• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    JANOCKA: ariete ma spiralu pod kamenem:)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    JANOCKA: Do trouby bych doporučil spíš ocelový plát než kámen. On ten kámen je lepší na vysoký teploty, který v troubě nedocílíš.
    Pizza pec z Lidlu je taková levnější a horší ariette. Ale furt lepší než to dělat v troubě.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    diky moc.
    Ten vyndavaci kamen jsem chtela, ze bych ho mohla pouzit na peceni chleba v troube, ale neni to podminka.
    Nasla jsme si recenzi od ENDREW: Nejake nove postrehy? ;)
    Jeste nekde psal, ze lidl ma spiralu i dole pod kamenem, coz Arieta nema.
    Jeste nad tim budu trochu dumat. Potrebuju to na leto na chatu
    GREGI
    GREGI --- ---
    JANOCKA: Myslim ze tuhle tady nekdo zkousel a nedoporucoval. Takhle sundavaci kamen za me spis minus, vetsi riziko ze praskne, sundat v ariete atp. je na dva sroubky, ale neni duvod ho sundavat, sam se vypaluje.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JANOCKA: Btw na ty Domo se mi libilo ze si muzes volit ktera spirala topi. Nicmene v praxi hreju stejnak obema… a ta lidlacka mi prijde ze je mozna vnitrek toho vrsku vyssi az do kraje tak by se ty okraje nemusely tolik palit kdyz nabydou… nekde tu o ni nekdo myslim psal, ze ji ma..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    JANOCKA: Co se spiraly tyce neporadil, ja vybral dvojtou protoze jsem si rikal ze to logicky bude rovnomerneji topit. Mam tu Domo, odnimatelnej kamen to nema, coz je dobry ze ji skladuju postavenou v ty origo krabici a kamen drzi ale na hovno je to v tom, ze to clovek poradne nevycisti - kamen drzi rantl z ohnutyho plechu, kterej samozrejme neni uplne dobre udelanej takze drobecky a mouka pri cisteni zajedou pod ten rantl a uz to ven nejde dostat… ta Ariete to ma podle me stejne…
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    Mam lehky technicky dotaz na mistni pizza odborniky. Planuju si poridit taky pec na pizzu. Je v te peci Ariete nebo Domo odnimatelny ten kamen?
    A co myslite, je lepsi ta topna spirala jen jednoducha, jako ma Ariete nebo dvojita-myslim, ze to jsme videla u toho Domo.
    Lidl ma ted akci na pec a nejak tam nevidim zadny patrny rozdil..a ma tu dvojitou topnou spiralu.
    https://www.lidl.cz/p/silvercrest-pec-na-pizzu/p100390965
    GREGI
    GREGI --- ---
    KAMZA: Myslim ue to bude dost individualni, v obou udelas super pizzu.
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KAMZA: Myslim, ze v dobe, kdy jsem kupoval Ooni byly Gozney lepe hodnocene. Nicmene na NZ trhu byla pouze Ooni, tak nebylo moc nic k reseni.
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    Hele a kdyz se tu resej plynovy pece. Jakou znacku preferujete? Ooni nebo Gozney ? + - ?
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    FONTAN: Zdar zdar. Ja s tim v podstate taky zacinam a najdi si tu na zacatku link nebo primo na youtube heslo The next level pizza dough. Dost bulletproof recept, kterej me funguje. Nemam porovnani s nicim jinym, ale s timhle jsme vsichni doma moc spokojeny..
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    zdravim

jsem v tom ponekud nevinne, ale jsem v tom - k narozeninam jsem dostal (fakt me to prekvapilo) Ariete 909 a vcera to poprve (bez znalosti zdejsiho auditka) vyzkousel - napoprve jsem delal nejake "nudne rychle" testo, ale i tak mi/nam to dost chutnalo (i kdyz prave na testo byla trochu kritika)

uz se rozhlizim tady a asi se mi tu bude libit a priste to zkusim uz trochu vylepsit ,)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Posledni dobou ujizdim na plisnovejch sejrech... :) Kozi sou nejlepsi.

ENDREW
    ENDREW --- ---
    GARFIELD: Good point. Nehledě na rozdílné závitové metriky…
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    Jen bacha na import plynovejch zarizeni odjinud. Horak a regulator muzou byt konfigurovane na jiny tlak v bombach. Resil jsem to na sve ooni (z hlavy uz si nepamatuju ale rozdil 28 vs 32 baru ci nejake jine jednotky). Nemci maji treba az 55. Pokud to nekdo budete resit, tak mrknete, jak se s tim perou motorhomy nejdriv.

Ooni se oficialne vyjadril, ze horak moji kody z NZ neni mozny spojit s ceskym regulatorem.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Tak nejen NÝ i new jersey a další
    Reddit - The heart of the internet
    https://www.reddit.com/r/GozneyArcArcXL/s/cfrcu5l7ad
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    Jelikož gregi shání pizza pec a já se zrovna valím v posteli s nejhorší chlapskou nemocí, tak jsem začal googlit.

Dle redditu nabízí americký homedepot goozney arc xl v bílém provedení za 360 usd. Psali ze to máj v NY nevím jestli Homedepot s cenama lokální nebo po celým USA. Pokud máte známy berte dokud sou! Já bych bral hned.
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMOKY: jen to vypada ze ten kamen tam neni uchycenej takze se neda skladovat vertikalne pokud pokazdy nevytahnes kamen a neskladujes zvlast, coz si vylozene rika o to aby praskl:/
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREGI: vypada dobre
    KAMZA
    KAMZA --- ---
    GREGI: Jako zvažoval jsem tuto https://eu.ooni.com/products/ooni-volt-2 ale pořád mi příjde, že jsem nevyužil potenciál svý G3. Teď jsem jí ještě vytunil alobalem a výsledek je mega. Podle mě další level je proste plynová pec. Když jsem to testoval stený těsto a el vs plyn. Tak z plynové pece byla proste dokonalá!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam