• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Jako je pravda ze sem se naucil s tim tak spravne cukat abych videl jestli to je prilepeny nebo ne a neroztrhl to a zaroven aby cuk byl dost silnej na to aby sla dolu a neroztahovala se a zase nerupla:D Kazda dalsi je +1 a ze jich uz tak odhadem 200 bylo;) Takze jo muzeme tomu rikat skill! Dulezitejsi skill ale je aby se vubec neprilepila. Coz se deje cim dal min casto... Vcera sem ale trochu setril moukou na lopatky pac me to pak nebavi cistit. Na to je to uplne nejlepsi delat venku, ze clovek nemusi resit kde vsude bude hruba mouka.... :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nebo skill 😀
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Menší kus pro mámu. Teď si dám pár piv a pak se pustím do své.

    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: ja nejradeji delam s testem ktery uz je na pokojovy teplote a lezi tak aspon hodku dve.... Jinak se mi to roztahuje blbe a je vetsi sance diry....
    Jinak vcera sem mi chytl kus testa na lopatku a poprvy se mi stalo ze i kdyz sem je roztahl s prilepenym tak se neroztrhla:)) Luck
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Poprvé se mě podařilo roztáhnout hotový těsto po celý kuchyňský lince bez jediný díry. A to jsem jel těsto od oka. :D
    Poolish byl 200+200 a k tomu šlo asi 300g mouky a voda dle toho jak se mě těsto líbilo. koule už hodinku odpočívají.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Je to asi po 3 min, ale uz se mi zacinal pripalovat ten spodek na kameni.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: co sem koukal jen jinej obal...
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: to je po jak dlouhy dobe? Testo mas krasny jinak, jen to je teda pekna nedopeceny uz od pohledu...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Tak jsem také nakoupil. Dělám tedy spíše z červené Caputo. Asi zásadní rozdíl očekávat nemusím, co?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Ja mel problem s tim nedopecenym okrajem. Zkusim to co tu nekdo radil. Nahrat kamen na nizsi teplotu a az tam budu davat pizzu tak to vohulit na max.
    Mel jsou m za to ze jsem nekde i cetl, ze by mohla pomoct nizsi hydratace.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Furt to neni ono, ale lepsi se to. Priste otestuji prvne i nove drozdi GREGI. Uz se mi to i mene lepi :)

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Tak prvni vetsi test nedopadl uplne nejhůř. Prijde mi ze by to chtelo poladit, aby to teleso pod kamenem zhnulo mene. Vsechny pizzy meli spodek ready, ale vrsek byl desne svetlej. Kdbyby uz nemuseli ven, tak bych je tam jeste na min nechal dopect zvrchu.
    Co me sere, ze kdyz neni spustenej casovac nejde trouba. Takze musim poslouchat jeste otravne tikani munutky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Ja cetl ze nema!:) Moje chyba... No tak to si to za 1049 ukradl:) Posli foto jak to vypada.
    A ten sutr je tam jen polozenej? Skladuju to ve vertikalni poloze tak bych se bal ze to vypadne... A zajimavy tvar te spiraly dobry ze to de i nad stred pizzy, zajimalo by me co je lepsi jestli jen ta kulata ala ariete nebo tohle.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Tohle ma i pod sutrem, myslel jsem ze ten Ariete 909 ma jen jednu topnou spiral.

    Postelovani termostatu:
    v podstate nastavis aby drive spinal a tak mas vetsi rozsah stelovani teplot. Delal bych to ale s citem mohli by se utavit plastove komponenty.
    Four à Pizza Ariete 909, Réglage du thermostat pour augmenter la température de cuisson
    https://www.youtube.com/watch?v=nWmtil5AEY4
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Nema pod sutrem? A jak se steluje termostat?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Parada. Objednano.

    Vcera po dlouhy dobe v Ooni. Not great not terrible. Bude to chtit zase practice. Z prvni pizzy se stala calzone. 🥲

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    vcera jsem byl nakoupit nejaky drobnosti v lidlu a prasklo me tam oci tohle: https://www.lidl.cz/p/silvercrest-kitchen-tools-pec-na-pizzu/p100376290

    zrovna byla ve sleve za 1049,- tak jsem si rekl, ze to testnu. Zkousel jsem teplotu kamene po 20 min provozu tak byla na 360, tak jsem posteloval termostat a dostal se pres 400° takze cajk. Freitag = Pizza tag
    v patek dam vedet jak na tom tenhle bazmek je.

    Vykonove by to melo byt srovnatelne s tim Ariete, az na to ze to ma topne teleso i pod kamenem.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Tak operace se zdarila. Nikde nic neutika a trouba funguje. Mozna o malej fous vic nez sem zvyklej (ale muze to byt dany i tim, ze tu vubec nefouka).

    "Rychly" testo kyne a vecer se bude sazet.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ENDREW: Mam horak s NZ zavitem na bombu a 28mbar regulatorem, kterej je k troube pripojenej pomoci G3/8 pravotocivyho zavitu. 🥹

    To potrebuju prevezt na ceskou plynovou lahev. Zjistil jsem, ze pravotocivej G3/8 zavit je showstopper (levotocivej by pry nebyl). A standardni regulator je 30/37mbar v CR.

    Nechtel sem nic rezat a bastlit. Doufal jsem, ze koupim hotove a zasroubuju. Ted jedina moznost vypada na uriznuti NZ regulatoru, nasazeni ceskeho a zasponkovani. A pak se modlit, za 30 neni od 28 zase tak daleko (asi realne neni), a ze to bude dobre tesnit (nejsem nejzrucnejsi).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam