• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    DEMENCE
    DEMENCE --- ---
    NEI: KROPÁČ, takovej ježek na haluzce, anglicky morningstar
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NEI: Dobrá volba! Jen teda jako ceremoniální zbraň při ukončení studia je to maličko nepraktický.
    NEI
    NEI --- ---
    SALVATOR: Zatím asi ušatá sudlice, ta se zatím tváří jako původem česká. Pernach, bulava, palcát se tváří jako původem z Ruska. Ale ještě jsem to studium nedokončila.
    Bohemian earspoon - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bohemian_earspoon
    ENDER
    ENDER --- ---
    MLIKARNA: Ja vstal v 6:30, poter jsem vyhnal k televizi, v 8 jsem vylezl, udelal jim snidani a zase odpadl. Ted jsem je vzal na prochazku, dal si pivo na srovnani a detem koupil zmrzlinu.

Citil jsem se jako otec roku, ted se citim jako luzr, nedik! :)
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DIVA: Jo, to mi taky chutnalo. To je normálně uleželý pivo z ležáckýho tanku, respektive v Plzni maj na parádu ještě starý ležácký sudy, jestli si to dobře pamatuju. To znamená, že je to pivo ještě před filtrací, pasterací a stáčením do obalů. Filtrací se z piva dostanou pryč kvasnice, takže je pak ochuzeno o část chuti a pasterací se totálně změní chuť piva. Vlastně přestane chutnat jako pivo, proto dávám přednost nefiltrovaným a nepasterovaným pivům. To pivo ze sklepa jsme si koupili ještě v lahvi v tom jejich krámku s merchem, a to už klasicky smrdělo diacetylem jako kráva, tak jsem ho nechal kolegům, já bych si akorát nablejval do pusy. Závidím lidem, kterým diacetyl nesmrdí nebo ho necítí/nepoznají. To je jak z koriandrem nebo brokolicí (miluju obojí).

Taky se klidně obětuju pro vyšší cíle, pokud se někdo zhostí vaření. Já na to doma nejsem zařízenej :)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    KOPRETKA: každá pračka se počítá, díky za inspiraci, už se nudím 😁
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    MLIKARNA: ti co se sedí v posteli a nutí se udělat druhé kafe, tiše závidí.. ale jedna pračka už je dopraná.. to se taky počítá, žejo...?!
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    DIVA
    DIVA --- ---
    SALAMAN: to chce proverit. Obetuju se na pokusneho kralika pro vyssi cile

Nejlepsi plzen co jsem zkusila a soucasne pivo ktere by mi mozna znicilo zivot je takova ta faze pred posledni upravou, kterou samozrejme neumim pojmenovat, ktere toci na konci prohlidky pivovaru dole z tech obrich sudu
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NEI: No a jak to teda vidíš? Pernach nebo bulava?
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Dneska sem vstal v 6:30 abych se projel po okolí na kole, než bude provoz a něco mě srazí, seděl sem na tom naposledy před 15 lety, takže 12 km je sice dětský ale aspoň něco 😁 bolí mě prdel i tak. Pak sem stihnul nakoupit čerstvé pečivo, udělat všem snídani, troubě mám rebarborový koláč a v termáči polívku ze žlutý čočky s kari a kurkumou. Je 9:33 tvl a já mám pocit že sem stihnul milion věci 🤣
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    XBAHNO: Což ovšem s diacetylem nesouvisí. Fakt si myslím, že je to přesně to, co PU v chuti a vůni nejvíc odlišuje od ostatních průmyslových pasterů. I když v těch lepších hospodách (třeba všechny pod Ambiente) je to trochu zamaskovaný tím, že tam to pivo točej podchlazený na 2 °C...

No u tý třírmutový dekokce je jedinej rozdíl v tom, že první rmut čerpáš už po vystírce a když ho po provaření vrátíš do vystěračky, tak se dostaneš na peptonizační teplotu (52 °C), a pak už čerpáš rmuty úplně stejně, jako u dvourmutovýho postupu, ne? Podle mě je to především zbytečný. Trvá to dýl a spotřebuješ větší množství energie, ale nemyslím si, že to nějak výrazně ovlivní chuť. Vyzkoušený to teda nemám, že bych uvařil dvě totožný várky, akorát jednu na dva rmuty a druhou na tři, a následně to ochutnal. Když jsem ještě dělával v jinym pivovaru, tak se tam jejich standartní ležák vařil jenom na jeden rmut a výsledný pivo mělo dostatečně plný tělo. Občas se dělal i třírmut, ale rozdíl v plnosti nebo chuti nebyl zas tak markantní. Já si myslím, že to dělaj hlavně kvůli marketingu. Zakládaj si na tom, že je to původní nezměněná receptura, takže tam nechali i ty tři rmuty. Dneska už máme tak kvalitní slady, že by běžnej pijan podle mě nepoznal rozdíl, ani kdybys to rmutoval infuzně :)
    NEI
    NEI --- ---
    Na nyxu je skvělá zejména jedna věc.
    Nikdy by vás to nenapadlo dělat, ale najednou zkoumáte všechny české středověké zbraně a hledáte jestli se někdo jiný náhodou v diskuzi nespletl, takže to zkoumáte víc a víc a tím se vzděláváte.
    Nakonec ani nemusíte diskutovat, ale jste zase o část dějin bohatší.
    A takhle je to skoro každý den.
    ENDER
    ENDER --- ---
    KURE: Aha, tak to mozny je. Dva modrooky rodice nemuzou mit hnedooke dite (az na extremni vyjimky).
    KURE
    KURE --- ---
    ENDER: tam neexistuje možnost přeskočení ob generaci?
    (jo pointa v tom že genetika se nestará o manžela, ale otce mi došla)
    ENDER
    ENDER --- ---
    Vcera jsem po celym dni konzumace piva zacal vysvetlovat jedny mamince, ze jeji dite nemuze mit modry oci, kdyz ona i manzel maji hnedy. Ona mi zarputile vysvetlovala, ze to mozny je. Takhle spolecensky unavenej jsem mel pomaly vedeni, ale doufam, ze nas rozhovor nikdo dalsi neslysel a jeji manzel nebyl nablizku...
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SALAMAN: chutná jinak, protože je vařená "blbě". Normální české pivo se vaří na dva rmuty, což je hezká vychytávka, jak dosáhnout cukrotvorných teplot těch dvou zcukřujících enzymů ve sladu i bez použití teploměru. PU je vařená na tři rmuty, což vede k neúplnému zcukření a dává tomu jinou chuť a menší obsah alkoholu než u jiných piv.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    MOODYCAT: Hostel sa natáčal v Karlíne na Petra Slezáka, býval som vtedy o dva domy vedľa :)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Bojim se hororu. Kdyz vysel Hostel v roce 2005, bylo to pro me synonymum filmu, na ktery se NIKDY nepodivam, protoze to je tzv. moc.
    Vcera jsem si ho pustil na Netflixu a to je takova HLINA. Dlouho jsem se takhle nepobavila. Cesky Krumlov navzdy.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    Karel je skvělej

Vyžeňte lvy! Komedie na motivy biblických Apokryfů Karla Čapka | Dvojka
    https://dvojka.rozhlas.cz/vyzente-lvy-komedie-na-motivy-biblickych-apokryfu-karla-capka-7497020
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NELLAS: já tě taky rozmáchnu :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam