• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    GREGI
    GREGI --- ---
    MEDOVA: Jop, nechat vychladnout na mrizce a co nejdriv do folie a do mrazaku, davat trochu min suga a hlidat celkove vodu aby byla sussi a nerozpilo se moc testo. Pak ji rozehrejvam v troube tak na 180 cca 10 min primo z mrazaku. Je pak supr krupava chutna trochu jinak ale je furt moc dobra.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MEDOVA: já ne, ale na yt to najdeš u petkonapoli
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    Zkouseli jste nekdo mrazit komplet pripravene pizzy? Nasla jsem tu jen syrove placky. Ale chtela bych si namrazit hotove uz jen k upeceni, jak mrazenou pizzu z obchodu. Diky za pripadne tipy:)
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    KARLOSK: Když mám cestu hodím nakupovat do Cortelazzi v Chrášťanech. Jednou jsem taky navštívil Italiano Vero v Nuselský.

Tady včerejší focaccia - 80% hydratace, Caputo Matibo Oro, cca 3h kynutí v pokojové teplotě.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Doporučuji pořídit tu mřížku. Pizza se o talíř nezapaří a nebude z ní bláto.
    za 80,- u polských přátel.
    https://allegro.cz/nabidka/sitka-na-pizzu-400-mm-14323509715
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Já jsem spokojeně přežranej. První tradičně šunková pro mámu, ta mi nechala půlku, že jí to stačí a já k tomu sežral i tu druhou, kam jsem si přidal jalapenosky a piri-piri.
    Asi tu usnu, než ta pec vychladne 😉🍕👍

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Zkouším 65% hydrataci. Doteď jsem jel nějakých 70%.
    Každopádně miluju tu "mozkovou" strukturu, když vyklopím poolish do robota.
    Ooni teď nedávno oznámilo menšího robota Halo Core, tak do něj asi pujdu. Má mít kapacitu asi 2,5kg těsta, což na domácí produkci stačí a cena je 12k, což je lepší než Halo Pro za 20k.

Dokynutí kulí v boxu od Gozney je fakt super. Nic neosychá. Jediný co je problém, že vyndaváš celý box a zbylé kule, které chceš na další den jsou v teple též. To budu muset ještě vymyslet.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    VAVERAK: Krásný to máš :)

Když se na to tak koukám, mám v lednici čtyři kule ready to bake, mortadellu a potřebuju k tomu stracciatellu. Seženu ji v nějakém obchoďáku zítra ráno v Praze?
    VAVERAK
    VAVERAK --- ---
    Auditko jsem otevřel až když mi o něm řekl jeden sledující. Tak dávám do sledovaných. Tady na úvod. 63% hydratace, 12h polish, 8h bulk, 4h balls vše v pokove teplotě cca 19C (mám sklep).

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Proto raději poolish. Mě to by uvařilo robota. :)
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    POHODAVOLE: Občas dělám bigu a přijde mi lepší když pak jíš pizzu vychladlou, není tak gumová jako z poolishe. Ale biga mi nedávno zlomila hnětači hák a musel jsem ti pak hníst ručně. Takže raději volím poolish.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Dela tu nekdo pravidelne z biga / bigy? Prijde mi, ze se s tim v posledni dobe roztrhl na sockach pytel a obecne je docela dost popularni delat pizzu.

Kazdopadne zitra budu po nekolika tydnech pect, tak se tesim jak svin :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: ja tam prave tak chodim jeste pred praci, ale prijde mi, ze na ni mam docela smulu, ale coz i tak to bude gut :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    POHODAVOLE: Musíš tam jít jako správný důchodce už na sedmou :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: byl jsem dnes, ale nemeli, tak jsem vzal na zkousku platky, buvoli a salsicciu :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Lidl Albertov hlásí tři celý bedny... Než jsem tam vlezl, tak tam byly čtyři :D Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano. Všechno mám, všechno! :D
    Akorát tentokrát nemají Prosciutto Cotto, jen Crudo.
    Nějaký tipy, kde berete dobrou šunku na pizzu? Nejlépe pravý břeh Vltavy.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Ja tam dneska byl a zapomnel sem se podivat:/

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Zítra tam jdu znovu. Tahle mozzarella je oproti té z makra trochu víc šťavnatá. Narvu si s ní mrazák :D
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: To je tím, zes jim to tam musel minule vykoupit. Jim se zvedla statistika prodeje a tím pádem to budou naskladňovat častěji . Já na to mám pech a vždy když to máj u nás, tak se tam nedostanu. U nás to to teď nemají…
    ENDER
    ENDER --- ---
    KARLOSK: Vzdy kdyz ji zahlednu, vzpomenu si na tenhle klub :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam