• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Po upeceni zacakam kdyz to chladne. Stejne jako parmazan a proscuitto davam az kdyz to vytahnu. Nevedel sem ae, ze by to mohlo bejt nejak skodlivy.

Mouka klasika Caputto 00.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Koupil jsem v Makru tohle. Tak jsem zvedavej.

GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Davas na pizzu?:) Mam pocit ze tyhle nefiltrovany by se nemely vubec zahrejvat na velkou teplotu, delaj se tam pak ty latky co nechces...
    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Tyhle sou z jaky mouky?:) Bral si taky tu classicu?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Jo a jeste od Caputo prodejce z Allegra musim vyzdvihnout tendle olivac. Vzal sem dve flasky a prijde mi super.

https://allegro.cz/nabidka/il-casolare-grezzo-naturale-farchioni-extra-panensky-olivovy-olej-1-litr-15921406678

(mozna to tu nekdo doporucoval uz drive)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Budu muset zlepsit to kynuti/skladovani. Kdyz se mi to prilepi k sobe tak to testo neni tak hladky a blbe se roztahuje. Je pak daleko tezsi udelat kruh a mit to rovnomerne rozvaleny a ne bubliny tam kde to clovek nechce.

Modifikovany ooni ale funguje.

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Standardnich 250g. Uz mam zase v lednici zalozeno na zitra.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: v klidu, jde o prd. Urcite ji taky vyuziju. Kamos pece v troube, tak mu muzu pytel dat :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: tak bot mi rekl tak uvidim kdyztak to necham na jine peceni a doobjednam pizzerii timto se omlouvam za dezinformace!

Mouka Caputo Classica může mít některé výhody při přípravě pizzy, zejména pokud hledáte určité specifické vlastnosti těsta. Zde jsou hlavní výhody, které Caputo Classica nabízí při pečení pizzy:

1. Univerzálnost: I když není speciálně určená pro pizzu, můžete ji použít na různé druhy pizz, včetně tenké italské pizzy, pizzy pečené v domácí troubě nebo pizzy s kratší dobou kynutí.

2. Měkčí těsto: Díky nižšímu obsahu proteinu (asi 11,5 %) těsto nebude tak pružné a elastické jako u Caputo Pizzeria, což může být výhodné, pokud preferujete měkčí a méně žvýkací těsto.

3. Rychlejší kynutí: Nižší obsah lepku znamená, že těsto nevyžaduje dlouhé kynutí. Můžete tak připravit těsto, které je hotové rychleji, což je užitečné, pokud nemáte čas na dlouhé kynutí.

4. Vhodné pro domácí pečení: Caputo Classica je ideální pro pečení pizzy v domácích troubách, které nedosahují tak vysokých teplot jako tradiční pizza pece. Těsto bude lépe reagovat na nižší teploty a zajistí dobrou strukturu pizzy.

V souhrnu, pokud chcete pizzu připravovat rychleji, s kratším kynutím nebo pečete v domácí troubě, Caputo Classica může být výhodnou volbou.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Jo toho sem si vsiml kdyz to doslo:D Jeste sem ji nezkousel ale myslim ze to bude v pohode slozeni rozdil desetiny procent:)
    GARFIELD: Vidis tvl na spachtle sem uplne zapomnel, ty sem pouzival ze zacatku:) Kolik g koule?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: ted jsem si vsiml, ze to neni primo ta "pizzeria". Zkousel jsi ji taky?
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    ENDREW: Ooni Koda 12.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Btw tenhle patek byl desnej. Ta lidl pec mi zacala vyhazovat pojistky, pokazde kdyz se vypnul termostat. Jelikoz jsem si jiz hodne hral s teplotou, coz ja se na prvnich dvou kusech ukazalo jako zasadni pozitivum, tak se mi ten termostat spinal a vypinal celkem často. Pak uz jsem to zahodil a rozpalil troubu. Bohužel necekal jsem dost dlouho na nahrati a vysledek byl znat. Dokonce uz bylo znat i u posledni pizzy ze to neni ono. Z ty trouby mi najednou my pizzy prisly vysuseny oproti ty pizza peci. Asi vymenim kus za kus a dam lidlu este sanci. Pokud to bude delat stejny brikule jdu do arriete nebo g3.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: A v cem ze to delas?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: To jdi do prdele :) Luxusní!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: nádhera!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Patecnich 8 kousku. Poolish a 48 hodin cca. Zjistil jsem, ze pokud vyndavam dobrou zeleznou spachtli, tak se to na sebe muze takhle "lepit" a neni to problem.

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zkouseli jste nekdo pizzu z kvasku? Ja ji delal nekolikrat, ale vzdycky to na me bylo s rajcatama moc kysely (mozna zkusit jinou base napr.
    KARLOSK vypada epicky). "Technologicky" testo bylo v pohode a moc se nelisilo od kupovanych kvasnic.

V nejakych knihach jsem cetl o jedne pizzerce, ktera dela mix kvasku a bakers yeast.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: ten mě právě taky zaujal
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: Ne. Ale jak vidim ten sandvic, tak to asi brzo zkusim. 🤤
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam