• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: co pouzivate za mouku?
    MUXX: ze dreva si nedokazu predstavit uz jen kvuli sundavani a mnohem vetsi tloustce... :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GREGI: Testo nemame uplne vymakany, takze by se nam prilepilo na lopatu a uz ho z lopaty nedostaneme na pecici kamen. Jasne, dat mouku na lopatu, at to sjede samo, ale neni to tak jednoduche, jak se muze zdat :) Aspon teda pro nas.
    MUXX
    MUXX --- ---
    GREGI: Ja tam mel dreveny. Taky jsem je hned prvni tyden spalil.. Ale tyhle si objednam.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SMOKY: já věřím, ale v bytě to prostě nemám kam dát
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: jen teda rozmerove je to na 33cm pizzu....
    GREGI
    GREGI --- ---
    Jinak k te peci byly tyhle lopatky, myslim ze lepsi nez davat na papir je to fakt supr prakticky:) Staci trocha hrube, dat na to roztazene testo topingy a sup na plech/kamen

    Ariete Ocelové lopatky pod pizzu k 909, 917, 918, 927 - Ekovovyroba.cz
    https://www.ekovovyroba.cz/domaci-pec-na-pizzu/ariete-kovove-podlozky-pod-pizzu-k-909--917--918/

    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HONCKA: oproti troube to je naprosto jinej level, pro mne nejlépe utracených 2.5k za dlouhou dobu.
    GREGI
    GREGI --- ---
    HONCKA: Jasny no chapu... Me jede nekolikrat tydne takze sem si ho obhajil a zase tak velky to neni. Moc nevim cim nahradit jedine nejaka ta spesl trouba co psal Mictech. Jenze tam by me zase sralo ze to obvzlast pres leto silene vytopi barak. Cim mensi tim min energie na stejnou teplotu... Ta velka trouba na 400 musi vejt hroznejch kw vykonu. Tohle je jen 1.5kw
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GREGI: taky jsem se na to koukal, akorát je to další jednoúčelový krám do kuchyně, který už nemám kam dávat a nosit to ze sklepa se mi pokaždý nechce
    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: Proc na papir? Jinak co nejde s testem? Me zrovna testo prijde docela easy:)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    HONCKA: My máme troubu Teka, která přesně tohle umí. Má to nějaké omezení, jako třeba, že to na tuhle teplotu je provoz možný jenom hodinu.

    Teplota je zásadní, ale nejvíc udělá těsto. My se ještě po letech pořád učíme, jak udělat správné těsto.

    Třeba problém s tou troubou je, že mi dáváme těsto na pečící papír, ale zatím jsem neobjevil pečící papír, který zvládne 400 stupňů :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SITH: Se neda srovnavat tohle ti da pres 400 a ma to civku pod kamenem. Jen to nesmis prehltit velkou hmotnosti to pak tu teplotu neudrzi. Vyparujici voda proste zere strasne energie. Tzn testo delam max 200g na jednu. Tri lzice suga, 50g sunky 3 zampiony menci a 70g mozzarely pro predstavu... Jo a nekdo mi psal ze se to da jeste tunit, dvojita civka a jinej sutr prodavaj na ebay.
    MUXX: Tak ooni je jina kategorie a ne moc na domaci pouziti. Ja bych doma nechtel ani plynovej sporak natoz pec.
    SITH
    SITH --- ---
    GREGI: jaký je rozdíl mezi domácí pizzou dělanou v klasické troubě a pizzou v tomto?
    MUXX
    MUXX --- ---
    GREGI: Tuhle mam a da se to. Nicmene Ooni by se mi libila vic, ale nemam to uz kam davat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Spis nez resit velkou elektrickou pec tak doporucuju za 2k tohle https://pece-na-pizzu.heureka.cz/ariete-909/#prehled/

    je to male skladne pece to rychle a je to zahrate do 10 min na plnou teplotu.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    HONCKA: taky me to "na papire" napadlo :D

    Ale troubu nemam. Nicmene se prodavaji elektricke, co umi slusnou teplotu. Pry Breville/Sage elektricka pizza oven neni spatna.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    HONCKA: My ji měli. Problém je, že

    a) program pyrolýzy trvá o dost dýl, než potřebuje pizza k upečení
    b) trouba se při zapnutí programu pyrolýzy zanikne a neodemkne se, dokud nevychladne, nebo minimálně ta naše.

    Takže myšlenka v teorii dobrá, v praxi těžko realizovatelná.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    GARFIELD: těch 400-500 stupňů mě napadlo, že trouby, který mají pyrolitický čištění, tak prej to zahřívají až na 500 stupňů, nešla by strčit pizza do trouby a pustit čištění? Nebo je to úplná kravina. (troubu s pyrolýzou nemám)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Tu zrovna delam nejmin (neni to muj oblibenej styl). Nejvetsi inspiraci mam na nej z Pizza Bible (Tomy Gemignani), kterou mam bohuzel nekde v krabici v kontejneru.

    V zasade vim, ze snese delsi dobu. A par veci:

    * varena rajcatova omacka (lidi delaj i s vodkou) – neco jako cibule a varit rajcata, aby to bylo tezky a zesladlo
    * zadny velky okraje, rozetrit skoro az do kraju
    * tuha mozzarela

    Postup, kterej na ni vyhovuje je ten double baking steel s grilem.

    Tony Gemignani's New York-Style Pepperoni Pizza
    https://www.youtube.com/watch?v=9qHoFTyOPQw


    (ted nemam cas na to cele koukat, tak doufam, ze si to pamatuju dobre a neprotirecim si s nim :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Jak delas ten NY style? Snazim se mirit co nejbliz neapolske ale rad bych zkusil i neco jineho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam