• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SPIKE411: Karty bere, takže za mě je i přes svojský design webu furt příčetnější než ti, kteří jedou cash only :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    TRISSIE: I v Japonsku dneska seženeš kalifornský rolky no. (Nevím, jak je na tom suši s vysočinou teda.) :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    (Jo a je stejně tak šílenej jako jeho webdesign.)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Ad autenticita – mně se líbí, že můj oblíbenej Ital si sem dotáhnul z domoviny lis na těsto a místo nějakýho ručního točení a vytlačování mu to pěkně odsejpá. :)

    Vítejte v naší pizzerii a obchodě ,,U ITALA" - U ITALA
    http://www.uitala.cz/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: a víš, že ten pravej Ital tu sladkou pizzu (jo, s nutellou, nebo třeba s pistáciovým krémem) v té pravé Itálii peče taky? :-)
    jen to není hlavní jídlo, ale dezert (což já jsem taky netvrdila, že má být hlavní jídlo)

    tady máš třeba menu Seu Pizza Illuminati (vybírala jsem nějakou líp hodnocenou pizzerii), nechce se mi procházet všechno
    https://www.seupizza.com/menu.pdf

    GREGI
    GREGI --- ---
    TRISSIE: Me by zase prislo jako supr info to ze to testo se da dat na mrazak a vyuzit bez dalsi prace treba za tyden;) Hlavne ze sou ale deti spokojeny to je primarni:) Tim bych to ukoncil. Omlouvam se za kritiku, muj vnitrni ital mi nedal... ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: očividně se neshodneme - mně přijde fajn vědět, že "když zbyde těsto a nikdo už nechce slanou pizzu, můžete základ využít na sladkou tečku".
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    PLECH: V Čr pokud vim nikdo nedělá něco co by tě potom uspokojilo. Musel by si do Itálie. Moje rada je youtube.
    GREGI
    GREGI --- ---
    TRISSIE: Protoze pizza je tradicni italsky recept na ktery si italove opravdu potrpi? To nejmenci mi prijde ten recept respektovat a snazit se to delat sparavne obvzlast kdyz delam kurzy. To je jak kdyby nekde v zahranici ucili svickovou a misto korenovy zeleniny by tam davali brambory a rajcata. Uz jen davat detem precedent ze jist nutellu je ok za me neni ok ale to je na jinou diskuzi.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: a proč přesně tam nepatří? nebo lépeřečeno, proč nejde využít neutrální kynuté těsto naslano i nasladko?
    GREGI
    GREGI --- ---
    TRISSIE: Jasny to chapu a podporuju! Co to meni na tom ze se to da ucit trochu vic autenticky?:) Ne ucit deti ze na pizzu patri cukr s tukem...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: protože vaření má být zábava, a s dětmi obzvlášť. Protože jen to, co člověka baví, bude dobrovolně zlepšovat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    TRISSIE: Jako jo to chapu ale proc takove placky? Kdyz uz delam kurz tak si dam trochu zalezet na autenticnosti... Obvzlast kdyz jde o italskou kuchyni a takovej poklad jako je pizza:) A co se v mladi naucis... Tak proc ne spravne?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GREGI: byla to zábava a bylo to pro děti, které mohly experimentovat a místo "děláš to blbě, takhle by to Ital neudělal" se dozvěděly "je v pořádku zkoušet a přizpůsobovat recepty tomu, co mi chutná".
    GREGI
    GREGI --- ---
    TRISSIE: Sladka s nutellou?! Whyyyyyy?!
    GREGI
    GREGI --- ---
    PLECH: Mozny by bylo dobry napsat lokalitu? Ytb si zkousel? Ale chapu ze kdyz nad tebou nekdo stoji tak je to rychlejsi... Ale zase postupne objevovani chyb a uceni se z nich je imho priceless....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PLECH: máš-li potomka příslušného věku, já můžu jen a jen doporučit
    Den plný pizzy pro děti - Škola vaření | Chefparade.cz
    https://www.chefparade.cz/cs/detail/kurz/den-plny-pizzy-pro-deti/6804
    absolvovala jsem s třináctiletým synem a přiučili jsme se oba :-)

    (jako... asi nejde o 100% autentickou naprosto správnou italskou pizzu, ale byl to zábavný rodinný event, který jsme si oba užili, a mohli experimentovat podle chuti, protože zapojení rodiče je optional ale welcome)
    PLECH
    PLECH --- ---
    Nemáte tip na kurz od profíka, kde by se to člověk fakt naučil? Eventuelně nechcete mi někdo (vidím tady krásný kousky!) udělat placený sobotní kurz? :) Když to budu umět, pořídil bych na zahradu pec...
    MITTRA
    MITTRA --- ---
    PAVIAN: Ochutnali jsme v sobotu, byli jsme poblíž. Pizza Mates je lepší průměr, ale jezdit tam jen kvůli tomu za to fakt nestojí.
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    PAVIAN: Klasický český pizza koláč. Ta pizza vypadá hrozně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam