• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Porad jeste nemam troubu. Je to docela porod. Zavit u horaku se neda v CR normalne sehnat, a tak budu muset kuchat regulator a osazovat si novej k hadici. Moc se mi do toho nechce, ale je to bud to, anebo nova trouba.

    Tak ted o vikendu jedna alternativni ala romana.

    GREGI
    GREGI --- ---
    Vcera sem konecne vytahl venkovni pec a supr... Jen sem tam narval moc vseho takze to mohlo bejt lepsi:D Jen se mi furt poradne nedari rozpalit kamen... Asi to chce nahrivat aspon hodku

    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Nezapomenout na lopatky lehkej poprasek hruby aby to slo hezky dolu, driv sem nejdriv vytahnul lopatku z jedne strany a pak az druhou ted uz vyskubnu obe najednou:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: pecka, diky :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: A nemusis to kdyz to davas na lopatky mit roztazeny na max, pak kdyz se to zatizi tak nez to de do pece se to jeste muze poroztahnout, dela to tak i Vito:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: tohle si videl/cetl?:)GREGI:
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ENDREW: taky pouzivam cerstvy, tak priste schvalne zkusim suseny.

    GREGI: btw to testo si komplet pripravis v ruce a pak jen polozis na ty dve lopatky a nazdobis? Uz to docela jde, takze vetsinou dam pizzu do pece na lopatkach bez poskozeni. Okraje jsou fajn, ale dokazal bych si predstavit tenci testo mimo ne. Zkousim to v ruce, ale bojim se, ze tam udelam diru a na tech lopatkach se zas bojim, aby se to pak nelepilo. Jak to pls delas, aby to bylo tak akorat?

    Diky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Ja kupoval v makru myslim 100g za par kacek.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Prodava se tu nekde suseny drozdi ve vetsim mnozstvi nez po malejch pytlikach? Treba 250g baleni?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: mne otevreny po par tydnech nefungovalo vubec, od ty doby ho davam do mrazaku :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: Me trochu fungovalo i 8 let stary bez mrazaku ale muselo se dat tak 10x vic:D Ale fungovalo....
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    davam otevreny suseny do mrazaku, funguje klidne i po pul orce
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: U toho susenyho kdyz neni stary mas jistotu ze je v top kondici no:) Ja uz jiny nepouzivam, cerstvy sem vzdycky vyhazoval...
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Sem zvedavej obednal jsem nekolik baleni. Tak dam vedet Freitag = Pizza tag!

    Prekvapilo me ted naposledy rozdil v drozdi. Vzdy jsem pouzival cerstve drozdi a minule jsem ho nemohl najit tak jsem pouzil susene a bochanky byli o mnoho nadychanejsi...
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    POHODAVOLE: Jedině Mutti Polpa, poměr cena/výkon. Chuť je skvěla, konzistence taky, stačí otevřít plechovku trošku osolit a máš hotové sugo. Na alegru koupíš 450g plechovku za nějakých 35 kč.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Hele imho to slozeni na baliku je jen nutricni.... Ale bude tam hrat obrovskou roli odruda obili z kteryho to je, hadam ze to bude slechteny spesl na pizzu. Navic ta mouka neni nijak vyrazne drazzsi, jedna pizza je furt v korunach co se testa tyce:) A ta mouka proste funguje.... Co je napsany na obalu je jedno:)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    ENDREW: rozdil je to fakt velky. Ted jsme delali z Caputto a fakt je to jina liga. To testo je fakt ve vysledku jine. Jinak postup kynuti mame porad stejny.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    V cem pozorujete rozdíl klasicka hladka mouka vs. Caputto pizza special? Podle me de hlavně o pomer bilkovin/lepku a ten je u vetsiny klasik 12g a u caputa tusim 13g. Coz dle meho nazoru zas takovej rozdil není. Ze sveho soukromeho pozorovani ma nejvetsi obsah bilkovin bio mouka hladka od babicina volba ta ma dokonce 14.5g a tady jsem pozoroval jen drobny rozdil k lepsimu, ktery navic mohl byt jen ciste vsugerovan.
    Jinak po zkoumani mouk jsem zjistil ze to co se prezentuje jako pizza mouka je obyc mouka v jinem obalu. Aspon podle slozeni. Jakou mate vy zkusenost s moukama?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam