• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Jeste teda jedna – kdyz davate do boxu kde je vedle sebe nekolik kouli – jak zarucite, ze pujdou od sebe? Mouka? Olej? Mouka a olej?

    S2FI: je nejakej benefit v pouzivani tohodle nosice vs standardniho tupperwaru? Nejak mi to nemysli a nevidim to.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Ok příště snížím váhu porce. Ono se to vychytá a pak budem jezdit do Neapole jim tam radit jak to dělaj blbě :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: dej vedet sem zvedavej:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: imho bude problem to 250g testo... Za me 200 max.... Jinak dopect spodek muzes tak ze po upeceni vrsku jeste nechat minutu dve pec otevrenou a bude se delat jen spodek;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: ted minimalne, kdyz to delam viz POHODAVOLE. Pouzivam plastovou nadobu s vikem, kterou jsem koupil v nejakym shopu s levnejma vecma, ale je moc vysoka, tak asi poridim to samy viz S2FI. Jeste musim poridit misu s vikem na testo, at furt neplejtvam folii.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    S2FI: já to pal našel, tak jsem se smazal.

    Díky
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Na zrání mám plastové krabičky od čínských polívek. Krásně se tam vejde 250g koule a pak to jen vyklepnu do mouky.

    S2FI
    S2FI --- ---
    POHODAVOLE: mám 40x30cm, ale nemám přesně tenhle. Odkaz jsem dal pro ilustraci.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    A jeste jedna otazka. Co mate za nadoby na zrani kouli? Uz me moc nebavi improvizovat a premejslim, ze poridim takovou tu profi vec:

    Dough Proofing Box | Pizza Dough Proofing Box — Ooni Europe
    https://eu.ooni.com/products/pizza-dough-boxes

    (ale ne od ooni, spis neco cenove normalniho)

    Vetsinou potrebuju 4-8 a chtel bych aby se to veslo do lednice.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    S tou moukou – nepali se vam to na spodku? Nepride mi, ze bych daval kotel na placacku. Pouzivam mix 50/50 semolina a 00.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: A i chutnala. to těsto se vážně povedlo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: vypada pekne :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak ještě ta druhá ze včera. Fakt příště nechám odpočívat bochan 2 hodiny.
    A co mě štve že nahoře hotovo a dole je těsto sice ok ale bílé.
    Musím tu pec ještě vychytat. :)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: já včera koupil v makru semolinu, tak jsem zvědavý na rozdíl oproti hrubé mouce. Dost mě i překvapil velký výběr mouky na pizzu.

    Naposledy jsem teď udělal pokus, takže jsem si dal docela dost mouky na linku, připravil komplet těsto a pak jen přesunul na lopatky, kde mi stačilo daleko méně mouky než dřív, takže jsem už ani tolik nenadelal. Včera jsem založil s novým droždím. Ještě chci otestovat hnětení v pekárně na chleba, tak dám po víkendu vědět, jak to dopadlo 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Jako je pravda ze sem se naucil s tim tak spravne cukat abych videl jestli to je prilepeny nebo ne a neroztrhl to a zaroven aby cuk byl dost silnej na to aby sla dolu a neroztahovala se a zase nerupla:D Kazda dalsi je +1 a ze jich uz tak odhadem 200 bylo;) Takze jo muzeme tomu rikat skill! Dulezitejsi skill ale je aby se vubec neprilepila. Coz se deje cim dal min casto... Vcera sem ale trochu setril moukou na lopatky pac me to pak nebavi cistit. Na to je to uplne nejlepsi delat venku, ze clovek nemusi resit kde vsude bude hruba mouka.... :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nebo skill 😀
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Menší kus pro mámu. Teď si dám pár piv a pak se pustím do své.

    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: ja nejradeji delam s testem ktery uz je na pokojovy teplote a lezi tak aspon hodku dve.... Jinak se mi to roztahuje blbe a je vetsi sance diry....
    Jinak vcera sem mi chytl kus testa na lopatku a poprvy se mi stalo ze i kdyz sem je roztahl s prilepenym tak se neroztrhla:)) Luck
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Poprvé se mě podařilo roztáhnout hotový těsto po celý kuchyňský lince bez jediný díry. A to jsem jel těsto od oka. :D
    Poolish byl 200+200 a k tomu šlo asi 300g mouky a voda dle toho jak se mě těsto líbilo. koule už hodinku odpočívají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam