• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    PSILESIA: Nejen to, vegani je dokonce zabíjí!

Jen minulej rok takhle zabili pres 45 000 malých farmářů.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: a pred lety jsem mel pronajatou Biofarmu a delal jsem bedynky pro ruzne lidi, takze veganu znam spousty
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ja znam dve holky ktery jsou veganky a chtej mit vegany i ze svejch psu. Tohle nabozenstvi je fakt creepy.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    pak si koupite nejake superpotraviny z druhe strany zemekoule a mate super pocit jak zachranujete planetu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ALESH: já znám jen pár vegetariánských matek (vegany ne)....a bohužel jejich děti jsou vegetariáni v prostředí domácnosti nedobrovolně.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    a taky se mi nelibi jak farmarum kteri jsou odjazkziva spjati s prirodou nadavate do vrahu a ze ji zdechliny...tady je videt vase ucta k zivotu
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ja jsem byl vitarian, 10 let, ale nektere fanatiky vazne nechapu
    ALESH
    ALESH --- ---
    PSILESIA: LUSINDA: kolik znate veganskych rodicu a deti?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ALESH: jak můžou jíst dobrovolně, když se v domácnosti rodičů mléko, maso a vejce nevyskytují?
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ALESH: a delaji to proto ze chteji udelat rodicum radost, nebo ze uz jsou presvedcenim vegani jako ty po te domaci masirce?
    ALESH
    ALESH --- ---
    PSILESIA: deti jedi vegansky dobrovolne, pokud ne, je to spatne - ale to pak neni vec veganstvi.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    Dítě není malý dospělý, říká MUDr. Petr Tláskal, vedoucí lékař Oddělení léčebné výživy ve Fakultní nemocnici Motol, které se zabývá problematikou výživy hospitalizovaných nebo ambulantně sledovaných dětských i dospělých pacientů…
    „Měl jsem ve své ambulanci děti, které na první pohled vypadaly dobře, byly až lehce obézní, ale když jsem se podíval na jejich věk a růstovou křivku, výrazně zaostávaly ve výšce za ostatní dětskou populací. Jídelníček dětí obsahoval velké množství jablek (energie z cukrů) a jinak byly vegany. Na základě i dalších změn v metabolismu (málo zinku, málo vitaminu B12, větší objem červených krvinek) se podařilo rodiny těchto dětí přesvědčit o potřebě doplnění výživy o mléko a vejce a převést tak děti na lakto-ovo vegetariánskou stravu. Během tří měsíců bylo patrné velké zrychlení růstu těchto dětí i zlepšení parametrů vnitřního prostředí. Děti začaly především dostávat plnohodnotnou bílkovinu a další složky výživy, které jejich organismu scházely. Opět bych rád upozornil, že praktiky veganské diety mohou být různé, pro dosažení potřebného obsahu základních složek bílkovin je nutné zajistit podávání rostlinných složek v potřebném poměru jejich většího množství.“
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Nevim, nejsem vegan
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    jojo vegani maji moc velkou empatii ke zviratum, skoda ze ji nemaji k vlastnim detem
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ja jsem se nechal přešít a kojil jsem dceru.

Kdyz jsem dokojil tak jsem se nechal přešít zpět.
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    a co tvoje zena kojila vubec, nebo jste kupovali vegansky sunar?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Takže jak píšu
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ADAMIRA: ale ty asi pises svym detem jidelnicek jak ta guma v Peliskach chapu
    PSILESIA
    PSILESIA --- ---
    ADAMIRA: rodice maji mit rozum, chtit po diteti at se chova jako dospely a jeste ho nutit jist vegan je picovina
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Rozumím, jist co chce on, mrdat co chtěj rodice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam