• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOPRETKA: :)))
    já jen že v případě nejistoty jsou dobrá volba pastelky Koh-i-noor, mají každá barva číslo a lze dokupovat podle nich. ;)
    Třeba mapy a jejich legendy se barvily podle čísel, aby nedocházelo ke zkreslení podle oka kresličky
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    MAR_TINA: vidím, aaa uz to mám... Tmavě modrá..)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOPRETKA: nevidíš barvy?
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    Pravidelně se bavím tím, jak čučím do penálu na pastelky a snažím se uhádnout, který ty barvičky tam chybí a mám je doplnit.. momentálně vím že je to černá, ale ta druhá co mám doplnit je mi záhadou.. ¯⁠\⁠_⁠(⁠⊙⁠_⁠ʖ⁠⊙⁠)⁠_⁠/⁠¯
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Dneska jsem se probudil bez budíku, uvařil, uklidil, vypral, prehazel kompost, vykopal roury na destovku, zajel sem si na demosku do Prahy, přivezl a uklidil auto, natankoval a teď se dívám na fotbal a pak si půjdu číst a spát, mám rád produktivní dny.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Byl jsem se dnes ráno proklusnout do lesa asi 4 km za své rodné městečko, když už jsem tam měl o víkendu nějaké vyřizování. Stará rozbitá lesácká asfaltka, na ní uježděný sníh, vybíral jsem stopu chvilku napravo, chvilku nalevo a chvilku prostředkem, podle toho, kde to míň klouzalo, a funěl si do táhlého stoupání pod zalesněný hřeben. Ještě přes pole, než se cesta zanoří mezi stromy, jsem asi půl kilometru před sebou na té cestě zahlédl někoho v červené bundě, jak si stejným směrem rázuje od města na vycházku - nijak jsem nad tím nepřemýšlel, jenom mě vždycky lehce zahřeje, když vidím někoho, kdo se snaží takhle cíleně hýbat. O kilometr dál jsem si uvědomil, že jsem tu červenou bundu pořád nedoběhl a že teda musí docela valit. Dohnal jsem ji až o dost dál v zatáčce v lese - nordic walking hole, blonďatý ohon a frčela si v ideální stopě, kde to nebylo uježděné tolik. Galantně jsem se na předbíhací manévr přesunul na druhou stranu cesty, protože si umím představit, jak se asi cítí žena, kterou na opuštěném místě v lese zezadu doběhne neznámý chlap a zafouká jí na krk. Dal jsem o sobě vědět jednoduchým "dobrý den" a ukázal jí záda. Oběhl jsem si okruh kolem lesní školky a pak naběhl na stejnou cestu o kus výš ve směru zpátky do města - ta paní po té cestě mezitím k tomu místu došla a míjeli jsme se tak v protisměru. Byla mi povědomá, ale nemohl jsem si ji zařadit, jenom mi blekslo hlavou, že vypadá sakra dobře. Usmál jsem se na ni a mazal dál.
    "Finsone, jsi to ty?" zastavila se. Skouzl jsem se po sněhu při brzdném manévru a vrátil se těch pár kroků k ní. Ty jasně modré oči a krásný úsměv...
    Spolužačka z gymplu, strávili jsme spolu ve třídě osm let. Před 27 lety :-) Chvilku jsme pokecali a pak se rozloučili s tím, že ona mě nechce zdržovat od tréninku a já jí na oplátku řekl, že ať taky radši šlape, aby nevychladla, a oba jsme věděli, že si v ten okamžik navzájem přejeme fakt to nejlepší, co bylo potřeba, aby se nám tohle vyvětrání vydařilo. Zpátky je to z mírného kopce a musel jsem se pořád hlídat, abych v té povznesené náladě nepřepálil tempo.

P.S. pro modré, co četli moje nedávné zjištění: Tuhle spolužačku jsem poznal až na víceletém gymplu po odchodu ze základky těsně po revoluci. Úplně jiný prostředí a úplně jiní lidi, pro mě obrovská zprdeleklika - kdybych zůstal na té základce až do osmé třídy, jsem si jistý, že by ze mě vyrostlo něco ještě mnohem horšího, než co se ze mě stalo takhle.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ERRTU: Plus dole je víc bordelu, úložných prostor a elektrických zařízení.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Dneska na nádraží v Berouně. Asi náhradní spoj.

_
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MOODYCAT: No jo, dobrovolně nikdo takové přesčasy nedělá...
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    87HIGHFLYER: pokud ti jako napoveda nestaci lino, omyvatelna barva na zdi a to oloupane netesnici okno u ktereho uz ted vidim jak se v zime cele "poti", tak uz nevim :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MOODYCAT: Pořád máš alespoň pracovnu, po nás chtějí pracovat v prostorech podobných vašim jídelnám :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CHEVALIER: To by ses mozna divil :)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MOODYCAT: A určitě i dveře jsou jiný..
    SIR_PROMOE
    SIR_PROMOE --- ---
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EADENN:

Za koho platí pojistné stát
    Osoby, za které je plátcem pojistného na zdravotní pojištění stát, určuje § 7 odst. 1 zákona č. 48/1997 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
    Za vyjmenované osoby platí stát měsíčně pojistné ve výši 13,5 % z částky rovnající se vyměřovacímu základu pro platbu pojistného státem. Jedná se o tyto osoby:
    ..
    K – Osoby ve výkonu zabezpečovací detence nebo vazby, osoby ve výkonu trestu odnětí svobody nebo osoby ve výkonu ústavního ochranného léčení
    Za účastníka veřejného zdravotního pojištění v ČR, který je ve výkonu zabezpečovací detence, ve vazbě, ve výkonu trestu odnětí svobody nebo v ústavním ochranném léčení, platí zdravotní pojištění stát. Pokud je osoba zařazena k pravidelnému výkonu prací ve výkonu trestu odnětí svobody nebo ve vazbě a jedná se pro účely zdravotního pojištění o zaměstnání, platí pojistné stát i zaměstnavatel (věznice).

Socko se platí jen z příjmů, pokud nějaké jsou, a doba výkonu trestu bez práce se do důchodu nepočítá.

není zač :-)
    EADENN
    EADENN --- ---
    Když se nechám zavřít, platí mi stát socko-zdrávko? Ptám se pro kamaráda
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    MOODYCAT: Já se nedokážu smát.
    JONY
    JONY --- ---
    Ten hnusný nátěr zdi imho jasně prozrazuje, že to spodní je tuzemsko.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    87HIGHFLYER: To je hadanka na nedeli :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    MOODYCAT: davem prosím popisky co je co, díky:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam