• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIPizza 🍕
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    KARLOSK: byl jsem dnes, ale nemeli, tak jsem vzal na zkousku platky, buvoli a salsicciu :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Lidl Albertov hlásí tři celý bedny... Než jsem tam vlezl, tak tam byly čtyři :D Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano. Všechno mám, všechno! :D
    Akorát tentokrát nemají Prosciutto Cotto, jen Crudo.
    Nějaký tipy, kde berete dobrou šunku na pizzu? Nejlépe pravý břeh Vltavy.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Ja tam dneska byl a zapomnel sem se podivat:/

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Zítra tam jdu znovu. Tahle mozzarella je oproti té z makra trochu víc šťavnatá. Narvu si s ní mrazák :D
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: To je tím, zes jim to tam musel minule vykoupit. Jim se zvedla statistika prodeje a tím pádem to budou naskladňovat častěji . Já na to mám pech a vždy když to máj u nás, tak se tam nedostanu. U nás to to teď nemají…
    ENDER
    ENDER --- ---
    KARLOSK: Vzdy kdyz ji zahlednu, vzpomenu si na tenhle klub :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Hele co mají zase v Lidlu...

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak a hurá do chládku.

ENDREW:
    strupy myslím to na té mozzarelle ty ožehlý kousky, jak to v sobě nemá vodu, tak se začne péct.

Ale jsem spokojen. každá pizza je lepší a lepší. Teď si dám 14 dní oraz a pak znova. Teda ještě tam mám jednu kouli na večeři.

ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Btw kuchyň je pro kuchaře svatej prostor kam nikdo nesmí! I žena už ví že se me musí dotázat když si chce nalit sklenku jestli může vstoupit když vařím. Děti ty uz se ani neobtěžuji, ty rvou mam žízeň mam hlad!
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Já měl z Makra 1kg od ARO. Jaky strupy mas na mysli? Me přišla v pohodě ohledně vlhkosti a použitelnosti, akorát chuťově to byl takovej průměr, až nižší level. Proste klasická ARO potravina.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Kdo roztápí pec v tomhle vedru? Magor jako já...
    Mimochodem obě pizzy mě spadly na zem jak namazanej chleba. Nikdy nedovolte aby vám někdo stál za zádama a radil vám jak to otáčet, neb jsem měl chutě je umlátit tou lopatou.
    Jo a už mě to otáčení celkem jde... :)
    Mimochodem, mozzarella z makra je no-go. Dělá to ty strupy. Raději poctivě odkapat tu v nálevu. No co, mám ji ještě dvě kila v mrazáku. :D :D

GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: ok my bad zrivna sem koukal proc to vyklapis do mixeru:D sorry:*
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    GREGI: to je jen poolish
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: + naopak vic drozdi rozezira lepkovou strukturu, proto se na neapolskou dava tak malo. Tady vidim chybu ze si vyklopil to testo a roztrhal si ho. Spravne by se po vyhneteni mela udelat koule s lepkovym povlakem kterej pak pretahujes pres vysledne koule:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: drozdi neni to co dela nafoukle okraje, nafukuje to primarne vodni para, proto je potreba velka teplota aby se voda zacala odparovat driv nez se udela kurka a testo se ma kam nafouknout;) A na to je samozrjeme i potreba silnej lepek kterej nepraskne:)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Vedro nevedro, nezájem...
    Ono se s tím těstem naučím lépe pracovat a při chladnějším prostředí už to pujde samo. Zase cca 70% hydratace. Tentokrát pokus s o 0,5g čerstvého droždí víc kvůli okrajům.
    Poolish je krásnej a hezčí než minule.

GREGI
    GREGI --- ---
    KARLOSK: cokoliv delat v 35 je zlo... :D Taky cekam na ochlazeni nechci aby klima bojovala s teplem z pece doma a ven me ted nikdo nedostane... :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ENDREW: Je absolutně super. Další pizza bude zase o víkendu, zítra zadělám poolish.
    Baví mě to moc, ale už se těším až se trochu ochladí. Stát u 400°C ve 35°C je zlo. A já tu nemám u baráku moc stínu.
    ENDREW
    ENDREW --- ---
    KARLOSK: Ty woe ty mě seres. Ta goozney je fakt mrda. Samotná pec vypadá naprosto luxusně.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Dnešní žampionovka už byla lepší... Restování vyzkouším příště 😉
    GARFIELD: mrknu. Dík

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam