• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: Hele kdyz sem to poprvy pustil tak mi to taky vyhaozavalo.... Ale zaboha si uz nevzpomenu jak sem to vyresil. Mam pocit ze to delalo jen kdyz sem to nemel nastaveny na max... Mozna se to musi nejak zahrat nebo fakt nevim ted uz to nedela... :D
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Btw tenhle patek byl desnej. Ta lidl pec mi zacala vyhazovat pojistky, pokazde kdyz se vypnul termostat. Jelikoz jsem si jiz hodne hral s teplotou, coz ja se na prvnich dvou kusech ukazalo jako zasadni pozitivum, tak se mi ten termostat spinal a vypinal celkem často. Pak uz jsem to zahodil a rozpalil troubu. Bohužel necekal jsem dost dlouho na nahrati a vysledek byl znat. Dokonce uz bylo znat i u posledni pizzy ze to neni ono. Z ty trouby mi najednou my pizzy prisly vysuseny oproti ty pizza peci. Asi vymenim kus za kus a dam lidlu este sanci. Pokud to bude delat stejny brikule jdu do arriete nebo g3.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: A v cem ze to delas?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: To jdi do prdele :) Luxusní!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: nádhera!
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Patecnich 8 kousku. Poolish a 48 hodin cca. Zjistil jsem, ze pokud vyndavam dobrou zeleznou spachtli, tak se to na sebe muze takhle "lepit" a neni to problem.

    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Zkouseli jste nekdo pizzu z kvasku? Ja ji delal nekolikrat, ale vzdycky to na me bylo s rajcatama moc kysely (mozna zkusit jinou base napr.
    KARLOSK vypada epicky). "Technologicky" testo bylo v pohode a moc se nelisilo od kupovanych kvasnic.

    V nejakych knihach jsem cetl o jedne pizzerce, ktera dela mix kvasku a bakers yeast.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GARFIELD: ten mě právě taky zaujal
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    POHODAVOLE: Ne. Ale jak vidim ten sandvic, tak to asi brzo zkusim. 🤤
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    POHODAVOLE: jeste me napada naan. Ten taky potrebuje vysokou teplotu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Btw delate v te peci jeste neco jineho? Treba lahmacun nebo neco viz nize?

    Sean Sullivan | This was my go-to sandwich when I visited Italy 🇮🇹. It’s still my favorite to make and eat - simple and delicious. Before baking, I dusted... | Instagram
    https://www.instagram.com/reel/C5veylrrrpV/?igsh=MXUzcWFuNnVyMHFieA==
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: já to mám stejně. Jednou jsem ty bochanky nechal dyl a bylo na nich vidět, že už nejsou tak nadýchaný.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: imho 24 na testo malo.... Chce to aspon 48 nejlip 72 hodin... A vsude sem u poolishe videl 16 hodin, neptej se proc nevim :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: Me teda prijde ze ten lepek na povrchu koule se tak po pul dni zacne rozpadat a pak to testo uz tak nevybehne. Kdyz mi zustane koule ktera uz ma na povrchu diry od bublin tak ji radsi znova zpracuju a necham zase nabehnout.... Aby ta koule mela na povrchu lepkovej "balonek" je to co pak drzi paru uvnitr a udela to ty supr bubliny a nadychanost... Mozna to je ale tim ze to nema prostor pod folii kdybych tomu dal vic mista v nejaky nadobe bylo by to lepsi:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Jako těsto nevybehlo ale chuťově super, takže to byla taková kvalitní Amerika, ale kombo žádného základu, jen scamorzy, špenátu, oliváče a salsiccie je nehoráznej lvl up. Šup do Lidlu, mají Italský týden 😉

    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Optimální váha těsta na Ariete pec je 215g :D A hlavně protahuju zrání na další den. Nejlepší je pizza z těsta co jako koule už je tak 36 hodin v lednici :)
    Dělal jsem teď z kule co odpočívala jen 2 hodiny po 48 hodin klasiky (24 poolish, 24 těsto) a nuda. dám další kuli za chvilku po 4 hodinách odpočinku a určitě bude lepší.
    "závislost jak svině" :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: to je tak max na kilo. Jinak už jsem taky mrazil a šlape to pěkně 😀
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: Kolik to udela? Ja to delam proste rucnim, protoze kdyz uz delam testo delam aspon 3kg a na to uz by byl potreba nejakej prumyslovej hnetac. Zabere mi to rucnim cca 15-20 min takze akorat jedno ytb video:)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nemám jiný hnetac, chleba nepecu, tak má alespoň využití. Těsto pak samo dávám do lednice.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    GREGI: Tipnul bych, ze kvuli udrzeni pozadovany teploty na kynuti.
    GREGI
    GREGI --- ---
    POHODAVOLE: proc v pekarne na chleba? Jako kynuti nebo hneteni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam