• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    “Holka není mejdlo, neubejvá”
    XARGH
    XARGH --- ---
    "Pražáci jsou zlatý proti těm zmrdům, co bydlej u Prahy..."

Náhodně zaslechnuto pražákem kousek od Prahy v hospodě 😆
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    nejlepší – a nejkratší – nekrolog Knížáka, který jsem četl.
    „Z rozhovorů před obřadem i ze smutečních řečí mohl leckdo nabýt dojmu, že si Knížák pohřeb se státními poctami vysloužil svým uměním. ‚To určitě…‘ odtušil by komisař Maigret. Že byl jeden z nejvýznamnějších českých umělců 20. století odměněn za svůj ultrakonzervatismus, útoky na současného prezidenta či volání po zrušení dotací v kultuře, je sice tragické, ale horší je, že se mezi Knížákovými příznivci – těmi, kteří právem oceňují jeho tvorbu – nenajde skoro nikdo, kdo by dokázal naplno říct, že státní pohřeb je v případě umělce důkaz selhání. Vladimír Franz dokonce prohlásil, že Milan Knížák by měl mít státní pohřeb za kterékoli vlády. To snad může říct jen umělec, který se chtěl stát prezidentem!“
    Kdyby tak lidi místo mluvení plivali drahokamy – A2
    https://advojka.cz/a2-article/2026-16-kdyby-tak-lidi-misto-mluveni-plivali-drahokamy/
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    TLOUDEV: proto je dobré procházku spojit s návštěvou oblíbené hospody a domů jít až po půlnoci - nejde pak o okruh ale o cestu tam a zase zpátky :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    V celku potěšila, nečekaná kompenzace od Vodafonu na vyúčtování cca 229kč.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Večer, noc, ráno.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ADELHAIDA: nemusí to byť rýchlochôdzou, proste tvojím normálnym tempom (teda nie tempom, ktorým chodíš trebárs v múzeu :p). A 7000 úplne stačí na získanie veľkej väčšiny kardiovaskulárnych benefitov, aj keď začínajú už od cca 5000, ako písal NAGASAWA.

Just 7,000 daily steps reduces heart disease risk - Harvard Health
    https://www.health.harvard.edu/heart-health/just-7000-daily-steps-reduces-heart-disease-risk
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    Včera jsem se na konci směny dozvěděla něco, co mě dost rozhodilo. Celou cestu domu jsem z toho byla špatná a taky jsem trochu brečela. Ale když jsem přišla domů, čekal na mě s úsměvem a humorem jemu vlastním a pomohl mi aspoň na chvíli zapomenout. Mám ráda ty chvíle, kdy mě rozesmívá.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    NAGASAWA: No jo, ale pointa je v té "svižné chůzi". Vcelku se tu shodujeme, že na běžné ose nachodíme kolem 5k kroků, ale to není v jednom kuse a dost často ani svižně (jak moc svižně se dá jít s dítětem do školky?). Až teprve když přidáš cílenou procházku, tak docílíš nějakýho kontinuálního svižnýho pohybu. Proto třeba mně těch 10k vyhovuje.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Naprosto náhodné setkání s id Elfik v okně asi tří vteřin, kdy si jí šlo všimnout :D
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    ALESH: díky za tip. Dneska mam 29 pater :)
    KURE
    KURE --- ---
    NELLAS: 😱
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KURE: Však už se tak chováš a zcela ti to prochází :R
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    BOBESH: ja vlastně musím být šťastná, že dcera má už pár let kluka.. a co jsem pochopila, tak je jedna z mála okolo ní..
    ALESH
    ALESH --- ---
    TLOUDEV: iphone pise" flight of stairs is counted as approximately 10 feet of elevation gain" tzn temer presne 3 metry. Vzdalenost sprusli je cca 28 cm, to mas 11 sprusli na patro.
    A uplne presny to nebude, ale vytah ani jizda v aute v tom nejsou, to lze celkem snadno odfiltrovat.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    TLOUDEV: Poradí si s tím jako kdekoliv jinde, krokoměr neřeší zda se hybas vertikálně, řeší pohyb ruky.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    ALESH: a to ukazuje i patra ujeta vytahem, nebo opravdu jen nachozena? vazne me to zajima. By me zajimal takovy setup experimentu, kdy si stoupnu do vytahu, zmacknu osmicku a budu v nem chodit tam a zpet, jak si s tim krokomer poradi...
    Jinak teda prepocitavani na sprusle je celkem problem, protoze vyska patra se muze lisit, rovnez tak vyska zebrikove sprusle. To bych snad radeji prepocitaval na fabie a vertikalni vaclavaky...
    ALESH
    ALESH --- ---
    TLOUDEV: telefon mi ukazuje i vystoupana patra, to pujde prepocitat na sprusle snadno :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam