• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WEWERKAČtverečkování, Tile hunting
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Jo jo, tu průrvu mám v plánu taky, úplně stejně mám naklikané i ty parohy v Kadlíně a pak to zakličkování přes Všelisy do Sovínek :-D I když nevím, jestli tys to nejela v opačném směru, většinou co jsem koukal, tak jdeš proti směru hodinových ručiček, já jdu po směru. Jinak díky tomu, že už obecný charakter té oblasti trochu znám díky chalupě (to je vlastně zatím můj jediný unlock, co používám, díky za potvrzení :-) ), tak sjet tam po dešti kdekoliv z asfaltu vím, že je sebevražda :-) Teď bylo sucho až až, tak jsem to tam nestihl, no... aspoň mi tahle zábava ještě chvilku vydrží :-)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Tady me urcite nekopiruj. Vzala jsem silnicku u Nemyslovic do jedne prurvy. Vsude samy popadany stromy, stopy po lesacich a bahno. Bohuzel se to neda udelat jinak nez tam vjet. Ale je to par let, treba to ted bude dobry. Akorat bych tam nejezdila po desti.

Jojo, dojet tam a pak priste uz tam muzes startovat. Na netu to takhle lidi resi, ale samozrejme puristi tvrdi, ze vzdy z domova :) Unlocknuti zeleznicni stanice mi prijde jako zajimava featura v hrani.

FINSON: To jsem gravel jeste nemela. Pak uz nebyl duvod tam jet podruhe.
    Ale teda tu cestu do Zlosyne si pamatuju dodneska. Udelal mi tam mysku okolo me ridic velkeho nakladaku. Minul me o par cm, musela jsem za caru a auto v protismeru muselo zastavit.

FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: LOL, a tady mě pobavilo, jak na tom prvním obrázku na sever z Odolené Vody ses důsledně vyhnula Úžicím, Dřínovu a Újezdci, třem obcím, které jsem dnes při svém čtverečkovacím výpadu projel :-D

Jinak ano, je to tam na silničku, klasicky až na pár naštěstí krátkých úseků, kde bych ale špačkoval i na biku :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Čistě ze zvědavosti, můžeš mi přiblížit čtverec 8x8 okolo Bezna? :-)
    (JZ od Mladé Boleslavi)

A ještě se zeptám jako debil: Tím "unlockunutím" se myslí co přesně? Že když tam (třeba na Mělník ;-) ) dojedu od baráku na kole, tak jsem ho "dobyl" příště už můžu na Mělník vlakem a začít na kole odtam?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    PULKA: Tam je to vetsina na silnicce. Ale na gravel by mohla byt pekna cesta po cerveny az na Rip. Jeli jsme to pred spoustou let a bylo to pekny. Ale nezarucuju, ze se to ted da jet. To bylo tak 15 let zpet :) Dalsi gravel v oblasti mam az Kokorinsko. Jeste koukam, ze nahore od Citov. Tam jsou polni cesty, panelky a skladiste popylku z elektrarny.

Gravel jsem pak spis pouzila u Loun. Tam je takova sekce policek, kde to nejde projet na silnicce. Spousta poli, Hazmburk a tak. Viz druhy obrazek.

Na tretim pak gravel na Koko.

PULKA
    PULKA --- ---
    WEWERKA: To nad Prahou na sever jsou Kralupy jako vychozi bod? Mas tam neco peknyho gravel friendly? Uz mam unlocknuto, tak muzu obcas i vlakem z Podbaby dojet tam.
    KURE
    KURE --- ---
    WEWERKA: slovy klasika, od Šumavy k Tatrám.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HELVETE: Na tom nic neni. Proste jen jezdim porad nekde, kde to jeste neznam :)
    Jestli hledas inspiraci na cesty, tak ti muzu zvetsit konkretni region podle toho co chces projet.

HELVETE
    HELVETE --- ---
    WEWERKA: Se svýma asi 15x15 nedokážu pochopit tvoje čtverce😂🎩👑
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tady jedna mrska u Luzne a uz mam 62 x 62.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: Ohledne CX asi jo. 100% nesouhlasim s tim "Gravel prevody jsou prakticky stejny jako MTB". MTB je uplne jina kategorie. Ten rozdil mezi vzadu 34 a 51 je priserne velky. Slapes jak krecek a ono to porad jede. Kopec nekopec.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA: principialne "prave, ze na CX neni ani 1:1, coz je space pro gravel a MTB apod."
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: No takze prave ne :) 30 a vzadu 34 na gravelu vs 32 a vzadu 51 na mtb.
    Jako vyjela jsem to bez slapnuti s 3x9, ale to bylo pred 20 lety. Dneska bych to bez zastaveni nedala ani na gravelu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA & WEWERKA: prave.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Vlastne mozna na gravelu mam vepredu min. 46/30 myslim.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: 1x12 s 11-51 nebo 52 a 32/34 vepredu IMHO nelze srovnavat s kompaktem. Jak na gravelu, tak i na endurance silnicce mam 52/36 a vzadu 11-34. Do nejakych 8% jsem s tim v klidu, ale na 1x12 jsem schopna splhat mnohem vic. No a Rip ma tech 20% a mozna i vic na zacatku.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MIKEFINDER: ja mam CX a nejlehci je 36 vpredu, 32 vzadu. Je to Shimano 105 s kompaktama.
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    YAZZMAN: A ted jezdim na silnicce se 105 a obcas se mi po tech gravel prevodech docela styska :D
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    MARASAN: Jako jak ktery... Prodavaji se i levny gravely se silnicnima prevodama (Tiagra, Sora), ty gravel specificky GRX jsou tak nekde mezi. Vylozene MTB prevody by na tom byly zbytecny (ja mel vpredu 46/30 a vzadu 11-36 a toho kasparka jsem vlastne skoro nevyuzival)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    MARASAN: To ani náhodou. Na gravelu mám vepředu dvouplacku 46 a 30 zubů a vzadu rozsah 11 - 36. Na MTB máš vepředu menší placku a vzadu větší. Je to zpřevodované úplně jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam