• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    ENDREW: To bude burrata)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ENDREW: burrata
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    POHODAVOLE: To je posirovany vejce, bo co je to za bíly utvar?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GREGI: Trochu opožděný díky za odpověď, tak já tomu dám šanci a uvidím :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Foto nic moc, ale byla dobra :)

    MAJKA
    MAJKA --- ---
    A sepsal bys prosim bodově svůj postup, co se ti nejvíc osvědčil? Ten tip s povrchem koupě zní dobře, klidně dávej další triky z rukávu, budu ráda :-) diky
    GREGI
    GREGI --- ---
    MAJKA: Ja jedu jednu fermentaci, driv sem delal poolish ale krok navic pokud nechces testo rychleji hotove, teda aspon co sem vypozoroval a pochopil treba me nekdo opravi... Takhle to mam proste 3-5 dni v lednici a je to to same a min prace:) A zase takova veda to neni jen si to chce vymakat co funguje a dodrzovat par postupu. Ja treba zezacatku delal chybu v tom ze sem podcenoval neporusenej jednolitej glutenovej povrch na koulich a divil sem se proc mi to nedela obri bubliny. Kdyz sem to napravil tak na to prvni otevreni poklopu pece nikdy nezapomenu:))
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    GREGI: aha :-O. Tyjo tak mrazit to takhle na konci by mě asi nenapadlo. Já mrskla do mrazáku několik koulí hnedka po druhé fermentaci. Tak to budu muset šoupnout do ledničky večer před nedělní konzumací a vytáhnout hned ráno, díky za varování! Tyjo, to je věda.

    Ale tak vzhledem k tomu, že jsem byla docela pryč i z první várky, která absolvovala jen jednu fermentaci - resp. tvorbu poolishe - tak to bude snad cajk.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MAJKA: Rozhodne mrazit z 90% nakynute bochanky (zkousel sem nehotove a pak to musis nechat dokynout coz prida hrozne casu k rozmrazeni) a pak zalezi na okolni teplote ale ted v zime tak 4h na lince popr pres noc v lednici a pak tak 2h venku. Ja nedokazu (a hadam ze to asi ani nejde?) roztahat testo odhadem pod 20°c mam proste rad kdyz uz je tak "tekuty" ze to tenoucky testo udelam jen s pomoci gravitace a vahy kraju v rukach ve vzduchu...
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    GARFIELD: noo prave ta psenicna mouka proste neni nutricne i kaloricky to idealni, ale tak co se da delat. krotit se bude tezky :-)

    jeste se zeptam,kdyz testo mrazite, tak v jake fazi fermentace a jak dlouho ho pak nechavate vorazit priblizne? diky ;-)
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    MAJKA: Testo na pizzu mi neprijde nijak hrozne. Je to mouka, voda a sul. Rika se, ze kdyz to kyne pomalu, tak je to lepe stravitelne.

    Pokud bych se staral o vahu, tak si k te pizze dam salat a nejaky protein, abych nemel hlad a neprezral se.

    Nerozumim tomu, jak by to sojova a ryzova mouka udelala vyznamne zdravejsi (ta sojova ma vic proteinu – v pomerech to na jednu porci vychazi cca 2g navic oproti standardnimu testu).

    Pohybem se nehubne, ale kdyz si dam tu pec na druhou stranu zahrady nez kuchyn, tak si to pak za to litani tam a zpatky zaslouzim (aspon si to rikam :).
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    Takže dobrý večer, mám doma v krabici Ariete a dost se těším na experimenty. Snad bude fungovat :).
    A rovnou se na úvod takhle zeptám, zkoušel někdo nějaké zdravější či alternativní pizza těsto? Nedávejte mi moc bídu, vím, je mi jasný, že tu budu za dark side, ale prostě dalo mi dost práci sundat váhu nechci to úplně hodit přes palubu, tak hledam, jak nakrmit vlka aby koza zůstala aspoň přibližně naživu, jestli mi jako rozumíte :)

    Třeba teď jsem měla v jedný pizzerii pinsu (že část mouky prý nahrazena sójovou a část rýžovou moukou) a byla naprosto bez kompromisu dobrá, s tím bych se převelice spokojila!
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: jak psal KARLOSK: mnohem mene vody, intenzivnejsi chut. Obvzlast v te el. peci potrebujes co nejmene vody protoze odparovani vody zere silene energie a snizuje teplotu v peci.... Kdyz to strcis do velke poradne rozpalene tak to na teplotu nema prakticky zadny vliv protoze toho tepla je tam naakumulovano exponencialne vic nez v te male elektricke.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: salsicciu jsem vzal taky, tak zkusim schvalne :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KAMZA: nemusíš to sušit a nemáš pak z pizzy bazének.
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    GREGI: V čem je vůbec tahle Mozzarella lepší, než ta v vodní lázni?
    GREGI
    GREGI --- ---
    ARGANNAH: Posli fotku pro lepsi identifikaci. Jestli to je co si myslim tak je to nejlepsi vec na pizzu na doma pomer rychlost/vysledek/naklady na el. Kdyz si tu vyjedes fotky odeme vse je to delane v tom.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ahoj! Chodím sem zatím jen občas tiše očumovat, páč bydlím v rozestavěném domě, kde je pořád ještě provizorní kuchyň bez trouby. Nicméně před stěhováním jsem pizzu občas pekla a stýská se mi. No a tchánovci se teď stěhovali, zbavovali se spousty věcí a tak jsem mimo jiné dostala jakýsi speciální přístroj na pečení pizzy - trochu to připomíná remosku, člověk zřejmě vloží pizzu, přiklopí, upeče, vyndá. Jsou tyhle bazmeky k něčemu nebo je to spíš na mraženou hotovou pizzu z obchodu (kterou fakt nekupuju)? Má to smysl vůbec testovat, nebo je lepší rovnou to dát na aukro?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Pokud narazím na živej tak ho jen ojedu na trochu oliváče s trochou česneku. Pokud mám mrtvej z mrazáku tak ho jen nechám rozmrznout.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: spenat jen zparenej nebo jak davas? To zni dobre. Jinak taky jeste mozzarellu budu dokupovat a pak pockam jestli bude vyprodej v nedeli vecer az bude koncit italsky tyden:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jsem té mozzarelly pořídil ještě celej ten karton... Tvl tohle už není vaření, tohle je obsese :D
    Jinak to jejich Prosciutto cotto taky není špatný a Mortadela taky ok.
    Každopádně vyzkoušejte pizzu jen:
    žádný základ, jen mozzarella, salsiccia a špenát + kapka oliváče. To je neskutečný porno!
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak dneska rekord 5 pizz za 40 minut od zapnuti pece:) Tri uz neexistujou a dve dou na mrazak... Jinak mozzarella je fakt hodne dobra, mnohem lepsi nez ty pytlikove.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam