• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NESSLast Epoch
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    tohle mi prislo dobry - pro lidi jako ja, co hru jeste nevideli, a cekaji na launch

Last Epoch: A REAL Beginner’s Guide in 2024 - 10 Essential Tips for New Players
    https://www.youtube.com/watch?v=_mdpt1xEQ9o
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Dlouho jsem LE odkládal kvůli jinejm hrám, ale teď se do toho snad pořádně obuju. Mam v tom zatim jen nějakejch 12 hodin a nádhera převeliká, jediná věc, která mi moc nesedne, tak je hudba - poprvý v životě jsem jí vypnul a pustil playlist od Dark Fantasy Studio na Spotify a světe div se, zatim to funguje skvěle, pocit ze hry stoupnul o level vejš. V PoE mam nějakejch 500 hodin, v Diablech 1/2/4 to taky pár stovek bude, tak jsem zvědavej, jak moc mě to zaháčkuje. Inventář je ovšem na výbornou, už se těšim, jak se v něm budu rochnit!
    LYCO
    LYCO --- ---
    Já používám loot filtry z https://forum.lastepoch.com/t/0-9-2-heavyz-casual-loot-filters-for-all-classes-v3-1/25176 a v průběhu hry si je dodělávám podle potřeby (což autor sám doporučuje). Připadaly mi docela jednoduché i na pochopení.
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    NESS: Ja to poravde nikam smerovat nechci. Jsem spokojenej jak to mam :))
    Ja ani ma nejaky build stranky nekoukal a jedu si vlastni cestou.
    Mozna casem. Az mne to nebude fungovat :)) ale zatim nic nebyl problem - ale dungy a areny jsme jeste nezkousel a ostrovy jsem dokoncil jen dva.

O filtr strankach vim. Jen bych se to rad nejak naucil sam. Kdyz jsme si jeden stahnul tak jsem prd rozumnel co v tech xy nastaveni vlastne udelal :))

Ja ten equip z nich pouzival driv. Ted uz mam lepsi, ale prijde mne, ze tam bejvaj slusny afixy/runy z toho.

S idolama teda pockam. Treba se ukaze, ze se daj nejak mnenit :))

A jinak farma blesingu asi nema moc smysl dokud nedojedes do tech vylepsenych ostrovu mne prijde.
    Tam uz alespon prej neco zacne padat a stoji to za to.
    Z tech normalnich to je pak nuda.
    Jsou locknuty na mensi lvl nez mam a v podstate z nich nejsou expy.
    Vyznam to ma leda na otevreni dalsi cesty kdyz ti z jednoho vedou dve.
    NESS
    NESS --- ---
    EXSECRABILIS: hele ta kampan nakonec celkem jde, mi prijde ze to je jako kdyz jdes nejakou cestu poprve to je dlouhe ale kdyz to jdes po nekolikatky tak uz je to v klidu, navic se zbavis toho ocekavani ze tam bude nejaky zvrat nebo tak :-))

Jedes toho generickeho nekra ? Do ceho to potom budes smerovat ? ja mam v planu zkusit Wraith Necromancera, ale uvidim kdy se k tomu dostanu :-)

Loot filter muzes i stahnout se koukni jak to maji ostatni https://www.lastepochtools.com/loot-filters/ ja jedu tak nejak pokus omyl, jako v jeden okamzik sem si to vypnul vsechno a pak se divil ze nic nevidim :-)

Jinak ty zavreny magove a experimentalni ekvip, jako to sem zatim nejak neprokouknul, uz toho mam celou zalozku, jedine ze to jsou jen boty rukavice opasek ? a je k tomu Rune of Research co z toho ten experimentalni sealne, ale pouzitelnost pro me 0, predpokalda mze to teprve prijde :-)

No idoly, jako uz toho mam 6 zalozek a podle popisu jsou pro nektere buildy idoly klicove, ja to tak skladam jak tetris ze zacaku to jedu spis na resisty a ke konci na dmg, ze zacatku pokud na neco zacnu dojizdet jako ze mam diru v resistech, tak to je pomerne pekna zaplata, ale nerekl bych ze sem tohle zatim nejak prokouknul

To same ty blesingy zatim beru co prijde ale nejaka cilena farma ani nahodou :-)
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    NESS: Toho jsem se bal, ze je ti vazane na kampan :))
    Mne to prislo strasne nudny uz od pulky a porad cekal co bude…

Jinak miniony vesmes nesmeruju. Neni nejak proc. Jsou docela chytry a vesmes vsechno smaznou rychle :))

Build jsem zacal na zacatku a mam ho doted :-D jedine co. Tak jsem vymnenil right click kvuly legende co padla z wreithu na duchy.

O tech +1 vim. Jen jich padlo tak malo a navic na spatne spelly :)) tak to ani moc nepocitam.
    Nicmene s tim filtrem si budu muset nejak pohrat. Mam pocit, ze toho porad pada strasne moc :))
    Jinak teda zluty nerozmlacuju. Leda, ze to ma +1. To byvh se jinak asi zblaznil.
    Vesmes smelcuju jen fialove a ty z tech zavrenejch magu. Kdyz uz se teda obevy slrz filter :)) to mam nejak blbe nastaveny, ze obcas se neukaze.

Jo o tech co rostou s tebou vim, ale zatim jsem nemnel stesti.

Btw. Nemas paru co s idolama ? Jich mam dve zalozky a nemuzu prijit na to co s nima.
    NESS
    NESS --- ---
    Nejak nevim zda se mi to libi nebo ne :-), ale v D4 vyberes build a jedes ho od zacatku do konce, treba jedu Pulve a tak od zacatku az do konce jedu Pulve, jako jo trosku to preohnu cestou, ale porad je main skill Pulve, tady vyberes build a nez se dostanes do endgame, tak Xkrat ten build od zakladu prekopes.

Priklad ted ten druid, muj cil je Earthquake Werebear, leveling je genericky druid tzn swipe a maelstorm (tzn roztacis mael a dokrmujes swipem), na 35 levlu to preklopis do kudlanky, tzn Swarmblade Form (tzn klades Summon Hive a prikrmujes Armblade Slash pak odpalis Swarm Strike a vsechno sezehnes Locust Swarmem) , coz je totalne rozdilny herni styl a tim jako dojedes do endgame kde to na 70 lvl preklopis do Werebear Form a pojedu zase neco uplne jineho ? :-)
    NESS
    NESS --- ---
    EXSECRABILIS: Celou kampan nemusis, staci do okamziku kdy davas specializaci, pak muzes skocit na monolity (ostrovy:-) problem je ze se tim pripravis o odmeny z kvestu/side kvestu, tzn bonusove body do pasivek a mista pro idoly, takze nejakou cast kampane stejne delat budes :-)

jsou na to i videa ala https://www.youtube.com/watch?v=gzpumI6x7rw

Loot liter je nadhera, kdyz se trosku hnes v levlech, tak minimalne schovat bile a modre a pak zabarvit klasove specificke, jako +X bodu do skillu to fakt nechces prehlidnout, pripadne prebarvit co zrovna pouzivas/hledas na ekvipu

Crafting, no zase az se hnes s levlama a 2k goldu pro tebe budou drobaky tak kupuj u obchodniku rozkladaci sutry, vsehcny co potkas, neni jich nikdy dost a rozkladej bud univerzani jako kritaky, HP, vitalita, attunement, pak dmg co zrovnadavas, leechy na utoky co pouzivas, pokud jedes miniony tak ty, tohohle budes mit ve vysledku docela dost ale jako neni nikdy dost :-) ceho budes mit sakra malo jsou prave ty +1 do skillu ty pouzivat s rozvahou

Jo pod "C" mas charakter a tam mas myslim na 4 obrazovkach rozepsane a na te posledni to je tohle ? Jinak nevim :-)))

Ta pouzitelnost skillu roste podle toho kolik do toho narves skillpointu a unikatky maji sakra silne pokud na tom je jeste Weaver’s Will tak to je jizda, sem ted levelilg druid a pres ten WW tam narval +100% dmg coldem :-)

Jinak minoni super, sice nevim jak hodne je smerujes pres A nebo je nechas samostnatne, ja to smerovat uz nestihal :-)
    EXSECRABILIS
    EXSECRABILIS --- ---
    Tak mne to nakonec nedalo a po dojeti nekra na 100 a splneni season v DIV jsme si koupil i tohle.
    Zatim mam nekra na 70 a nejak to pytlikuju.
    Musim rict, ze looter - filter - je pro mne zatim strasna zahada :))
    Nejakej crafting jde taky kolem mne O:) prozatim nebylo treba a ani chut se s nim hrabat.
    Ale zajimalo by mne.
    Kdyz bych si chtel udelat novy char. Musim zas celou kampan znovu ? Nebo staci dojet do nejakeho bodu a rovnou zacit behat ostrovy.
    A existuje tu nejaka vec kde se doctu jakou sanci trebas maj moji minioni dat jed. Atp ?
    Zatim mne prijde, ze pod “C” je tak ctvrtina informaci :))

Jinak teda dojmy ze hry.
    Kampan je o dost horsi jak v DIV, neskutecne zdlouhava… vedlejsi Q jsou vtipnenposkladany, ze je clovek plni i nechtene kdyz beha kampan - coz je na jednu stranu fajn.
    Jak jsme se z tectu od Nesse bal, ze tu bude prehrsel spellu. Tak mne ve vysledku spis prijde, ze tech pouzitelnych je ve vysledku mene - tak, aby spolu nejak pracovaly. Spis to na mne pusoby, ze ne pouzitelny nejak vse, ale provazanost mala.
    Respec je vesmes unosnej. I to znovulevelovani. Chvilku to trva, ale jde to (zatim mam spis problem, ze mne to sezere bidy a nez je dostanu z5 tak zapomenu kam jsem je chtel davat :)).
    Itemy - unique - na mne pusoby zatim “meh” dojmem. Vesmes kazda classa/subclassa ma 2-3 kousky a cau. Vesmes s nic moc extra dopadem na build - alespon mme prijde.
    Vic jsem zatim moc nepotkal/nepoznal.
    Dungy - ty 3 co tu jsou - jsem jeste nesel.
    Arenu jsem taky nezkousel.
    Zatim mne staci ostrovy :))

Co se zatim 2 final bossu na ostrovech tyce. Tak zatim moc neprekvapily.
    U jednoho dokonce stacilo stat jen za rohem a nechat to na minionech :))
    Ale oproti DIV je fajn, ze tu minioni i neco dokazou udelat a neni potreba jim tolik pomahat :))
    NESS
    NESS --- ---
    Slusny mazec, zkousel sem kdy zacnout byt pruchozi prvni mono (lvl58) a u druida se to protrhlo na 27 levlu, pak uz to jen jelo samospadem , bohuzel sem na 35 levlu udelal chybu a respecnul 2 skilly a cele se to rozpadlo, defakto sem se dmg dostal zpet na ten 27 level, tzn zase zacal umirat, ale levlilo to dal takze dobry, ve zkratce za dve hodky na 50 levlu (z te 27) a uz je to konecne zase stabilni :-) respecnuty skilly dorovnane :-)

Jo a priprvnim pruchodu sem tohle prehlidnul ale jako dobra mechanika https://maxroll.gg/last-epoch/resources/weavers-will-uniques defakto to vylepsi unikatku (pokud to na sobe ma) podle skillu ktery pouzivas
    NESS
    NESS --- ---
    Hele jaka frakce ? obchodnik nebo hledac ? :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Si to je tak osahavam, ty stromy jsou tak kosaty ze to bude trvat fakt dlouho si to projit cele, jako pasivky za prachy ok, ale ty aktivky kdyz si respecem cely skill zrusis a zase musis nalevlit, to fakt neni sprint ale maraton :-) Jako jedu podle maxrollu, ale cekam ze az pusdti ven final tak se stima buildama roztrhne pytel :-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Aby ses nevyšťavil pred startem, ja to jeste ani nestahnul... :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Dojel sem to se vsema 4 k specializaci Blade 17lvl, Druid 17lvl, Paladin 16lvl, Nekro 16lvl, rozdelil sem si to na dve casti, k osvobozeni do ptaka a do specializace, tu prvni cast sem psal, druha cast zalezela na otevreni skillu, klasicky powerpeaky, druhou cast nejhladsi pruchod roguna puncture se shiftem, zbran co ma mele leech vic netreba, v okamziku kdy zacne stackovat bleed a sapping strike k tomu, uplna parada, plosne nic moc ale jinak asi nejlepsi :-) druhy mi prisel druid v okamizku kdy otevrel mealstorm zacne rozpoustet vsechno kolem sebe. Acolytu sem z liche preskocil na nekro, golem dava vic nez pekne, ale v porovnanim s rogunou a druidem pomale :-) No a Paladin, rozjel sem kladivouna a nic moc, pravdepodobne zacne zarit az od 18 levlu az dostane javelinu, ted je takovy meh :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Jinak u toho Elder Ezra's Ledger, jediny kvest kde je neco na vyber, Artem's Offer vs Erza,s Ledger se nevyplati kyvnout na nabidku Gablmera rozdil je v dropnute unikatce jestli Avarice (rukavice) nebo Gambler's Fallacy (amulet), pri tretim poruchodu sem kyvnul na amulet abych si ho prohlidnul a rukavice stopero lepsi :-) elemental leech a elemental resist
    NESS
    NESS --- ---
    Nemohl sem se rozhodnout koho dalsiho po runemastrovy tak jedu zbytek na raz v rotaci po kvestu primalist-druid, rogue-bladedancer, sentinel-paladin a acolyte-lich(ale riznutym nekro), zatim nejrychlesi pruchod lich coz je pro me prekvapko protoze to jeho pohybove kouzlo je dost na prd, ostatni maji rozhodne lepsi shift/lung/leap, spis to je tim ze ma plosne kouzlo a minony co neco fakt delaji, takze to celkem kraji a zastavka je max u elit spis u bossu, jinak se jde dal :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Nejak si nejsem jisty tim levlovacim tempem, prvni 100 empo jedu na 84lvl a prijde mi to pomerne snadne, sem celkem zvedavej jakym tempem to ted zacne tuhnout :-)
    NESS
    NESS --- ---
    Jedu endgame s runemastrem konkretne Hydrahedronem https://maxroll.gg/last-epoch/build-guides/hydrahedron-runemaster-guide a nemuzu si vubec stezovat, primerene op, monstra 10 levlenu+ nejsou vubec problem, bossove na druhou stranu obcas potrapi, nemam vubec vyreseny resisty poisnu, nekro a voidu, takze to hraju stylem sesmahni je driv nez staci cokoliv udelat, no a to u bossu moc nefunguje. Jako klasa/mastery super, pod jednim skillem (runic invocation) 40 ruznych invokaci https://www.youtube.com/watch?v=YfAE8Uc6haU pochybuju nemyslim si ze bych je vsechny vyzkouselikdyz mam samozrejme favority :-), sem si uplne vzpomel na dungen mastera Oh Kath Ra :-)

Ted mam v planu zkusit Paladina, konkretne Electrify Javelin, pac uz mam ty dve unikatky co jsou na nej potreba (amulet a rukavice), pochybuju ze do relasu zvladnu nejak rozume prozkoumat i Druida (Earthquake Werebear) a Liche (Death Seal) ktere bych chtel zkusit
    NESS
    NESS --- ---
    Jako loot filter super ale pokud by tam sel jeste pridat jako pravidlo i auto pick up, to by byla basen :-) Jelikoz pry nebude ani autopick na shardy tak tohle nebude uz vubec :-)
    NESS
    NESS --- ---
    EVILMIND: Jak tam mluvi o arene tak ta je bozi, tohle musel delat clovek co to fakt hraje a ma rad, vyberes si obtiznost, vykostis dany pocet vln nepratel, nastane pouza s pristavenim truhly a obchodnika, nechaji te to sebrat a az jsi pripraven pustis dalsi kolecko, to kdyz zase dobehne, seberes loot prodas nebo uklidis a jedes dal, pricemz si vybiras jak se to smeruje dal, jaky drop ma byt a jaka sila nepratel, pricemz posledni volba je mezi lepsi dropem unikatky nebo dalsiho klice do areny, kilness bose a konec :-)

vim ze to je nefer srovavat s d4 ale predstav si co musis udelat abys kuchnul duriela a dalsi matro ti znej na nej fakt nevypadne :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam