• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Jezdim na max .. Ted se mi malinko chytla ale niv hroznyho, vetsinou sem bez pripaleni... Ja jedu ty kraje spis menci aby nevylezly tolik nahoru. Zalezi na teste jakou ma zrovna teplotu a jak dlouho kde bylo
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: ale mám teda g3ferrari, takže to možná bude trochu jiný, i když to vypadá skoro stejně
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KARLOSK: já bych , řekl, že ten termostat bude kus od kusu :) mně na max to taky pálí
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako začínám bejt na ty pizze dost závislej 😅
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: ty to dáváš tu troubu na max ? Mě se už jedna pizza dost spalila a okraje nebyli úplně hotový
    Rozehrivam na 3 a pečení dávám na větší čtyřku a pak je to cajk.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Tak pak posli fotku sem zvedavej jaka bude prvni pizza s deep knowhow tohohle klubu! Moje prvni pokusy staly za starou splasklou backoru GREGI: :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: tak jsem udělal pooolish, večer vyzvednu pec a zítra bude první pokus 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: Hezky vylezlo:)

    GREGI
    GREGI --- ---
    Tajna ingredience do suga, prasek ze susene cibule:) Totalni vystrel do nebe. Drceny rajcata, oliv olej, oregano, bazalka, sul a ta cibulka. Po dni v lednici je to lepsi varit neni potreba.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    Gluteeeen

    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Na igelit z testa se musi jak na naplast... Ne pomalu ale co nejrychleji strhavat;) Pak kdyz se prilepi na kouli staci na 3 min do mrazaku:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KARLOSK: Bože, to těsto je jak z těch videí od Vita z Youtube. Sotva jsem to dostal ze spár igelitu, vykouklo na mě pár masivních bublin.
    Udělal jsem si 5ks cca 200g koulí, které teď odpočívají v krabičkách. Za hodinu bude žrádlo.
    Dneska bude smetanovej základ, mortadela a mozzarella.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Kilo těsta, 70 % hydratace, 24 hodin v lednici = hrnečku vař 😅
    příště větší mísu.

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MICTECH: Jop, bohužel vestavěnou troubu mít nemohu. Nechápu proč se nedělají klasické sporáky s funkcemi vestavěných troub.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Mě se tohle nelíbí :) já sem si pořídil již tuhle https://www.alza.cz/lopata-na-pizzu-30-cm-s-nacinim-2935-d7679153.htm a jde mi v pohodě tu pizzu vystředit i do té trouby
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Tooooold ja!:))) Mam radost ze hned nadchla... Je to proste must spotrebic do kazde domacnosti kterej nic nenahradi. Polud nemas doma pec na drevo. Ta ale neni ready za 10 min:D
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: To zni jako nezkusenost.... Udelat pizzu v peci s ohnem chce cvik a zkusenosti. Nemuzes soudit dle prvnich pokusu:)


    CUNESK8: jop nebo makro... Mam to nakrajeny a na mrazaku:) Jako vlastne i sunku a zampaky... Takze na moji nejoblibenejsi sem vzdycky ready.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: nehaze se to tam klasickou lopatou ale mas rozpojovaci pulkruhy

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: U toho se bojim ze se netrefim na ten kamen a pulka pizzy bude viset pres roh dolu. Prijde mi ze ji musis trefit na stred nebo delat pizza jednohubky. Jak dobre se tam pizza z lopatky umistuje? Me to prijde maly, aspon podle fotek.
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: v lidlu maji primo mozzarellu na pizzu. not bad..;)
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    KARLOSK: kterou troubu jsi koupil?
    SBSTRD
    SBSTRD --- ---
    KARLOSK: zkousel jsem tuhle, neni to uplne mozzarella di bufala, ale jako funkcni syr na pizzu super https://sortiment.makro.cz/cs/aro-mozzarella-1kg/134046p/
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Musím říct, že ta pizza trouba je zatím asi kup roku. 5 minut předehřev a 4 minuty pečení. Výsledná pizza chutná úplně jinak než z klasické trouby, která žere jednou tolik a rozehřívá ji člověk půl hodiny.
    Nějaký tip na dobrou Mozzarellu, která není v nálevu? Nerad čekám, než mě vykape.. :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Mel jsem ted o vikendu moznost vyzkouset ooni a uplne nadseni ze me nesrsi. Nejspis jsme s tim neumeli. Topili jsme peletkama a prvni 3 pizzy jsme spalily. Za mene nez 30s byla pizza hotova a to ji clovek musel furt otacet. V tak kratke dobe neni moc casu na chyby. Jednou jsem zapomel pod pizzou utrit mouku nevedomky jsem ji nabral na lopatku i s pizzou. Mouka se napalila na kamen a neslo s tím nic dělat.. Navic byla malicka takze to bylo na male pizzy coz jsme zjistili az kdyz jsme ty pizzy dělali.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: noice!:)) Jak to clovek jednou dostane pod palec neni to nic az tak slozityho:) Pak ted jediny fakt ten gluten na povrchu koule nijak nepotrhat, to je super dulezity:) Musi to zustat jako "balonek" aby vzduch zustal uvnitr.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: tak jsem si tuhle také objednal.
    Jinak těsto už je super. Asi fakt mrtvý kvasnice.
    Zadělal jsem poolish na 2kg těsta a bochany pak zamrazím, ať se s tím nemusím stále dělat.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ONDRAT: Jako... Taky sem si rikal ale proste tohle fakt kram neni a ma to opodstatneni.... Domaci pizza je domaci pizza a z tohohle je uzasna. Jen bacha na mnozstvi surovin. 200g testa max, ideal 180g, 50g suga, 50g, sunky, 50g syr, 50g zampiony atp. Idealne vse s co nejmin vody, voda zere hrozne energii a kdyz je toho moc tak to nema silu dostatecne rychle udelat:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam