• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    - Dobrý den, potřebovala bych pomoc s depresí
    - Ok, tady mi napiště koho jste volila, jestli je Ježíš Kristus Váš spasitel a zda jste ochotná se nechat přešít.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    BLOWUP: Vůbec nejde o potřebu, jen o schopnost si to přiznat a říct si o pomoc. A to umí líp ženy než muži a líp levičáci než pravičáci. Ti se spíš uchlastají nebo oběsí.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SALVATOR: ono to teda nekoreluje s vekem, stejne fungujou i uplne mlady lidi (treba muj syn), a jestli je nekdo kdo je vychovanej tak, ze se snazi svoje problemy ktery mu zivot prinese resit sam "zapsklej" musis nejlip asi vedet ty sam. Je to proste o nastaveni: levice obecne vzdycky nejdriv ze vseho ceka, ze za ni nekdo ty problemy vyresi. Jejim resenim je jit demonstrovat at to stat nebo nekdo jinej vyzehli. Takze kdyz jde o osobni problemy, moznost zkusit se zamyslet jestli nemaji nejaky reseni ktery se da zvladnout ji vetsinou napadne mene casto.

Zajimavy na ty statistice pro me je hlavne to, ze u tezkejch diagnoz typu schizofrenie a podobnejch, kde to fakt bez odborny pomoci nejde, tyhle rozdily v politickym nastaveni pacientu neexistujou vubec.
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    Pobavilo mě, jak čerstvě nabroušený nůž dokáže lehce projet nehtem až do nehtového lůžka....AU
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    To je fakt překvapivá korelace, že zapšklý stárnoucí páprdové, mentálně uvízlý kolem poloviny 20. století, mají menší pravděpodobnost přiznat si, že mají mentální nebo psychickej problém a že potřebujou pomoc. Tvl.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MATEEJ: auditka zasvecena nenavideni zen a mladych? Hm. Ty pocitam taky mas radost ze ty terapie bude platit pojistovna.

Me ta korelace potreby psychoterapie s levicovym nastavenim nejdriv dost prekvapila, ale pri hlubsim zamysleni to vlastne dost dava smysl. Ale to tady diskutovat asi radsi nebudeme :)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    BLOWUP: Ten rozhovor je naprosto příšernej, ten doktor je všechno, jen ne objektivní, a řada jeho prohlášení v tom rozhovoru jsou bláboly, zejména pokud jsou řečené takhle reduktivně (např. "Člověk nepotřebuje terapeutickou pomoc při smutku a soudním sporu.") A zbytek možná vychází z pozorování reality ("terapeutických diagnóz přibývá..."), ale analýza příčin je zcestná ("... a můžou za to mladé, levicově smýšlející ženy, protože nejsou ochotné přijmout petersonovské "life is a bitch so you must get tough" ").

A vyloženě mě netěší, že takové nesmysly (ještě navíc užité jako argument) taháš mimo audítka zasvěcená nenávidění žen a mladých.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AXTHEB: chvalim :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KOUDY: Nejsem pravicově smýšlející :) Nějakou už mám za sebou a nějakou ještě plánuji.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AXTHEB: takze ty jako starsi pravicove smyslejici muz vyhledavas nebo nevyhledavas terapii?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PREKOTKA: Ukázalo se, že lidí, kteří potřebují terapii, je mnohem víc než se předpokládalo a docházejí kapacity kvalitních terapeutů, přestože některé skupiny (např. starší pravicově smýšlející muži) zdaleka nevyhledávají terapii tak často, jak by bylo zapotřebí.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ADELHAIDA: Strucne receno, vede to k tomu ze nektery "modni diagnozy" vyrostly skokove o nekolik tisic procent, takze ti kdo opravdu na nejakou terapii jsou odkazani maji problem najit dobryho (nebo vubec nejakyho) terapeuta. Ta kvantita proste vede ke klesajici kvalite, najednou se uzivej i existence ktery spis skodej nez pomahaj atd.

Kdysi jsem sem postoval celkem zajimavej rozhovor s jednim terapeutem kterej to docela detailne rozebiral, dam to sem znovu.

ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    BLOWUP: Jaký jsou dopady?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PREKOTKA: nevim, jestli te ty dopady po par letech budou taky tak tesit - ale treba to u vas probehne jinak nez vsude jinde.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    LBC cytologie na jednicku a vsechny ostatni testy taky. Uffff, jsem kazdej rok v tuhle dobu uplne v hysterii, jak to tentokrat dopadne. Dekuju, dekuju!
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    Jojojo!
    Zlom v léčbě depresí a úzkostí. Od letoška pojišťovny plně hradí on-line psychoterapii - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/2026/05/lecba-depresi-a-uzkosti-pojistovny-hradi-on-line-psychoterapii/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Konecne :)

Tropy na obzoru. Do Evropy míří teplý vzduch z Afriky - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-tropy-na-obzoru-do-evropy-miri-teply-vzduch-z-afriky-40578738
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    Automechanik mi vyměnil převodovku a spojku, ošetřil rez a udělal technickou mé pracovní Felicie. Chce po mě 4600 Kč. Boží.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    70+ paní co měla stříbrný vlasy do pasu a křivák. Hodně ve stylu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam