• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: poslu foto meho postupu za chvilku du delat:)
    SMOKY: hm tak na 18 v zime ted leto 20 delam to ale rucnim hnetacim robotem takze to trva tak 15-20 nez to dostanu na teplotu a to uz gluten bejva silnej
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: Jakou používáš teplotu vody na začátek? S nejstudenější co mi teče z kohoutku, což je 14° C sem byl na 25°C teploty těsta dřív, než bylo pořádně zpracovan.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Zkoušel jsem dneska 70% hydrataci místo 60%. Poučení pro příště, nenechat kynout koule na pečícím papíru, radši jsem výsledek nefotil :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREGI: Slanina s jalapeños.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GREGI: tuňák s cibulí je můj favorit
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nemuzu si pomoc ale proste zampionova mi chutna nejvic:)) Jaky mate vy nejradeji topping?

    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: A kdyz hnetes testo hlidas teplotu? To je docela dulezity... zacit tak na 18-20 a dostat to na 23-25... Jakmile se udela spravne gluten tak by to melo sice stale lepit ale az po delsim kontaktu... Plus lehce naolejovane ruce a prkenko a melo by byt mozne s tim jednoduse manipulovat. A pri vytahovani to mit na hromade hrube mouky.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GREGI: Le 5 Stagioni Mouka "00" Pizza Napoletana
    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: co pouzivate za mouku?
    MUXX: ze dreva si nedokazu predstavit uz jen kvuli sundavani a mnohem vetsi tloustce... :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GREGI: Testo nemame uplne vymakany, takze by se nam prilepilo na lopatu a uz ho z lopaty nedostaneme na pecici kamen. Jasne, dat mouku na lopatu, at to sjede samo, ale neni to tak jednoduche, jak se muze zdat :) Aspon teda pro nas.
    MUXX
    MUXX --- ---
    GREGI: Ja tam mel dreveny. Taky jsem je hned prvni tyden spalil.. Ale tyhle si objednam.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SMOKY: já věřím, ale v bytě to prostě nemám kam dát
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: jen teda rozmerove je to na 33cm pizzu....
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak k te peci byly tyhle lopatky, myslim ze lepsi nez davat na papir je to fakt supr prakticky:) Staci trocha hrube, dat na to roztazene testo topingy a sup na plech/kamen

    Ariete Ocelové lopatky pod pizzu k 909, 917, 918, 927 - Ekovovyroba.cz
    https://www.ekovovyroba.cz/domaci-pec-na-pizzu/ariete-kovove-podlozky-pod-pizzu-k-909--917--918/

    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HONCKA: oproti troube to je naprosto jinej level, pro mne nejlépe utracených 2.5k za dlouhou dobu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    HONCKA: Jasny no chapu... Me jede nekolikrat tydne takze sem si ho obhajil a zase tak velky to neni. Moc nevim cim nahradit jedine nejaka ta spesl trouba co psal Mictech. Jenze tam by me zase sralo ze to obvzlast pres leto silene vytopi barak. Cim mensi tim min energie na stejnou teplotu... Ta velka trouba na 400 musi vejt hroznejch kw vykonu. Tohle je jen 1.5kw
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREGI: taky jsem se na to koukal, akorát je to další jednoúčelový krám do kuchyně, který už nemám kam dávat a nosit to ze sklepa se mi pokaždý nechce
    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: Proc na papir? Jinak co nejde s testem? Me zrovna testo prijde docela easy:)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    HONCKA: My máme troubu Teka, která přesně tohle umí. Má to nějaké omezení, jako třeba, že to na tuhle teplotu je provoz možný jenom hodinu.

    Teplota je zásadní, ale nejvíc udělá těsto. My se ještě po letech pořád učíme, jak udělat správné těsto.

    Třeba problém s tou troubou je, že mi dáváme těsto na pečící papír, ale zatím jsem neobjevil pečící papír, který zvládne 400 stupňů :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SITH: Se neda srovnavat tohle ti da pres 400 a ma to civku pod kamenem. Jen to nesmis prehltit velkou hmotnosti to pak tu teplotu neudrzi. Vyparujici voda proste zere strasne energie. Tzn testo delam max 200g na jednu. Tri lzice suga, 50g sunky 3 zampiony menci a 70g mozzarely pro predstavu... Jo a nekdo mi psal ze se to da jeste tunit, dvojita civka a jinej sutr prodavaj na ebay.
    MUXX: Tak ooni je jina kategorie a ne moc na domaci pouziti. Ja bych doma nechtel ani plynovej sporak natoz pec.
    SITH
    SITH --- ---
    GREGI: jaký je rozdíl mezi domácí pizzou dělanou v klasické troubě a pizzou v tomto?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam