• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    Jak správně udělat doma, kde si jí koupit.
    Fotky + diskuze
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: cokoliv delat v 35 je zlo... :D Taky cekam na ochlazeni nechci aby klima bojovala s teplem z pece doma a ven me ted nikdo nedostane... :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Je absolutně super. Další pizza bude zase o víkendu, zítra zadělám poolish.
    Baví mě to moc, ale už se těším až se trochu ochladí. Stát u 400°C ve 35°C je zlo. A já tu nemám u baráku moc stínu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Ty woe ty mě seres. Ta goozney je fakt mrda. Samotná pec vypadá naprosto luxusně.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Dnešní žampionovka už byla lepší... Restování vyzkouším příště 😉
    GARFIELD: mrknu. Dík

GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KARLOSK: budget varianta muzou byt kempovaci stoly z dekace. Ty sem provizorne taky zvazoval.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    pizza tonno e cipolla
    Ty okraje musím vychytat...
    Ale nádhera. Jdu se zabít ještě nějakou druhou pizzou

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Po dvaceti minutách už mám 360°C. Pec prý žere na max plyn 350g plynu za hodinu, což s mojí 10kg PB lahví mám na věčnost

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GARFIELD: Já spíše sháním něco skládacího, ale díky za tip
    GARFIELD
    GARFIELD --- ---
    KARLOSK: mrkni na ikea grilskar. Dlouho sem hledal a todle mi k ooni vyhovuje. Mam bombi schovanou vevnitr.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KARLOSK: Ja to taky driv tak dal, ale furt to nebylo ono i kdyz jsem je zakapaval olivacem… pak jsem v nejakym pizza videu videl jak typek ty zampiony nejdriv restuje a byl to game changer…
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    FOSSIL666: Super, díky za tip. Ano, šli tam čerstvý.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    KARLOSK: Super! Jedina vec, kdyz vidim ty zampiony… tys je davam cerstvy na pizzu vid? Me se osvedcilo si je trochu orestovat na olivaci/masle/margarinu apod. Tak aby byly v podstate skoro hotovy.. az pak je davam na pizzu a pecu. Jsou pak paradne stavnaty a nejsoi vysuseny..
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: tu mám taky tu otáčecí, ale chce to vychytat grif v ruce. 😉
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: já na to používám menší lopatku, bokem nadzvednu okraj pizzy a přitáhnu k sobě. Opakuji pak, než je ve správném úhlu a pak zasunu na původní místo.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Zatím jen jeden test. Bylo moc vedro, ale chuťově super. Oproti pečení v Ariete je to pecka. Absolutně jiný, méně vysušený, křupavý a vláčný. Minuta a půl a je hotovo.
    Pec se nahřívala s prvotním vypalením nějakou půl hodinu na max plyn.
    Ještě vymyslet nějaký stoleček pod pec 😉
    Jo a musím se naučit tu pizzu v peci otáčet, to je celkem sranda a musí bejt člověk rychlej, vrátit ji na stejný místo aby ji ze spodku nespálil.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: Jsou super. Teď čtu na netu, že je používají profíci. :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: týhle myslím taky bereme.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Já jsem hroznej spam poslední dobou tak sorry...
    Zadělal jsem si z nudy sugo, ony se ty chutě hezky do rána rozleží...
    Každopádně, já normálně čerstvý rajčata nejím, mám blok ze školky, kde jsem jim tam zeblil půlku jídelny jak do mě rvali chleba s máslem a rajčatem, ale té "nové" konzervy od Strianese bych se užral. To je něco tak luxusního.
    Mutti jsou fajn a člověk nima nic nezkazí, ale tohle je fakt epický!
    Aneb co ti udělá s rajčetem hlína ze sopky :D
    Na Allegru za pade https://allegro.cz/produkt/rajcata-san-marzano-strianese-400g-stredni-plechovka-dop-cela-v-plechovce-7144e3e8-6ebb-4ada-b566-0e7301e40778?offerId=18056611653&utm_feed=712e6653-4749-4512-b084-b6e297fc9e0b&ev_adgr=Ad%20group%201&ev_campaign_id=22718312100&gad_source=1&gad_campaignid=22718312100&gbraid=0AAAAApZ4Y9QfyRJlImW5UGgDRuniaZKfQ

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Krásný 245g kuličky. Se s tím těstem se tak krásně pracuje, když má jen 4°C a není překynuté.
    Dneska na to každopádně už prdim. Roztápět pec v tomhle vedru se mě fakt nechce. Pizza bude dopoledne.
    V plánu je
    Prosciutto e Funghi
    Pizza Tonno e Cipolla
    Fiocco
    a čtvrtou fakt netuším, něco vymyslím. :)

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Poolish krásně vyběhnul. Vždy jsem ho dělal ve vysoké nádobě. Teď jsem zkusil nižší a širší a dal si tak 150% ⬆️ což se mě dosud nepodařilo.
    Budu dělat prvně 250g kule, teda ono se pár gramů někde ztratilo, takže 245g
    Ráno to půjde do boxu a pizza bude ve čtyři odpo.
    Jsem zvědav, jestli to ta pec dostane dál.
    Příště našetřím na ten spirálovej mixer. Ten můj Sencor mě už sere a nic neutáhne.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Ten jede jen do +380 co se tak dívám. Asi pořídím toto https://www.alza.cz/hobby/thermopro-tp30-d6769328.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam