• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    TRISSIE:
    1MALALISTICKA: Taky mám sny o maturitě a ne o státnicích, kupodivu:-D Přitom maturita byla úplně OK. Ve snu potkám v současné době spolužáka ze střední, mám radost, klasika co děláš, jak se máš, a on najednou, proč nechodím do školy. Proč bych chodila, povídám, vždyť maturitu mám, i vejšku, dokonce už pracuju! A on, že aby mi platila maturita (a tím pádem i vejška), musím ještě rok chodit na střední. Zdrhám jak šílenec, počítám, že když už nezameškám ani jednu hodinu, mělo by to vyjít, ale nemůžu na rozvrhu tříd najít, kde jsme...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1MALALISTICKA: co se týká maturity, tam nepotřebuju noční můry v noci, teprve asi před rokem jsem zjistila, že mám úřední potvrzení na to, že maturitu mám, do té doby jsem se pořád bála, že se jednou přijde na to, že maturitu nemám :-)

ono to bylo komplikovaný tím, že jsem na čtvrťák odjela studovat do USA, ale odjížděla jsem domů v půlce posledního čtvrtletí (takže mám známky za 3 čtvrtletí a z posledního nic). Jenže k tomu jsem dělala už v lednu část závěrečných zkoušek (protože v USA děláš předmětové maturity průběžně, standardně na konci školního roku, ale v lednu je opakovací termín, tak jsem si tam vypsala angličtinu, matiku, chemii a dějepis), a navíc jsem si v ČR pak dobrovolně udělala maturitu jen z češtiny (což, jak jsem ex post zjistila, jsem teoreticky nemusela). No bordel maximální, včetně apostil, překladů a různých potvrzení z českých úřadů to má skoro 40 stránek, a vždycky se v tom všichni ztratí.
    ale před rokem jsem něco hledala v šanonu a zjistila jsem, že na potvrzení školského úřadu se výslovně píše "potvrzuje, že předložený doklad na jméno Trissie X-ová dokládá, že ukončila studium na střední škole v Horních Prdelákovicích, USA, složila závěrečné zkoušky, a studium na střední škole Horní Prdelákovice je rovnocenné se studiem na střední škole a s maturitním vysvědčením vydaném na gymnáziu v České republice".
    Takže bez ohledu na to, co na tom papíře bylo, ho české úřady uznaly :-)
    1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    TRISSIE: Kdyby státnice, mě děsí maturita. Jednou za čas se mi zdá sen, jak jdu znovu k maturitě. Hezky matematika, francouzština, čeština a poslední předmět si nepamatuju, jistě by to byla chemie nebo fyzika. Ale je to jedno, protože už bych nedala ani tu češtinu, natož francouzštinu a matiku, ze kterých jsem ani maturitu nedělala.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    BOBESH:
    Patrick Stewart on Extras
    https://youtu.be/Fg_cwI1Xj4M
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ADELHAIDA: viď? stále ještě se mi občas zdá o tom, že mi chybí nějaká zkouška / zápočet / něco jsem neodevzdala / zítra mám dělat státnice a nic neumím / whatever školní trauma (které se samozřejmě v reálu nestalo), a pak se probudím, vzpomenu si, že jsem z obou oborů úspěšně odpromovala, a TAK si oddechnu, že tyhle problémy už nebudu mít! :-)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    Ha. Tak já myslel, že mansplaining.
    s tím že Neika je ten man
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    NEI: explaining - neisplaining bych typoval, tak som to pochopil ja :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MAR_TINA: Vůbec nerozporuju, že to na mě taky přijde:-D A že mě studium třeba i bude těšit. Ale zatím mě naplní štěstí pokaždý, když tu čtu příspěvky o složenejch zkouškách a podanejch přihláškách.
    NEI
    NEI --- ---
    KURE: ?
    Nerozumím.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    - pri ty migraci VIP firemnich zakazniku si musime dat hlavne bacha na tu DB s diamond customers..
    - a vi nekdo orientacne, kolik jich tam mame?
    - dva..
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    Trailer na Spider-noir. Že bude Cage hrát v šedesáti spidermana jsem fakt nečekal :)
    KURE
    KURE --- ---
    vymyslel jsem nový slovo: "NEIsplaining" :D
    RIDDIMSURFER
    RIDDIMSURFER --- ---
    Ze sa mi zas o kus rozrastla zbierka vlastnych desek :)

EADENN
    EADENN --- ---
    MAR_TINA: to je ale úplně něco jinýho - když daná voš (tedy nižší stupeň než vš) nenabízí distanční studium nebo individuální plán, tak má prostě trochu problém prijmout mezi ty čerstvé maturanty takovýho starce a ten stařec má zároveň trochu nechuť chodit na nějaký basic předměty ze kterých má třeba státnice :D. A rekvalifikaci jsem nenašel.. sorry za OT
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EADENN: já po zvolené škole chtěla vynechat matiku a tak a oni mi nabídli hned na magistra místo bakaláře. Ale tam je zas matika, který se už bojím víc.
    Věk brali v pohodě, paní studijní říkala, že ona šla na dálkové v 50. To mi skoro ještě není.
    EADENN
    EADENN --- ---
    MAR_TINA: oni měli trochu problém i s tím že je mi 45 :D Já jsem po nich trochu chtěl, abych třeba nemusel chodit na angličtinu....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    EADENN: jak too? A přihlásit se jenom s maturitou a diplom nepřiznat nejde?
    EADENN
    EADENN --- ---
    ADELHAIDA:
    MAR_TINA: no a já jsem aktuálně nasranej, že nemůžu jít dělat vošku uměleckého truhlářství, když už mám magistra na (vlastně navazující) VŠ. Jako odmítli mě s pochopením, ale prostě na to nemají procesy.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ADELHAIDA: to jsem říkala po 20 letech po promoci taky. A pak krize středního věku, 25 let a..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam