• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SABRIEL13: My precious bodily fluids!
    BAAL
    BAAL --- ---
    SABRIEL13: chtěl bych zařadil na program festival Martina Scorseseho, začal bych třeba Barvou penez s největším fešákem co Hollywood kdy měl Paulem Newmananem a pak celou gansterskou ságu
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    NELLAS: Gentlemen, you cannot fight here, this is the war room!
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SABRIEL13: Ó ano!

Speaking With The Drunk Soviet Prime Minister | Dr. Strangelove | CineClips
    https://www.youtube.com/watch?v=T389Ljcg4gY
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SABRIEL13: *holt! HOLT! Ach bože, to ta matoucí architektura!
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    A vůbec, asi někde založim kinosál - M.A.S.H. na velkým plátně! A čtvrteční dopoledne věnovaný Tarantinovkám! A 4. května StarWars pro ty z vás, co to maj rádi!

A příští úterý od jedenácti večer Dr. Strangelove!

A bude mít odklápěcí střechu a v létě to bude letní kino!
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    BERRUNA: Něco mi říká, že až na pár podivností máme rádi společnou hudbu :)
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    AXTHEB: On si toho někdo všiml! Tady na ten kousek architektúry jsem obzvlášť pyšná!

BAAL: No však řikám, Lorenzo Schwartz to hold neni.

SALVATOR: Koukej mi pak říct, jestli to jde!
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    AXTHEB: Whoa! Musim se zkusit podrbat na zádech.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    BAAL: Super, to je dobrý plán, tohle pití mám moc rád.

Napřed se ale na zhruba 40 min. usadím tadyhle do ušáku, nasadím sluchátka a ... něco mi teď připomenulo super seriál MASH.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SABRIEL13: You pour six jiggers of gin into a glass and then you drink it while staring at a picture of Lorenzo Schwartz Antonio Benedetto Carpano, the inventor of vermouth.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SALVATOR: Hele je to majstrštyk, já tam nenakukukoval dlouho, přeci jen jsem nechtěl rušit. Ale když se podíváš doprava těsně pod strop, uvidíš sebe zezadu.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    AXTHEB: A je to spíš ten druh, jako třídička v budově Ankh-Morporský pošty, nebo se podobá spíš Arcikancléřově koupelně?
    Ono teda už jak to Sab popisovala, tak sám café bar připomíná Šarlatánův půlměsíc.

"Šarlatánův půlměsíc (Stojící u Třídě zeleně v Ankh-Morporku) je zvenčí obyčejný terasovitý pozemek v jehož vzdálenější části stojí půlkruhová budova v dobovém stylu, postavená z medově zabarveného kamene. Zevnitř je to pak zmatek vytvořený jeho neobyčejně originálním přístupem ke geometrii. Mimo jiné hlavní dveře č. 1 se otvíraly do zadní ložnice č. 15, okno č. 3 v přízemí odhalovalo pohled do kraje odpovídající pohledu z okna č. 9 ve druhém patře a kouř z krbu č. 2 v pravém křídle unikal komínem č. 19 v křídle levém."
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    FIONOR: No tak to ale řekni!
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    BAAL: Zmizí za barem, za chvíli se vynoří ze zázemí a vleče obrovský hranatý předmět zabalený v balicím papíře, který začne spěšně rozbalovat.

Po chvíli se ukáže, že jde o portrét muže ve středních letech.

Lorenzo Schwartz to není, ale mám prostě k dispozici pouze portrét skutečného vynálezce vermutu.

A dokonce tě nechám vybrat, kam to chceš pověsit.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SABRIEL13: A kyby někdo přeci jen zabloudil do sklepasklepa, tak pozor na poklop na zemi. Pod ním je další sklep, který navrhoval pravděpodobně Zatracený Hlupec Johnson.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SABRIEL13: Děkuji, aspoň budu mít kde strašit :)
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    je potěšen účastí na dobré věci a zároveň lehce zmaten gándhího citací

heršvec, jsem vůbec netušil, že pan mahátma si gándhíoval pod tatrami!
    BAAL
    BAAL --- ---
    SABRIEL13: Chtěl bych suché Martini, paní Sabriel. Velmi suché Martini. Velmi suché, takřka pouštní, odvodněné, prašné, velké Martini. Já chci Martini, které by se dalo sypat. Takové Martini mi namíchejte. ...suché paní Sabriel...suché, sušší, nejsušší...vyschlé, konečné, perfektní Martini...drink, který umírá žízní."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam