• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OVERWATCHPrezident Petr Pavel
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    HONZA09: Když se budu soustředit pouze na období kdy byl prezident tak bych řekl že to byl uplně nejvíc jalovej prezident a za 20 - 30 let bude méně známej než Zápotocký - pokud se člověk zeptá průměrnýho smrtelníka na Klause jako prezidenta tak jediný co ti lidi řeknou je ukradený pero a amnestie - ten člověk je vtip. Navíc IMHO teď hrozně lituje že se poměrně držel zpátky a přitom mohl dělat exota jako Zeman.

    Nevýhodou pro Pavla v tomhle směru bude to, že si asi dost lidí bude myslet že nic nedělá, protože nedostanou obden svojí dávku toxický kyseliny z hradu a budou z toho nesvý.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONZA09: presne tak. v dobe kdy kazda ucetni vedela, ze jistota desetinasobku je kravina a kdy se klaus fotil na tenise s kozenym, nas budouci prezident pavel budoval novy jmeno nasi demokratický armady a mimochodem zachranil par frantiku.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VYHULENY_UFO: Klaus sice nebyl volenej přímou volbou, ale stejně to je ten typ zmrda, kterýho jsou schopný lidi adorovat i v roce 2024.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: sorry ja tu plochou dobu zazil. obcas dodnes s matkou vzpomínáme na divokou privatizaci u nás na maloměstě a to mi stačí. klaus není takovej génius, jak si ještě pár zoufalců myslí.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: hele jako to je hodne plochy a nespravny videni ale o tom tu ta diskuse neni.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RAINBOF: to nevim, podle me jen zhasnul a rozeberte si co chcete. navic vubec neresil pravni reformu, banky krachovaly a vesele se tunelovalo. cely to zavrsil amnestii.
    . 🙃
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VYHULENY_UFO: klaus se dost vyvinul. zpocatku to byl schopnej ekonom a dost zapusobil tim rozdavanim majetku statu v kuponovce. Start ekonomiky pres helicopter money to je krasnej start kariery nemyslis ?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HONZA09: svet neni idelani, neni nam 17, zejo. nicmene ja jsem po dvaceti letech s kretenama na hrade velmi spokojeny. prezident dela presne to, co ma prezident delat. jezdi po navstevach, reprezentuje a ma pekny projevy. to ze zensky v mym okoli rikaj, ze je sympatak, je pro nej malej vyznamej plus.

    otazka pro psychiatra spis je, proc lidi chteli dvacet let trpet se samolibejma kretenama klausem a zemanem.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já od něj nějaký velký očekávání a nároky nemám. Je ukotvenej na západě, ctí demokratický hodnoty a principy, nevypadá a nevyjadřuje se jak dementní alkoholik. To zatím s přehledem plní. Volil jsem ho hlavně kvůli tomu, že to není Babiš. A to taky splňuje.

    Trochu mě serou ty lidi kolem něj. Kolář (bez prověrky), ta ženská, co šéfuje tý prezidentský kanceláři a vyštípala lidi na základě z teamu ne základě osobních antipatií (mluvčí).
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    GLOBETROTTER: Ještě ho nikdo za nic nežaloval. To je taky plus. :)
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    Ja jsem si tedy behem voleb (i diky pratelum z dezinfo sceny) Petra Pavla radne "prokadroval" a fakt jsem tam na rozdil od jinych kandidatu nenasel nic co by mne nevyhovovalo. Dokonce jsem koukal i na jeho posudek, ktery na nej napsal nejakej clen KSC a tam se pise (kdyz to beru pozitivne), ze je charakterni. ;o) Takovej posudek ziskat v 80's asi nebylo jednoduchy. Takze i to je plus. Nemyslim, ze prevlekl kabat, nemel to zapotrebi, jednoduse po konci socialismu sel dal. A dostal se teda myslim hodne daleko. ;o)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HONZA09: A nepálit veřejně trenky!
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Mě bude stačit když bude prezident dodržovat ústavu. :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    GLOBETROTTER: To jsou detaily, pointa je v tom, že scénář, kdy na „dokonalém” zákonu panuje shoda v Parlamentu, ale zařízne to prezident, je nesmysl.

    V tě „normálních” situacích, kdy prezidentův hlas může rozhodovat, je to tak správně.
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    MRDOOM: Já od prezidenta chci, aby spolupracoval se západem. Nejsme zas taková velmoc, abychom mohli všechny ignorovat a dělat si všechno sami. Mezinárodní vztahy, koordinace a spolupráce je nevyhnutelná. Nebo co přesně v tom vidíš za problematickou část?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    CROSS: Jenže to přehlasování je už jiným poměrem hlasů než prvotní schválení. Takže pokud schválení v parlamentu proběhlo poměrně těsně, tak je prezident ten, který rozhoduje zda to bude přijato nebo ne, protože už pravděpodobně přehlasován nebude.
    A ještě Ti tam mezi sněmovnou a prezidentem chybí senát :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: sorry za nějaké to vychýlení z větné vazby a překlepy
    CROSS
    CROSS --- ---
    MRDOOM: ale víš, jak v ČR funguje legislativní proces, že jo? Že prezidentovo veto může parlament přehlasovat? Myslím, že všichni dosavadní prezidenti nepodepisovali, když na to přišlo, zákony z přesvědčení, taky myslím, že právě kvůli tomu přesvědčení byli zvoleni. Pokud je prezident přesvědčen, že patříme na tav. západ, a naše legislativa by tomu měla odpovídat, je za mě jednak v pořádku, jednak přinejmenším jasná a srozumitelná nabídka voličům, zda to taky tak cítí.

    Dokonalý návrh zákona potřebuje především získat podporu ve Sněmovně, teprve pak přijde ke slovu prezident. Do situace, že prezident je poslední linie obrany proti legislativní tvorbě SPD, máme doufám ještě daleko.
    OVERWATCH
    OVERWATCH --- ---
    EZECHIAS: Uz jen predstava ze prvni dama by jinak byla Moniké, je desiva ;o)
    EZECHIAS
    EZECHIAS --- ---
    MRDOOM: Kdyz o tom ale popremyslis, tak to je problem kohokoliv v tom uradu. Stejne to bylo pro ty dva co zastavali ten urad predtim, ne? Akorat na jine strany…

    Ja si rikam, ze vzato celkove, je skvele si na chvili oddychnout a mit v uradu prezidenta nekoho s vysokym charisma a diplomatickym chovanim. Nekoho kdo se umi zretelne a jednoduse vyjadrit a celkove vypada na jakemkoliv zaznamu dustojne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam