• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GREGI
    GREGI --- ---
    Gluten gut ja!

    SKFET
    SKFET --- ---
    A co domácí calzone? Máte někdo zkušenost o kterou byste se chtěli podělit?
    GREGI
    GREGI --- ---
    MUXX:
    HOW TO MAKE NEXT LEVEL PIZZA DOUGH | DOUBLE FERMENTED + POOLISH
    https://youtu.be/u7Hd6ZzKgBM
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: Hodina kynuti kouli. Den az tri v lednici...
    POOWL: To so cetl kde? Ja u vsech italskejch receotu nasel nebojte se mrazit na testo to nema vliv:)
    MUXX
    MUXX --- ---
    podelite se o recept na testo?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: jenom hodlá kynutí? Ne tam dáváš hodně droždí ne? Nezkoušel si delší kynutí?
    POOWL
    POOWL --- ---
    Líbí se mi že mražení není překážkou. Často jsem četl "hlavně nemrazit" ale když to vidím tak se není čeho bát
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: Jo a je to z rozmrazeneho testa, takze jeste predtim to pod folii rozmrza:) Ted tak 2h nez to rozmrzne a hodka kynuti. Mrazim nenakynute koule.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Muj postup, tohle je na jedno testo ale funguje to i na plastovym tacu na 6 kouli.
    Opatrne odkrejt folii, nasypat hrubou hlavne kolem testa, silikonovou skrabkou to dostat postupne pod testo az se odlepi, prstama vypracovat hrubej tvar na taliri, pak do dvou pesti roztahnout na pozadovanej rozmer a hotovo na toping. Nikde nic nelepi a talir po vychladnuti na mrizce rovnou pouziju na hotovou pizzu:)

    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: poslu foto meho postupu za chvilku du delat:)
    SMOKY: hm tak na 18 v zime ted leto 20 delam to ale rucnim hnetacim robotem takze to trva tak 15-20 nez to dostanu na teplotu a to uz gluten bejva silnej
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: Jakou používáš teplotu vody na začátek? S nejstudenější co mi teče z kohoutku, což je 14° C sem byl na 25°C teploty těsta dřív, než bylo pořádně zpracovan.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Zkoušel jsem dneska 70% hydrataci místo 60%. Poučení pro příště, nenechat kynout koule na pečícím papíru, radši jsem výsledek nefotil :)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    GREGI: Slanina s jalapeños.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    GREGI: tuňák s cibulí je můj favorit
    GREGI
    GREGI --- ---
    Nemuzu si pomoc ale proste zampionova mi chutna nejvic:)) Jaky mate vy nejradeji topping?

    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: A kdyz hnetes testo hlidas teplotu? To je docela dulezity... zacit tak na 18-20 a dostat to na 23-25... Jakmile se udela spravne gluten tak by to melo sice stale lepit ale az po delsim kontaktu... Plus lehce naolejovane ruce a prkenko a melo by byt mozne s tim jednoduse manipulovat. A pri vytahovani to mit na hromade hrube mouky.
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GREGI: Le 5 Stagioni Mouka "00" Pizza Napoletana
    GREGI
    GREGI --- ---
    MICTECH: co pouzivate za mouku?
    MUXX: ze dreva si nedokazu predstavit uz jen kvuli sundavani a mnohem vetsi tloustce... :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    GREGI: Testo nemame uplne vymakany, takze by se nam prilepilo na lopatu a uz ho z lopaty nedostaneme na pecici kamen. Jasne, dat mouku na lopatu, at to sjede samo, ale neni to tak jednoduche, jak se muze zdat :) Aspon teda pro nas.
    MUXX
    MUXX --- ---
    GREGI: Ja tam mel dreveny. Taky jsem je hned prvni tyden spalil.. Ale tyhle si objednam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam