• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    A jeste jedna otazka. Co mate za nadoby na zrani kouli? Uz me moc nebavi improvizovat a premejslim, ze poridim takovou tu profi vec:

    Dough Proofing Box | Pizza Dough Proofing Box — Ooni Europe
    https://eu.ooni.com/products/pizza-dough-boxes

    (ale ne od ooni, spis neco cenove normalniho)

    Vetsinou potrebuju 4-8 a chtel bych aby se to veslo do lednice.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    S tou moukou – nepali se vam to na spodku? Nepride mi, ze bych daval kotel na placacku. Pouzivam mix 50/50 semolina a 00.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: A i chutnala. to těsto se vážně povedlo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: vypada pekne :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak ještě ta druhá ze včera. Fakt příště nechám odpočívat bochan 2 hodiny.
    A co mě štve že nahoře hotovo a dole je těsto sice ok ale bílé.
    Musím tu pec ještě vychytat. :)

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: já včera koupil v makru semolinu, tak jsem zvědavý na rozdíl oproti hrubé mouce. Dost mě i překvapil velký výběr mouky na pizzu.

    Naposledy jsem teď udělal pokus, takže jsem si dal docela dost mouky na linku, připravil komplet těsto a pak jen přesunul na lopatky, kde mi stačilo daleko méně mouky než dřív, takže jsem už ani tolik nenadelal. Včera jsem založil s novým droždím. Ještě chci otestovat hnětení v pekárně na chleba, tak dám po víkendu vědět, jak to dopadlo 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Jako je pravda ze sem se naucil s tim tak spravne cukat abych videl jestli to je prilepeny nebo ne a neroztrhl to a zaroven aby cuk byl dost silnej na to aby sla dolu a neroztahovala se a zase nerupla:D Kazda dalsi je +1 a ze jich uz tak odhadem 200 bylo;) Takze jo muzeme tomu rikat skill! Dulezitejsi skill ale je aby se vubec neprilepila. Coz se deje cim dal min casto... Vcera sem ale trochu setril moukou na lopatky pac me to pak nebavi cistit. Na to je to uplne nejlepsi delat venku, ze clovek nemusi resit kde vsude bude hruba mouka.... :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nebo skill 😀
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Menší kus pro mámu. Teď si dám pár piv a pak se pustím do své.

    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: ja nejradeji delam s testem ktery uz je na pokojovy teplote a lezi tak aspon hodku dve.... Jinak se mi to roztahuje blbe a je vetsi sance diry....
    Jinak vcera sem mi chytl kus testa na lopatku a poprvy se mi stalo ze i kdyz sem je roztahl s prilepenym tak se neroztrhla:)) Luck
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Poprvé se mě podařilo roztáhnout hotový těsto po celý kuchyňský lince bez jediný díry. A to jsem jel těsto od oka. :D
    Poolish byl 200+200 a k tomu šlo asi 300g mouky a voda dle toho jak se mě těsto líbilo. koule už hodinku odpočívají.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Je to asi po 3 min, ale uz se mi zacinal pripalovat ten spodek na kameni.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: co sem koukal jen jinej obal...
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: to je po jak dlouhy dobe? Testo mas krasny jinak, jen to je teda pekna nedopeceny uz od pohledu...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Tak jsem také nakoupil. Dělám tedy spíše z červené Caputo. Asi zásadní rozdíl očekávat nemusím, co?
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Ja mel problem s tim nedopecenym okrajem. Zkusim to co tu nekdo radil. Nahrat kamen na nizsi teplotu a az tam budu davat pizzu tak to vohulit na max.
    Mel jsou m za to ze jsem nekde i cetl, ze by mohla pomoct nizsi hydratace.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Furt to neni ono, ale lepsi se to. Priste otestuji prvne i nove drozdi GREGI. Uz se mi to i mene lepi :)

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW: Tak prvni vetsi test nedopadl uplne nejhůř. Prijde mi ze by to chtelo poladit, aby to teleso pod kamenem zhnulo mene. Vsechny pizzy meli spodek ready, ale vrsek byl desne svetlej. Kdbyby uz nemuseli ven, tak bych je tam jeste na min nechal dopect zvrchu.
    Co me sere, ze kdyz neni spustenej casovac nejde trouba. Takze musim poslouchat jeste otravne tikani munutky.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Ja cetl ze nema!:) Moje chyba... No tak to si to za 1049 ukradl:) Posli foto jak to vypada.
    A ten sutr je tam jen polozenej? Skladuju to ve vertikalni poloze tak bych se bal ze to vypadne... A zajimavy tvar te spiraly dobry ze to de i nad stred pizzy, zajimalo by me co je lepsi jestli jen ta kulata ala ariete nebo tohle.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Tohle ma i pod sutrem, myslel jsem ze ten Ariete 909 ma jen jednu topnou spiral.

    Postelovani termostatu:
    v podstate nastavis aby drive spinal a tak mas vetsi rozsah stelovani teplot. Delal bych to ale s citem mohli by se utavit plastove komponenty.
    Four à Pizza Ariete 909, Réglage du thermostat pour augmenter la température de cuisson
    https://www.youtube.com/watch?v=nWmtil5AEY4
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam