• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    KALIBAN:

Teď je to ještě tajemství. Děsně tajný. ;)

Ale brzo to bude public, tak dam vědět.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    R_U_SIRIOUS: co to je za porad? to zni uplne skvele.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    Jaaaaj! Máloco mi v poslední době udělalo takovou radost, jako takováto zoráva...Ď.!
    Moc děkuji za nasdílení, jsem ráda, že takový projekt vzniká a upřímně, nemám k tomu (textům i podcastu) co dodat. Můžu jen vyjádřit obdiv k tomu, jak citlivě s tématem zacházíte, sdílíte konkrétní zkušenosti, jdete k věci a posluchač/čtenář se z toho všeho opravdu dozví spoustu užitečných informací a může zažít, jak tam tuším někde píšete, oči a mysl otevírající momenty. Zároveň za mě v těch textech odpovídáte na všechny otázky, které si můžeme klást když třeba máme o někoho obavy nebo sami zažíváme těžko pochopitelné prožitky. Snad jsem srozumitelná, opravdu Vám chci vyjádřit podporu, máte dar předávat své zkušenosti velmi přístupně a autenticky, díky za to. Také moderátor působí velmi příjemně a celá atmosféra pořadu je super. Je to celé příjemné, není to nudné, používá to lidský jazyk a jde to k věci.

Budu ráda za sdílení dalších dílů (případně se po konzultaci tady s kolegy z našeho PR můžeme nějak podílet na šíření přes naše sociální sítě) a přeji, ať se Vám dílo vydaří,
    STINKY
    STINKY --- ---
    XBAHNO: prostě si necháš poleptat sliznici :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ATUARFIK: Chtěla bych vidět toho šťastlivce, který se dostane k olizování zásadního množství aktinoidů.
    ENDER
    ENDER --- ---
    OVECKA_MJ: V amalgamovych plombach je rtut, jako sloucenina je to stabilni, ale rtut opravdu olizovat nechces. To samy je to s tou soli a sodikem/chlorem...
    STINKY
    STINKY --- ---
    OVECKA_MJ: to sice ano, ale pointa je, že olizuješ prvky nikoliv jejich sloučeniny.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    OVECKA_MJ: No, olíznout hroudu Na fakt není dobrý nápad, jakkoliv NaCl je v pohodě... Jak se líže plyn to sice taky netuším, ale HCl na jazyku taky nechceš.
    OVECKA_MJ
    OVECKA_MJ --- ---
    ATUARFIK: na tomhle mi přijde vtipný, že Na i Cl jsou červený (NaCl není problém,žejo) a U i Th jsou žlutý :)))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MAR_TINA: Pro práci v terénu užitečná tabulka:
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Že geologové jsou globálně odsouzeni žrát kamení. (Původně jsem myslela, že to je laciná středoevropskáetoda, furt do toho hlodat.)

Siltstones can be distinguished from claystone in the field by chewing a small sample; claystone feels smooth while siltstone feels gritty.[2]
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    NOFNAK: nekde nekdo rekl, ze pokud nesi schopny ve trech vetach vysvetlit rozdil mezi DPH A HDP tak bys nemel mit moznost volit... podporuju
    RBIKER
    RBIKER --- ---
    teplá tekoucí voda na louce uprostřed lesa :))
    asi ten kanystr namalujem na černo...
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Do těch drážních motoráků tankujeme ještě za dobře :D

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    SALVATOR: ve vězení?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: Nudnější neznamená v tomto případě horší. Ale je to cesta do pekla (slippery slope), protože jak jednou začneš omezovat... tak je to najednou omezené jen na lidi, co s tebou souzní. A hop a je tu diktatura nebo tak něco :D
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    NELLAS: My to doma používáme v jednom kuse, to je pořád hipopotomonstroseskvipedaliofobie sem a hipopotomonstroseskvipedaliofobie tam. :D
    Jinak coby demokrat duší i tělem bych ve skutečnosti neomezoval volební právo mimo omezení již existujících. Myšlenka podmínit znalost základního fugnování státu, legislativního procesu, vlády mi přišla však dosti lákavá. Ale pravda, to bychom mohli přidat minimální IQ, schopnost číst a psát na úrovni učiva žáků páté třídy atd. a měli bychom pak asi podstatně nudnější politickou scénu :-)).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NELLAS: na druhou stranu - podminit volebni pravo znalosti naprosto nahodnejch absurdnich picovin by mohla bejt docela sranda :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NOFNAK: ona je to lakava myslenka, tohle "spravny" omezeni volebniho prava, ale uprimne si myslim ze by to prineslo vic problemu nez uzitku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    87HIGHFLYER: Jako takhle, já to beru ve vztahu k "Takový test (možná zaměřený více na základní principy fungování státu) bych s chutí dal coby podmínku pro právo volit. Kdo by měl pod 60%, smůla." :D
    Vidím tam tu závorku, ale v té je "možná". Proto mě téměř seriózně zajímá, jak by znalost této fóbie pomohla ověřit schopnost svéprávně volit :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam