• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Me teda prijde ze ten lepek na povrchu koule se tak po pul dni zacne rozpadat a pak to testo uz tak nevybehne. Kdyz mi zustane koule ktera uz ma na povrchu diry od bublin tak ji radsi znova zpracuju a necham zase nabehnout.... Aby ta koule mela na povrchu lepkovej "balonek" je to co pak drzi paru uvnitr a udela to ty supr bubliny a nadychanost... Mozna to je ale tim ze to nema prostor pod folii kdybych tomu dal vic mista v nejaky nadobe bylo by to lepsi:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako těsto nevybehlo ale chuťově super, takže to byla taková kvalitní Amerika, ale kombo žádného základu, jen scamorzy, špenátu, oliváče a salsiccie je nehoráznej lvl up. Šup do Lidlu, mají Italský týden 😉

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Optimální váha těsta na Ariete pec je 215g :D A hlavně protahuju zrání na další den. Nejlepší je pizza z těsta co jako koule už je tak 36 hodin v lednici :)
    Dělal jsem teď z kule co odpočívala jen 2 hodiny po 48 hodin klasiky (24 poolish, 24 těsto) a nuda. dám další kuli za chvilku po 4 hodinách odpočinku a určitě bude lepší.
    "závislost jak svině" :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: to je tak max na kilo. Jinak už jsem taky mrazil a šlape to pěkně 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Kolik to udela? Ja to delam proste rucnim, protoze kdyz uz delam testo delam aspon 3kg a na to uz by byl potreba nejakej prumyslovej hnetac. Zabere mi to rucnim cca 15-20 min takze akorat jedno ytb video:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nemám jiný hnetac, chleba nepecu, tak má alespoň využití. Těsto pak samo dávám do lednice.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Tipnul bych, ze kvuli udrzeni pozadovany teploty na kynuti.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: proc v pekarne na chleba? Jako kynuti nebo hneteni?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zatim nejelepsi vysledek. Urcite uz budu testo pripravovat jen v pekarne na chleba.

    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Kdyz to chci rovnou na pizzu tak vzdycky jednu celou posypu hrubou a oddelim nez tak zpracuju vsechny koule. Stejne se to pak cely dela v mouce takze neni co resit. Vetsinou je ale mrazim a tam to nevadi ze se dotykaj, po zmrazeni dou od sebe odloupnout jak tabulky cokolady;)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Na bochanky pouzivam tohle:
    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B072P78PVP?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

    Vejde se jich sest a kdyz se prilepej naberu na spachtli trochu mouky. Posypu spoj a rozdelim spachtli. To samy delam i do kraju. Nejprve oddelim vsude kde se to dotyka pak podeberu a hodim do misky s moukou, obalim jak rizek z jedne pak z druhe strany. Vyndam a vytvaruju. Pebytecnou mouku pri zdevani testa druhou rukou odsunu stranou a pouzivam derovanou lopatku abych mouku otrepal aby nesla na kamen.

    Ted jsem dodelal 10 piz. A furt si zvykam na tu troubu. Nekdy je hotovej spodek driv jindy zas vrsek. Je pohodlne jak je to rychly.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    S2FI: A jak je od sebe delis? Predpokladam, ze se v nejaky fazi zacnou dotykat. Mam v tom mezery a dycky se mi to prilepi a pak se to blbe roztahuje.
    S2FI
    S2FI --- ---
    GARFIELD: Davam 6
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    S2FI: 4 koule na tech 40x30?
    S2FI
    S2FI --- ---
    GARFIELD: Asi nic zásadního. Nejspíše je to u mě zejména síla zvyku. Technicky může být rozdíl v tom, že oproti tupperwaru může tenhle nosič drobně propouštět vzduch - zcela subjektivní dojem a možná v manipulaci s těstem. Tedy z větší nádoby se ti to nejspíše bude vyndávat snáz?? fakt nevím..
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Jeste teda jedna – kdyz davate do boxu kde je vedle sebe nekolik kouli – jak zarucite, ze pujdou od sebe? Mouka? Olej? Mouka a olej?

    S2FI: je nejakej benefit v pouzivani tohodle nosice vs standardniho tupperwaru? Nejak mi to nemysli a nevidim to.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Ok příště snížím váhu porce. Ono se to vychytá a pak budem jezdit do Neapole jim tam radit jak to dělaj blbě :D
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: dej vedet sem zvedavej:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: imho bude problem to 250g testo... Za me 200 max.... Jinak dopect spodek muzes tak ze po upeceni vrsku jeste nechat minutu dve pec otevrenou a bude se delat jen spodek;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: ted minimalne, kdyz to delam viz POHODAVOLE. Pouzivam plastovou nadobu s vikem, kterou jsem koupil v nejakym shopu s levnejma vecma, ale je moc vysoka, tak asi poridim to samy viz S2FI. Jeste musim poridit misu s vikem na testo, at furt neplejtvam folii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam