Jak já mu rozumím!
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    FINSON: mě pobavilo Jak strašně insecure je tenhleten bezpáteřní odpad, :) a v bonusu ty random slova, zejména VPN a 40 kilo ...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    FINSON: mě to pobavilo, že si zrovna z tohohle někdo udělá business....nikoliv potěšilo.
    FINSON
    FINSON --- ---
    LUSINDA + KAKIHARA: Hele a vás tohle těší? Nic ve zlém, spletli jste si klub, nebo mám já takovou depku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam