• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    Něco vás pobavilo nebo potěšilo a chcete se o to podělit? Chcete si pokecat o tom, co vás nebo další ID potěšilo nebo pobavilo? Pak máte ring volný!

Update 22.10.

To, že je to "bez cenzury" neznamená, že je tu někdo zvědavej na věci typu: pobavilo mě, že sousedovi chcipla koza, že má někdo raka, že někdo chcíp atd.

Cílem bylo vytvořit auditko, kde se sdílí hezký věci, kdo to nepochopí napoprvé, dostane RO4EVER.
    rozbalit záhlaví
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: skvělý nápad.
    přijde mi to akorát na teď, ani teplo ani zima, a občas něco foukne :)
    KURE: :D ale mít takovou čepici (tedy ne 180 cm) by byla frajeřina
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    FISHIE: Dík. :)
    Na širší straně je rozparek, aby se tím dalo přikrýt, tak jsem spínacím špendlíkem vytvořila rukáv a přes záda je to rozložené.
    KURE
    KURE --- ---
    FISHIE: ja přemejšlel jestli to má jako spacák nebo jako čepici :D
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: zajímavé a pěkné, krásně asymetrické :) hlavně sluší moc :)
    z fotky mi přišlo že je to tuba, tak jsem byla zvědava jak jsi v tom poznala svetr :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    New cat just dropped

New cat species identified for first time in more than a century in Bolivia | Bolivia | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2026/sep/17/new-cat-species-identified-bolivia
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    FISHIE: Vyfotím se ve výtahu.
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: prosím, ukaž
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Rozhodla jsem se, že tahle věc je svetr, a vyrazila jsem v ní k lékaři.

KLATIC
    KLATIC --- ---
    RAGNAROK: na to jsem letos cumel jak u vytrzeni, v tom nejvetsim suchu a vyprahlu najednou v noci jdu okolo skoro prazdneho sudu na vodu z okapu a tam si to davali obri pruhovani slimaci na slizovem vlakne ktere melo tak metr na delku...totalni haluz
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Potešilo

RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    NEI:
    To jsem videl jako dite v super dokumentu o mekkysich, kteri se pri tom aktu oplodni navzajem.
    Na zivo jsem jeste nevidel.
    NEI
    NEI --- ---
    Slimáčí výměna genetické informace za suchého bílého dne.
    Fascinující že mě něco takového dokáže upoutat v téhle chvíli.

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mě dneska prohledávali v pekárně, že jsem jim měla ukrást energiťák🤣 to mám z toho, že když jsem ho viděla válet na zemi, tak jsem ho vrátila do vitríny🤣Mě ta moje slušnost jednou zničí🤣
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Po prvotním naštvání na misgenderující sestru mám z ORL v ÚVN naopak dobrej pocit. Sestra se nakonec chytla a byla milá, doktor rovnou řek, že podle jména čekal, že spíš přijde dáma, a když vypisoval žádanku na operaci, zeptal se, jestli tam má rovnou napsat pacientka, ačkoli mám ještě mužský RČ.
    Lidi jsou nakonec většinou fajn.
    Life is good.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Jeden kolega je bejvalej rallye zavodnik a od ty doby sbira ruzny oldtimery. Dnes vedle me zaparkoval tohohle drahouska :)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Potěšilo, že už podruhé mi pořadatel zavolal sám od sebe, že mi dají vyšší honorář, než jsem si řekla :) Asi se podhodnocuju, tak to je samozřejmě příjemné a zlepšilo mi to náladu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP: Kdyz jsem ted dodelaval danovy priznani, tak tam samozrejme velkou roli hrajou odpisy za naklady na renovaci myho statku. Urcita cast z nich jsou ucty za nakupy v Bauhausu kterej je tak nejak mym druhym obejvakem jak casto tam jsem, nektery prodavacky uz vedej i jak se jmenuje moje kocka. Rocne tam utracim ctyr- az petimistny castky a ty uctenky samozrejme schovavam. Nicmene, tentokrat jsem z nich nasel jenom malou cast a i kdyz vim, ze "nekde jsou" nemuzu je momentalne najit.

Takze jsem si z ebankingu vyjel vypis moji kreditky, importoval ho do excelovy tabulky, vytahl z ni vsechny nakupy v Bauhausu i s daty a polozkami a zavolal do Bauhausu, jestli by mi ty uctenky nevyjeli jeste jednou. Ta pani ze zakaznicke sluzby rekla "ale samozrejme", at s tim vypisem prijdu. Pote co jsem s nim prisel - je to plna A4 stranka - sice trochu pobledla, ale statecne prohlasila ze se tam stejne nudi a ze mi to vytaha a posle na mail. Coz me opravdu potesilo, usetrilo mi to ca tisicovku kterou bych jinak platil na danich :-)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    a kromě kačenky na Velehradě taky kuřátka ve skanzenu. strašně dlouho jsem neviděla malinký - živý, ehmm... - kuřátka. a oslátko. a kachny, co chodí za kohoutem.

a pak taky ty velkomoravský šperky na prohlídce úplně sama s průvodcem, kterej se kvůli mně zakecal tak, že jsme narušili začátek prohlídky další "skupiny", protože když jde o potenciální přepis dějin Velké Moravy, 45 minut je dost málo.
    a skvělý personál v hotelu vedle, který se mě aktivně ptal, jestli to studuju a zda jsem se tam něco novýho dozvěděla, jaká byla "noční" procházka, a vůbec pro mě zcela neobvyklý osobní, ale nevtíravý zájem úplně cizích lidí ♡

až bude příští rok v Klenotnici Velké Moravy v Modré další výstava, jedu sem zas.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    kačenka na Velehradě

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    VERSONNENHEIT: že si to hrozně dobře sedlo, vidí skvěle na dálku a přečte i uplně malinký písmena v návodech a na obalech výrobků. Jsem ráda, že jsem ho ukecala aby do Prahy dojel, na tý klinice, kam měl jít původně, tak by se s tím takto nesrali, navíc tam tyhle čočky ani nemají :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam