DIVA: Jo, to mi taky chutnalo. To je normálně uleželý pivo z ležáckýho tanku, respektive v Plzni maj na parádu ještě starý ležácký sudy, jestli si to dobře pamatuju. To znamená, že je to pivo ještě před filtrací, pasterací a stáčením do obalů. Filtrací se z piva dostanou pryč kvasnice, takže je pak ochuzeno o část chuti a pasterací se totálně změní chuť piva. Vlastně přestane chutnat jako pivo, proto dávám přednost nefiltrovaným a nepasterovaným pivům. To pivo ze sklepa jsme si koupili ještě v lahvi v tom jejich krámku s merchem, a to už klasicky smrdělo diacetylem jako kráva, tak jsem ho nechal kolegům, já bych si akorát nablejval do pusy. Závidím lidem, kterým diacetyl nesmrdí nebo ho necítí/nepoznají. To je jak z koriandrem nebo brokolicí (miluju obojí).
Taky se klidně obětuju pro vyšší cíle, pokud se někdo zhostí vaření. Já na to doma nejsem zařízenej :)