• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    ARGANNAH: Posli fotku pro lepsi identifikaci. Jestli to je co si myslim tak je to nejlepsi vec na pizzu na doma pomer rychlost/vysledek/naklady na el. Kdyz si tu vyjedes fotky odeme vse je to delane v tom.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ahoj! Chodím sem zatím jen občas tiše očumovat, páč bydlím v rozestavěném domě, kde je pořád ještě provizorní kuchyň bez trouby. Nicméně před stěhováním jsem pizzu občas pekla a stýská se mi. No a tchánovci se teď stěhovali, zbavovali se spousty věcí a tak jsem mimo jiné dostala jakýsi speciální přístroj na pečení pizzy - trochu to připomíná remosku, člověk zřejmě vloží pizzu, přiklopí, upeče, vyndá. Jsou tyhle bazmeky k něčemu nebo je to spíš na mraženou hotovou pizzu z obchodu (kterou fakt nekupuju)? Má to smysl vůbec testovat, nebo je lepší rovnou to dát na aukro?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Pokud narazím na živej tak ho jen ojedu na trochu oliváče s trochou česneku. Pokud mám mrtvej z mrazáku tak ho jen nechám rozmrznout.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: spenat jen zparenej nebo jak davas? To zni dobre. Jinak taky jeste mozzarellu budu dokupovat a pak pockam jestli bude vyprodej v nedeli vecer az bude koncit italsky tyden:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jsem té mozzarelly pořídil ještě celej ten karton... Tvl tohle už není vaření, tohle je obsese :D
    Jinak to jejich Prosciutto cotto taky není špatný a Mortadela taky ok.
    Každopádně vyzkoušejte pizzu jen:
    žádný základ, jen mozzarella, salsiccia a špenát + kapka oliváče. To je neskutečný porno!
    GREGI
    GREGI --- ---
    Tak dneska rekord 5 pizz za 40 minut od zapnuti pece:) Tri uz neexistujou a dve dou na mrazak... Jinak mozzarella je fakt hodne dobra, mnohem lepsi nez ty pytlikove.
    GREGI
    GREGI --- ---
    TOOMIX: tomuhle abomination bych ani pizza nerikal... :D
    ENDREW: drzim palce! Vylec to pizzou.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Ty woe aktualne 39.2° a nejhorsi chripka v zivote. Zlatej covid. Snad jeste budou nez se zmatozim.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Ever Wondered What A Pizza Sounds Like On A Record Player?
    https://www.youtube.com/watch?v=F2KfHSyBHT0
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: taky mam :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    De se mrazit:)

    ENDREW
    ENDREW --- ---
    SCHWAB: Nebo

    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    KARLOSK: myslíš tím tu "pizza mozzarella"? takovej váleček, asi 250 g, nebo 200.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ENDREW: jo v makru ji maj furt:)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Jj taky jsem ji pouzival, ale od te doby co ji nemaj furt, nemam zdroj. A zasobit se v dobe kdy ji zrovna maj a narvat tim mrazak se mi moc nechce. Vzdycky totiz prijde doba kdy zasoby dojdou. Potrebuju stalej zdroj. Zkusim to makro.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: urcite neni.... Mrazit se da prakticky cokoliv u ceho nepotrebujes zachovat krehkou texturu jako je cerstva zelenina nebo ovoce.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: Já si tam jdu stoupnout hned ráno jako správný exot :D Mimochodem Salsicia do mrazáku asi problém není, ne?
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: driv ji tam meli furt, aspon v nasem uz ji ale furt nemaj... Co jine pobocky nevite?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Od pondělí jsou v Lidlu italské týdny a mají tam tu sušší mozzarellu, co je perfektní na pizzu a taky dobrou Salsiciu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    GREGI: Pekna. Me dnes ceka take Pizza patek.
    Mam v planu na rodine otestovat zda poznaji rozdil mezi bigou a poolishem a co jim chutna vic. Uz jednou jsme tohle delali ale na pizze pecene v troube. Tam vitezem byla biga, ale mam pocit, ze ten poolish je o neco vice krupavejsi a neni tak gumovej kdyz to pecu v el. peci. Zkousel jsem vcera udelat bochnik s poolishem a autolize a jelikoz delam jen 0.5kg mouky tak do toho autolize testa jsem dal jen malo vody tak mi testo neutvorilo kompaktni hmotu, ale hrudky ala drobenka. Kdyz jsem to pak zamichal do toho poolishe tak mi tam zustali hrudky, ktery jsem nebyl schopen vyhladit ani po 30 min hnětení. Tak jsem to nechal pres noc, ze to treba nasakne vodu a rozlozi se to, ale to se nestalo. Pro jistotu jsem zalozil novy poolish.
    Na Alegru jsem nechal litr za ruzny ital rajcata v plechu tak budu testovat i sugo. Pochybuju ze pri jedny session otestuju vsechny plechy. Takze test bude rozlozen do vice session. To bych musel hostit vice stravniku.

    Uz minule jsem se ptal kde berete morzarellu. Asi to zapadlo. Co jsem nasel jako vhodne je nejaka polska z alegra, za docela rozumny peniz, nebo z makra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam