• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    pobavil me clanek, kde jakysi Marek Hudema rozhorcene konstatuje, ze mistrovske zkousky v remeslech jsou "navratem do stredoveku".

Tjo. Jestlipak si pan Hudema nekdy uz polozil otazku, proc je uroven remesla v Cesku ve srovnani se zememi kde ty mistrovske zkousky maji vicemene na urovni fuseriny?

Lidovky.cz - zprávy, analýzy, rozhovory
    https://www.lidovky.cz/nazory/mistrovske-zkousky-hospodarska-komora-agrarni-komora.A250211_160625_ln_nazory_lgs
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    Tenhle týden v úterý jsem posílal z Český pošty v Jindřišský vzorky včelí měli na rozbor do Dolu. Ve středu mi v půl druhý odpoledne přišel e-mail z Výzkumnýho ústavu včelařskýho, že potvrzují přijetí mého vzorku. WTF? Fakt to šlo Českou poštou? Navíc ta paní na přepážce byla fajn a milá!
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    OMNIHASH: no to sice ne, ale naše konverzace pokračuje. "No a jak ti to jde? V kterým jsi družstvu?" Jo"
    TRISSIE: to držím palce, já měla němčinu na základce acelou střední, ale maturovat jsem se rozhodla z angličtiny, kterou jsem měla čtyři roky. A to ne že bych z tý němčiny neprospívala, ale měla jsem k ní hrozný odpor.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Shuffled. Cut. Still Cheating.
    https://www.youtube.com/shorts/oOMj2fYW62Q
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ATUARFIK: negativní připomínky jen kazí morálku a působi toxicky na tým, neasi ;)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Vedení: Za týden spustíme novou iniciativu, tady jsou parametry.
    Všichni na schůzi: Skvěle. Máme k těm parametrům dotazy a připomínky.
    Vedení: Na to teď není čas, dostanete emailem formulář, kde své dotazy a připomínky budete moci uvést.

Formulář v emailu o hodinu později: 1) Proč se vám nová iniciativa líbí? 2) Který z parametrů se vám líbí nejvíc?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Vždycky mě potěší, když dostaneme jedničku z domácího úkolu z němčiny.
    Junior totiž trpí stejnou panickou hrůzou z tohoto jazyka, jakou jsem kdysi trpěla já, a která může za to, že ani po šesti letech formálního studia a mnoha, mnoha falešných začátcích, jsem si v němčině nikdy nezačala být pořádně jistá. Tak se učím s ním, společně trénujeme slovíčka i gramatická pravidla, a dá-li Pánbůh, třeba jednou z té němčiny i odmaturujeme!

Teda, maturovat bude samozřejmě on. Ale já si třeba dám motivačně souběžně s ním nějakou tu certifikační zkoušku v Goethe institutu :-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN:
    na Zdi objevilo se nové umění!
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    MIKEE:
    Pokud se uroci mesicne hned po ulozeni mesicniho vkladu tak je to ~14,3 % p.a.
    Pokud se uroci rocne z rocniho vkladu tak je to ~16,5 % p.a.
    Jeste pridej plus 3-5 % p.a. (kdovi kolik bude inflace) pokud chces mit za 10 let skutecnou hodnotu dnesnich 10 Mkč. Takze je spis potreba 20 % a vice p.a. :-D

pokud to pocital nekdo jako jouda, tak mu muze vyjit ~6,5 % p.a.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Dnešní dopoledne. Stihla jsem toho víc než jindy za celý den. Vstala jsem, vyvenčila a nakrmila psa, vyčistila si zuby, učesala se, použila antiperspirant, navoněla se (Belle de Paris, ach), povídala jsem si s mužem, pohladila jsem ho po zádech, když jsem šla kolem, zatímco zatápěl v kamnech, vybrala jsem si kabelku a zjistila jsem, že mi přesně ladí k nehtům, které jsem si včera nalakovala – a i tu hlavu jsem si večer zvládla umýt! – a pak jsem se rozhodla zajet nakoupit, rychle jsem se oblékla, vzala si léky, nezapomněla na kabel k telefonu, manžel jel se mnou, ale úplně přirozeně jsem si za volant sedla já, on si tu koupil kafe a jel do práce a já jsem nakoupila samé zdravé věci a teď sedím v autě, ucucávám jogurtové smoothie a za chvíli pojedu domů, abych upekla kuřecí krky a kachní polévkovou směs a uvařila polévku a… a připadám si jako člověk, který žije, a nemám strach. Já se nebojím, i když jsem si dnes už nevzala ty léky, co mi dali v neděli, když jsem se třásla a plakala na židli v ordinaci ve VFN. Jsem silná a statečná a umím zatraceně dobrou drůbeží polévku a dám si ji k večeři!
    K obědu budu mít kuskus.
    Kuskus je fajn.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Ve Vinohradské 12 se hovoří o Muskovi a moderátor neustále komolí výslovnost DOGE až k douche (jako douchebag).
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    EZOUN: takze jestli pocitam spravne, tak "do rozumnych investic" = 14% p.a.? :) to je komik
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Sněží :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MARKYSHA: to si na tom podstatně líp, to naše tele volalo už za hodinu a pul od odjezdu: mami, kde jsou moje lyžáky?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    sněží :)
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    A kdyz 80, tak jich budete mit 20 …

87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Konečně se mi podařilo si tu vyřešit doktora. Blbý je že je to mladá paní doktorka, takže k syndromu bílýho pláště se přidalo tohle a po tom, co mi řekla ať se svliknu do půl těla mi naměřila tlak jak hovado. Takže opět po pár letech holter na 24 hodin, kterej zjistí že mám tlak v normě, jen jsem idiot.
    ENDER
    ENDER --- ---
    Jsem si dal na slovensku sous vide bucek. Hospoda vypada hezky, ale byla prazdna. Bylo divny, ze trvalo asi 20 minut nez ho prinesli, ale o to bylo vetsi moje prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze to neni bucek, ale jenom sadlo... Tak jsem to vratil a odpovedi mi bylo, ze takove maji maso..

Pritom to bylo skvele vychuceny, uspora na surovine nulova, nechapu.

Jezdim sem 3 roky, casto vecerim v hospodach, za tu dobu jsem mel dobrej burger a jedno nadprumerny jidlo...
    Melo by me to srat, ale uz se tim jenom bavim..
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam