• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ENDREW: taky pouzivam cerstvy, tak priste schvalne zkusim suseny.

    GREGI: btw to testo si komplet pripravis v ruce a pak jen polozis na ty dve lopatky a nazdobis? Uz to docela jde, takze vetsinou dam pizzu do pece na lopatkach bez poskozeni. Okraje jsou fajn, ale dokazal bych si predstavit tenci testo mimo ne. Zkousim to v ruce, ale bojim se, ze tam udelam diru a na tech lopatkach se zas bojim, aby se to pak nelepilo. Jak to pls delas, aby to bylo tak akorat?

    Diky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Ja kupoval v makru myslim 100g za par kacek.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Prodava se tu nekde suseny drozdi ve vetsim mnozstvi nez po malejch pytlikach? Treba 250g baleni?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: mne otevreny po par tydnech nefungovalo vubec, od ty doby ho davam do mrazaku :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: Me trochu fungovalo i 8 let stary bez mrazaku ale muselo se dat tak 10x vic:D Ale fungovalo....
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    davam otevreny suseny do mrazaku, funguje klidne i po pul orce
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: U toho susenyho kdyz neni stary mas jistotu ze je v top kondici no:) Ja uz jiny nepouzivam, cerstvy sem vzdycky vyhazoval...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Sem zvedavej obednal jsem nekolik baleni. Tak dam vedet Freitag = Pizza tag!

    Prekvapilo me ted naposledy rozdil v drozdi. Vzdy jsem pouzival cerstve drozdi a minule jsem ho nemohl najit tak jsem pouzil susene a bochanky byli o mnoho nadychanejsi...
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    POHODAVOLE: Jedině Mutti Polpa, poměr cena/výkon. Chuť je skvěla, konzistence taky, stačí otevřít plechovku trošku osolit a máš hotové sugo. Na alegru koupíš 450g plechovku za nějakých 35 kč.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Hele imho to slozeni na baliku je jen nutricni.... Ale bude tam hrat obrovskou roli odruda obili z kteryho to je, hadam ze to bude slechteny spesl na pizzu. Navic ta mouka neni nijak vyrazne drazzsi, jedna pizza je furt v korunach co se testa tyce:) A ta mouka proste funguje.... Co je napsany na obalu je jedno:)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    ENDREW: rozdil je to fakt velky. Ted jsme delali z Caputto a fakt je to jina liga. To testo je fakt ve vysledku jine. Jinak postup kynuti mame porad stejny.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    V cem pozorujete rozdíl klasicka hladka mouka vs. Caputto pizza special? Podle me de hlavně o pomer bilkovin/lepku a ten je u vetsiny klasik 12g a u caputa tusim 13g. Coz dle meho nazoru zas takovej rozdil není. Ze sveho soukromeho pozorovani ma nejvetsi obsah bilkovin bio mouka hladka od babicina volba ta ma dokonce 14.5g a tady jsem pozoroval jen drobny rozdil k lepsimu, ktery navic mohl byt jen ciste vsugerovan.
    Jinak po zkoumani mouk jsem zjistil ze to co se prezentuje jako pizza mouka je obyc mouka v jinem obalu. Aspon podle slozeni. Jakou mate vy zkusenost s moukama?
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: davej tu omacku min do kraju pak se ti to nebude spalovat:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: pohoda vole :-*
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak se taky pochlubim vytvory.

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: u tý pece je super to, že i když nemáš 100% těsto tak ti ho tak nevysuší jak klasická trouba, je to stále křupavý a lehký a prostě super a stále to chutná lépe než z kdejaký pouliční pizzerie :)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Mě se z nabídky našich běžných supermarketů osvědčila celkem mouka na pizzu z Větrovan. Používám i na foccaciu a je to velký rozdíl oproti tý obyč. Zatím peču v klasický troubě ( je stařičká, ale 300 stupňů dá jak fík, jen nám to občas vyhodí pojistky :D k vánocům přiletí ta speciální, takže se nemůžu dočkat..

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zase je o kousek lepsi. Tentokrat obyc 00 z makra a i tak je videt velky rozdil. Prijde mi, ze se testo tolik nelepi. Vcera jsem uz zalozil z italsky, tak se tesim na vysledek. Kazdopadne velky diky za hype od Gregiho. Ta pec me dela neskutecne spokojenym cloveke :D

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam