• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    BAAL
    BAAL --- ---
    SABRIEL13: You pour six jiggers of gin into a glass and then you drink it while staring at a picture of Lorenzo Schwartz Antonio Benedetto Carpano, the inventor of vermouth.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALVATOR: Hele je to majstrštyk, já tam nenakukukoval dlouho, přeci jen jsem nechtěl rušit. Ale když se podíváš doprava těsně pod strop, uvidíš sebe zezadu.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    AXTHEB: A je to spíš ten druh, jako třídička v budově Ankh-Morporský pošty, nebo se podobá spíš Arcikancléřově koupelně?
    Ono teda už jak to Sab popisovala, tak sám café bar připomíná Šarlatánův půlměsíc.

"Šarlatánův půlměsíc (Stojící u Třídě zeleně v Ankh-Morporku) je zvenčí obyčejný terasovitý pozemek v jehož vzdálenější části stojí půlkruhová budova v dobovém stylu, postavená z medově zabarveného kamene. Zevnitř je to pak zmatek vytvořený jeho neobyčejně originálním přístupem ke geometrii. Mimo jiné hlavní dveře č. 1 se otvíraly do zadní ložnice č. 15, okno č. 3 v přízemí odhalovalo pohled do kraje odpovídající pohledu z okna č. 9 ve druhém patře a kouř z krbu č. 2 v pravém křídle unikal komínem č. 19 v křídle levém."
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    FIONOR: No tak to ale řekni!
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    BAAL: Zmizí za barem, za chvíli se vynoří ze zázemí a vleče obrovský hranatý předmět zabalený v balicím papíře, který začne spěšně rozbalovat.

Po chvíli se ukáže, že jde o portrét muže ve středních letech.

Lorenzo Schwartz to není, ale mám prostě k dispozici pouze portrét skutečného vynálezce vermutu.

A dokonce tě nechám vybrat, kam to chceš pověsit.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SABRIEL13: A kyby někdo přeci jen zabloudil do sklepasklepa, tak pozor na poklop na zemi. Pod ním je další sklep, který navrhoval pravděpodobně Zatracený Hlupec Johnson.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SABRIEL13: Děkuji, aspoň budu mít kde strašit :)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    je potěšen účastí na dobré věci a zároveň lehce zmaten gándhího citací

heršvec, jsem vůbec netušil, že pan mahátma si gándhíoval pod tatrami!
    BAAL
    BAAL --- ---
    SABRIEL13: Chtěl bych suché Martini, paní Sabriel. Velmi suché Martini. Velmi suché, takřka pouštní, odvodněné, prašné, velké Martini. Já chci Martini, které by se dalo sypat. Takové Martini mi namíchejte. ...suché paní Sabriel...suché, sušší, nejsušší...vyschlé, konečné, perfektní Martini...drink, který umírá žízní."
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    BAAL: Jo aha! Já si říkala, kam zmizel - a vy ho máte zašitej tady v koutě pod plakátem Ludwiga Wittgensteina v nadživotní velikosti, co jsem dostala od svojí nejdávnější kamarádky na objednávku muže, který to líp neuměl.

A vůbec, jdu si nalejt, protože co taky jinýho se dneškem.
    BAAL
    BAAL --- ---
    INSEQUI: Neblbni od rana je tam nacnuty ten Lagavulin, ja bych ho dojel
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    Můj táta moc rád cituje Gándhího: "Keď robíte dobrú vec, ľudia sa odniekiaľ sami objavia a pridajú sa."

Já myslím, že vzhledem k tomu, kolik se vás přidalo, můžeme tvrdit, že založit to tady byla dobrá věc.

Jsem se úplně dojala.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    SABRIEL13: A když vyjdu ven, jsem pokaždé tam kde jsem chtěl být, občas to může být trochu děsivé, ale velmi praktické... To budou ty multidimenze. Dám si pivo a z krabice s nápisem Talisker 10 y.o. si vytáhnu pití na večer.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SABRIEL13: A bude to tzv sklepapůda.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    NELLAS: Najdi si místo v té americké lednici, která je PŘED barem.

A pod schody z ulice byl zřízen koutek pro introvertní jedince, kteří se chvíli potřebují cítit jako oblíbená knižní postava s kulatými brýlemi.
    Ale dobře, postavím ještě jedny schody vedle tvého králičího koutku, aspoň budeme mít půdu, na které straší.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SABRIEL13: Já bych si s dovolením odložila mrkvičku někam do chladu a případně králičí přepravky a podobně bych zase šoupla pod schody, ať to nepřekáží :)
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    NELLAS: Posluž si.

Mimochodem, nepotřebuješ někam dát polici na králičí přepravky, akvárka, terárka, nebo jak se těm boxům říká?
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SALVATOR: Děkuju, já jsem si říkala, že se mi to nějak nelíbí, ale snažila jsem se nezapomenout na žádnou důležitou součást našeho Malého sklepního café baru, tak se mi to úplně nepodařilo.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SABRIEL13: *sklepasklepě. Je to sklep sklepa, takže logicky sklepasklep
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam