Přihodím dva své "majstrštyky". Sice jsem je už kdysi v nějaké zdejší diskusi zmiňoval, ale proč se nezasmát znovu na můj i cizí účet.
První případ je můj první a poslední pokus použít okcupid, který jsem vyzkoušel v takové té porozchodové fázi, kdy se člověk začne vetit.
Matchnulo mi to s dívkou, co se vrátila do Prahy z Los Angeles, kde pracovala u jedné tamní produkční firmy. Zpočátku vzájemná konverzace byla fajn, ale potom to začalo drhnout a bylo mi jasné, že to nikam nepovede, ale udělal jsem chybu a souhlasil se setkání. Z děvčete se vyklubala původně chudá dívky z myslivny, kdesi z vnitřní periferie nedaleko Plzně, co je strašně ambiciozní, ale krachnul jí plán na kariéru v zahraničí a nyní se rozhodla networkovat tady v Praze a chytit druhou šanci za pačesy. Při setkání mi už od samého počátku bylo zřejmé, že má intuice byla správná a je to naprosto slepá ulička. Přišlo mi ale blbé se otočit na podpatku, tak jsem se rozhodl, že budu vést zdvořilou konverzaci, poté poděkuji, sdělím, že jsme každý jinde a rozloučím se. Bylo to utrpení, ale nějak jsem to přežil. Karma ale zafungovala v samém závěru. Těsně před placením jsem zjistil, že jsem zapomněl doma peněženku. Jak trapný moment následoval asi nemusím rozepisovat. Přál jsem si na místě zemřít. Nicméně slečnu to zapudilo dostatečně i bez nějakého vysvětlování. :-)
Druhý případ sice není přímo ze seznamkového randění, ale seznámili jsme se na diskuzáku, tak snad to nebude vadit.
Vše probíhalo skvěle, první rande vypadalo velmi dobře, po druhém přišel zlom a něco se pokazilo. Dodnes si nejsem jistý co, ale ono je to jedno. Slečna zaujala tím, jak to ukončila.
Tady bych udělal vložku o tom, že jsem po druhém rande zjistil, že od vidění znám jejího jediného bratra, který chodívá na stejné koncerty jako já, kde obvykle bývá pět a půl člověka.
No a po pár dnech slečnina mlčení mi přišla zpráva, že je jí to moc líto, ale že její bratr měl bouračku a zemřel a ona je z toho úplně rozhozená, že na nějaké randění nemá ani pomyšlení a že sbohem. Nejsem psychopat a každý člověk s trochou empatie tohle samozřejmě pochopí. Mělo to ale jednu drobnou chybu. Když mi smska přišla, byl jsem zrovna na koncertě a její bratr byl asi metr od mě. :-)