• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: To jdi do prdele :) Luxusní!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: nádhera!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Patecnich 8 kousku. Poolish a 48 hodin cca. Zjistil jsem, ze pokud vyndavam dobrou zeleznou spachtli, tak se to na sebe muze takhle "lepit" a neni to problem.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zkouseli jste nekdo pizzu z kvasku? Ja ji delal nekolikrat, ale vzdycky to na me bylo s rajcatama moc kysely (mozna zkusit jinou base napr.
    KARLOSK vypada epicky). "Technologicky" testo bylo v pohode a moc se nelisilo od kupovanych kvasnic.

    V nejakych knihach jsem cetl o jedne pizzerce, ktera dela mix kvasku a bakers yeast.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: ten mě právě taky zaujal
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: Ne. Ale jak vidim ten sandvic, tak to asi brzo zkusim. 🤤
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jeste me napada naan. Ten taky potrebuje vysokou teplotu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Btw delate v te peci jeste neco jineho? Treba lahmacun nebo neco viz nize?

    Sean Sullivan | This was my go-to sandwich when I visited Italy 🇮🇹. It’s still my favorite to make and eat - simple and delicious. Before baking, I dusted... | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/C5veylrrrpV/?igsh=MXUzcWFuNnVyMHFieA==
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: já to mám stejně. Jednou jsem ty bochanky nechal dyl a bylo na nich vidět, že už nejsou tak nadýchaný.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: imho 24 na testo malo.... Chce to aspon 48 nejlip 72 hodin... A vsude sem u poolishe videl 16 hodin, neptej se proc nevim :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Me teda prijde ze ten lepek na povrchu koule se tak po pul dni zacne rozpadat a pak to testo uz tak nevybehne. Kdyz mi zustane koule ktera uz ma na povrchu diry od bublin tak ji radsi znova zpracuju a necham zase nabehnout.... Aby ta koule mela na povrchu lepkovej "balonek" je to co pak drzi paru uvnitr a udela to ty supr bubliny a nadychanost... Mozna to je ale tim ze to nema prostor pod folii kdybych tomu dal vic mista v nejaky nadobe bylo by to lepsi:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako těsto nevybehlo ale chuťově super, takže to byla taková kvalitní Amerika, ale kombo žádného základu, jen scamorzy, špenátu, oliváče a salsiccie je nehoráznej lvl up. Šup do Lidlu, mají Italský týden 😉

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Optimální váha těsta na Ariete pec je 215g :D A hlavně protahuju zrání na další den. Nejlepší je pizza z těsta co jako koule už je tak 36 hodin v lednici :)
    Dělal jsem teď z kule co odpočívala jen 2 hodiny po 48 hodin klasiky (24 poolish, 24 těsto) a nuda. dám další kuli za chvilku po 4 hodinách odpočinku a určitě bude lepší.
    "závislost jak svině" :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: to je tak max na kilo. Jinak už jsem taky mrazil a šlape to pěkně 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Kolik to udela? Ja to delam proste rucnim, protoze kdyz uz delam testo delam aspon 3kg a na to uz by byl potreba nejakej prumyslovej hnetac. Zabere mi to rucnim cca 15-20 min takze akorat jedno ytb video:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nemám jiný hnetac, chleba nepecu, tak má alespoň využití. Těsto pak samo dávám do lednice.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Tipnul bych, ze kvuli udrzeni pozadovany teploty na kynuti.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: proc v pekarne na chleba? Jako kynuti nebo hneteni?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Zatim nejelepsi vysledek. Urcite uz budu testo pripravovat jen v pekarne na chleba.

    GREGI
    GREGI --- ---
    GARFIELD: Kdyz to chci rovnou na pizzu tak vzdycky jednu celou posypu hrubou a oddelim nez tak zpracuju vsechny koule. Stejne se to pak cely dela v mouce takze neni co resit. Vetsinou je ale mrazim a tam to nevadi ze se dotykaj, po zmrazeni dou od sebe odloupnout jak tabulky cokolady;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam